tryhp3 Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 6 godzin temu, Robert napisał: Dzięki, sprawdzę. Lat temu z 10 jak kupowałem koszule lniane np. z Tatuum to materiał był fajny, mięsisty i niewiele tam prześwitywało. Dzisiaj jak sprawdziłem w sieciówkach to jest dramat. Materiał tak cienki, że po założeniu koszula z białej robi się cielista. Gdybym był kobietą to bym takiej bez stanika nie założył Lniane raczej robi się cienkie, to ma oddychać. Mam 100% len od SuSu i ona ma tęższą gramaturę. Mam też koszule lnianą z Tatuum, tylko ona ma z 5 lat, ale gramatura jest rzeczywiście spora, do tego jest miękka i nie ma za dużych tendencji do mięcia, ale w upałach to ona sobie radzi raczej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 2 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec Szukam solidnej, żebrowanej białej "żonobijki", która nadaje się do layerowania pod rozpiętą lnianą koszulą na lato. Byłem w Uniqlo, tamtejsza nawet spoko, ale dekolt ma tak głęboki, że widać mi włosy na klacie. Chcę coś ciut przyzwoitszego, w wysokiej jakości, mocno oddychającego. Macie coś do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 11 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec Gdzie można zaopatrzyć się w budżetowe prawidła do butów? Pod koniec 2018 roku kupowałem prawidła Massido za 48 zł/para. Teraz takie same w tym samym sklepie są wystawione za 75 zł. Czy można coś gdzieś taniej znaleźć, czy to inflacja i tamto to se nie vrati? Ew w drugą stronę, czy w tych pieniądzach (80-100) można znaleźć coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec W dniu 2.07.2024 o 19:15, Non Vid napisał: Szukam solidnej, żebrowanej białej "żonobijki", która nadaje się do layerowania pod rozpiętą lnianą koszulą na lato. Byłem w Uniqlo, tamtejsza nawet spoko, ale dekolt ma tak głęboki, że widać mi włosy na klacie. Chcę coś ciut przyzwoitszego, w wysokiej jakości, mocno oddychającego. Macie coś do polecenia? Może https://bronsonshop.com/collections/tank-top/products/military-cotton-tank-top-white?variant=43803551039704 Co prawda nie żebrowana, ale Bronson ma świetną jakośc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 11 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 3 godziny temu, Velahrn napisał: Może https://bronsonshop.com/collections/tank-top/products/military-cotton-tank-top-white?variant=43803551039704 Co prawda nie żebrowana, ale Bronson ma świetną jakośc. Jakość na pewno spoko, ale te są dość głęboko wycięte. Idealnie chciałbym tank-top, który ma otwarcie szyi wysoko jak w T-shircie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 18 godzin temu, Non Vid napisał: Jakość na pewno spoko, ale te są dość głęboko wycięte. Idealnie chciałbym tank-top, który ma otwarcie szyi wysoko jak w T-shircie. Jasne, rozumiem. Generalnie, chyba będzie trudno o coś takiego - żonobijka jest (w przeciwieństwie do t-shirta) nadal traktowana prawie wyłącznie jak bielizna, więc ma spory dekolt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec Gdzie kupić spodnie lniane nie za miliony? Mam fajne jasne z h&m, szukam ciemniejszych. W ofercie hm tylko wiązane na sznurki. Zależy mi na takich na pasek i pasujących do espadryli/boat shoes - czyli garniturowe odpadają raczej. Massimo coś w ofercie miał, ale widzę, że wybór w tej chwili zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec Ebay suitsupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec Mango / Mango Outlet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec Upolowałem rok temu w Uniqlo stacjonarnie, jak masz po drodze warto zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 32 minuty temu, Jakub84 napisał: Upolowałem rok temu w Uniqlo stacjonarnie, jak masz po drodze warto zajrzeć. Dzięki. Niestety w uniqlo Bywam tylko w czasie bytności w Wa-wie - bardzo lubię ich bokserki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 40 minut temu, MarianoItaliano napisał: Mango / Mango Outlet Dzięki. Niestety, w outlecie mają fajne kolory, ale bez rozmiaru na pas 94 (rozmiar 48). W regularnym sklepie te są fajne. Szkoda, że kolor niebieski taki nijaki. Myślę nad brązowymi. https://shop.mango.com/pl/pl/p/mezczyzna/spodnie/lniane/spodnie-slim-fit-z-100-lnu_77050250?c=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec Bo to raczej nie kolor niebieski, tylko co najwyżej szary wpadający w niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec (edytowane) Edytowane 20 Lipiec przez MarianoItaliano Błąd - nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec On 7/14/2024 at 9:54 PM, eduardo said: Gdzie kupić spodnie lniane nie za miliony? Mam fajne jasne z h&m, szukam ciemniejszych. W ofercie hm tylko wiązane na sznurki. Zależy mi na takich na pasek i pasujących do espadryli/boat shoes - czyli garniturowe odpadają raczej. Zara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 25 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec Hej, będę chciał sobie sprawić pierwszy porządny garnitur, stąd prośba o polecenie marek z usługami szycia miarowego MTM (budżet to około 3500-4500 zł). Najlepiej, aby były one w Poznaniu, aczkolwiek inne miasta też wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 27 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec W dniu 25.07.2024 o 22:26, jakgor3 napisał: Hej, będę chciał sobie sprawić pierwszy porządny garnitur, stąd prośba o polecenie marek z usługami szycia miarowego MTM (budżet to około 3500-4500 zł). Najlepiej, aby były one w Poznaniu, aczkolwiek inne miasta też wchodzą w grę. Jeżeli masz ochotę odwiedzić Wrocław to mogę polecieć Ci salon Brogs. Obsługa profesjonalna, konstrukcja marynarki "lekka" (porównuję do innych MTM z którymi miałem styczność). Powinieneś zmieścić się w założonym budżecie, ale oczywiście zależy to od wybranego materiału, podszewki etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 30 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec Hej, jednak zrezygnowałem z MTM bo nieoczekiwanie pomniejszył mi się budżet (tak, że zostaje przy RTW). Tak więc, według was bardziej opłaca się spróbować customizować garnitur z SuSu (około 2600 zł), spróbować kupić za podobną cenę jakiś inny już gotowy produkt na ich stronie, czy raczej zdecydować się na coś innego (mój budżet to około 2700 - 3000 zł i poszukuję klasycznego garnituru). Wcześniej m.in przeglądałem polskie marki, takie jak np. Poszetka która w tej cenie posiada klasyczne garnitury w moim rozmiarze (jestem wysoki więc potrzebuję powiększonej rozmiarówki). Chętnie posłucham się waszych rad, co w takiej sytuacji najbardziej opłaca się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 30 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec Czy potrzeba "customizowania" jest duża czy to raczej kwestia chęci po prostu wejścia "level wyżej"? Jeśli zwykła rozmiarówka Susu leży dobrze (longi) to najbardziej opłaca się kupić gajer tej marki i ewentualne poprawki typu korekta długości nogawek/rękawów zrobić u krawca/krawcowej w swoim mieście (a jak jeszcze byś trafił na swój rozmiar w Otrium to w takim budżecie da radę nawet znaleźć 2 albo 3 garnitury 😜 ) Przede wszystkim rozważyłbym na początku kwestię materiału - czy szukasz czegoś na upały, na chłodniejsze dni czy czegoś "uniwersalnego" (choć moim zdaniem nie ma materiału dobrego na każdą okazję, trochę na zasadzie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego") oraz koloru i dopiero potem szukać czegoś wpisującego się w te kryteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 31 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 13 godzin temu, gisch napisał: Czy potrzeba "customizowania" jest duża czy to raczej kwestia chęci po prostu wejścia "level wyżej"? Jeśli zwykła rozmiarówka Susu leży dobrze (longi) to najbardziej opłaca się kupić gajer tej marki i ewentualne poprawki typu korekta długości nogawek/rękawów zrobić u krawca/krawcowej w swoim mieście (a jak jeszcze byś trafił na swój rozmiar w Otrium to w takim budżecie da radę nawet znaleźć 2 albo 3 garnitury 😜 ) Przede wszystkim rozważyłbym na początku kwestię materiału - czy szukasz czegoś na upały, na chłodniejsze dni czy czegoś "uniwersalnego" (choć moim zdaniem nie ma materiału dobrego na każdą okazję, trochę na zasadzie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego") oraz koloru i dopiero potem szukać czegoś wpisującego się w te kryteria. Hej, z customizowaniem chodziło tylko o uzyskanie jak najwyższej jakości. Głównie poszukuję garnituru o średniej gramaturze, który pewnie nie sprawdzi się tak dobrze w upały, ale raczej będę mógł z niego korzystać w inne pory roku. Więc nie jestem zainteresowanym tropikiem czy lnem. Stawiam tu na granatowy wełniany garnitur, więc klasyka klasyki. Generalnie poszukuję czegoś dobrego jakościowo i za to jestem w stanie więcej zapłacić. Ale jak już mówisz o otrium to spróbuję coś tam wyszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 31 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 20 godzin temu, jakgor3 napisał: Wcześniej m.in przeglądałem polskie marki, takie jak np. Poszetka która w tej cenie posiada klasyczne garnitury w moim rozmiarze (jestem wysoki więc potrzebuję powiększonej rozmiarówki). Zakładam, że piszesz o tym garniturze: https://www.poszetka.com/product-pol-8164-Klasyczny-Granatowy-Garnitur.html Wygląda klasycznie, materiał "całoroczny" (czyli raczej nie na lato). W Poszetca są darmowe zwroty, wiec o ile jest dostępny odpowiedni rozmiar, to możesz bezpiecznie zamówić i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 31 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 17 minut temu, d_k napisał: Zakładam, że piszesz o tym garniturze: https://www.poszetka.com/product-pol-8164-Klasyczny-Granatowy-Garnitur.html Wygląda klasycznie, materiał "całoroczny" (czyli raczej nie na lato). W Poszetca są darmowe zwroty, wiec o ile jest dostępny odpowiedni rozmiar, to możesz bezpiecznie zamówić i sprawdzić. Rozmiar już mam, jedynie zastanawia mnie czy 2700 się opłaca, w porównaniu z tym co patrzyłem na otrium, gdzie garniaki SuSu chodzą za 1000-1500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 18 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień Białe / złamana biel eleganckie spodnie wełniane, ktokolwiek widział / ktokolwiek wie? Z Bytomia widziałem, cenowo powiedzmy max ta półka (500 PLN), mile widziane coś nawet w nieco mniejszym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień Cześć, planuje zrobić sobie solidny prezent na 30tkę w postaci płaszcza zimowego i butów (również zimowych). Chciałbym skorzystać z waszej wiedzy i doświadczenia abyście mi polecili gdzie szukać płaszcza (jakiej marki). Płaszcz: budżet do 4k ciężka, fajnie układająca się wełna kolor ciemnogranatowy długość lekko pod kolano (ewentualnie w punkt) typ płaszcza: uniwersalny, aby nie bał się jeansów, chinosów. bez wkładek barkowych Wstępnie patrzyłem na płaszcze SEH Kelly (fajne bo z klasą ale bez kija w dupie), ale wychodzi sporo jak dodać VAT. Zerkałem też na magee, ale nie ma na razie nic granatowego pod kolano. Cordings jakoś za bardzo ma kija w tyłku. House of Bruar z wyglądu całkiem okej, ale ceny podejrzanie niższe niż u innych tweedziarzy. Co możecie polecić? Buty: budżet do 3k na grubej gumowej podeszwie (najlepiej commando) za kostkę kolor burgundowy ciemny lub czarny (ewentualnie jakiś mega soczysty ciemny brąz) Tutaj myślałem o markach: C&J, Trickers, Cheaney oraz Heschung. Czy pomiędzy tymi markami występuje jakaś gradacja jakościowa? Czy to jedna półka? Do których producentów warto jeszcze spojrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 27 minut temu, Michaś napisał: Cześć, planuje zrobić sobie solidny prezent na 30tkę w postaci płaszcza zimowego i butów (również zimowych). Chciałbym skorzystać z waszej wiedzy i doświadczenia abyście mi polecili gdzie szukać płaszcza (jakiej marki). Płaszcz: budżet do 4k ciężka, fajnie układająca się wełna kolor ciemnogranatowy długość lekko pod kolano (ewentualnie w punkt) typ płaszcza: uniwersalny, aby nie bał się jeansów, chinosów. bez wkładek barkowych Wstępnie patrzyłem na płaszcze SEH Kelly (fajne bo z klasą ale bez kija w dupie), ale wychodzi sporo jak dodać VAT. Zerkałem też na magee, ale nie ma na razie nic granatowego pod kolano. Cordings jakoś za bardzo ma kija w tyłku. House of Bruar z wyglądu całkiem okej, ale ceny podejrzanie niższe niż u innych tweedziarzy. Co możecie polecić? Buty: budżet do 3k na grubej gumowej podeszwie (najlepiej commando) za kostkę kolor burgundowy ciemny lub czarny (ewentualnie jakiś mega soczysty ciemny brąz) Tutaj myślałem o markach: C&J, Trickers, Cheaney oraz Heschung. Czy pomiędzy tymi markami występuje jakaś gradacja jakościowa? Czy to jedna półka? Do których producentów warto jeszcze spojrzeć? SEH Kelly to doskonały wybór, jeśli chcesz mieć płaszcz z prawdziwej, grubej wełny. IMO warto zapłacić tę ich cenę, jeśli interesują Cię gramatury typu 27-30 oz. Podają ceny bez VAT, co gwarantuje, że podatek zapłacisz raz, przez firmę kurierską, a nie podwójnie, jak niekiedy ma miejsce. W Polsce kupisz maksymalnie płaszcz 16-17 oz, a i taki będzie uznawany za ekstrawagancję, i sprzedawca będzie się obruszał, po co ci taka "potężna" grubość no i przecież "za kolano to panie za długi, kto dzisiaj takie nosi!". Kiedyś Zack Roman miał rewelacyjny ulster 26 oz o prawidłowej długości. Pewnie da się go jeszcze ustrzelić z drugiej ręki. Teraz płaszcze z obecnej kolekcji są cieńsze i krótsze, ale może nadal cię zainteresują? Warto też przejrzeć ofertę Poszetki, zobaczyć, co będą mieli w kolekcji jesień-zima, to chyba najlepsza obecnie polska marka. Ew możesz pomyśleć o szyciu na miarę, topowe brytyjskie tkaniny na ebayu da się ustrzelić za jakieś grosze, typu 15 funtów/metr. Co do butów - Heschung nie znam, z pozostałych każda wymieniona to wysoka (choć nie luksusowa) półka, i są to znakomite firmy. Ja lubię bardzo amerykańskie brandy, choć w Europie słabo z dostępnością. Na polskim rynku na pewno jest Red Wings, to bardzo spoko buty GYW, warte swojej ceny, a na promocji typu -25 % już w ogóle super. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi