Velahrn Napisano 24 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2025 52 minuty temu, John Button napisał: Ten wpis to clue tematu. Pobieranie 100% wynagrodzenia z góry (prawdopodobnie właśnie ze względu na jakieś własne problemy finansowe) i nie szycie garnituru przez rok, dwa. Granie na zwłokę i nabieranie pobieranie płatności od kolejnych klientów. I jakoś się kręci, bo ciężko zostawić opinie w internecie żeby przestrzec kolejnych. Przykro słyszeć. W sumie to jak wpiszę się "krawiec Zaremba", to, z powodu usunięcia danych z Google i Facebooka, zapewne szukający zawita na nasze forum! Rozumiem, że sam miałeś problemy z tym zakładem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Button Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 10 hours ago, Velahrn said: Przykro słyszeć. W sumie to jak wpiszę się "krawiec Zaremba", to, z powodu usunięcia danych z Google i Facebooka, zapewne szukający zawita na nasze forum! Rozumiem, że sam miałeś problemy z tym zakładem? Tak, byłem regularnie zwodzony i oszukiwany przez Pana Zarembę. Zacząłem potem pytać znajomych czy mieli podobne doświadczenia i lekko mówiąc... nie jestem sam :)) Niektórym udało się jakoś "wydusić" zwrot środków, niektórzy przeszli na drogę sądową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2025 4 godziny temu, John Button napisał: Tak, byłem regularnie zwodzony i oszukiwany przez Pana Zarembę. Zacząłem potem pytać znajomych czy mieli podobne doświadczenia i lekko mówiąc... nie jestem sam :)) Niektórym udało się jakoś "wydusić" zwrot środków, niektórzy przeszli na drogę sądową. Kiedyś byłem w bardzo podobnej sytuacji z firmą Sartopea, i pomógł chargeback - jeśli akurat płaciłeś kartą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 To jest bardzo dziwna sprawa - pracownia niby jest wciąż aktywna na Instagramie, ale kompletnie zniknęła z innych obszarów Internetu. Dodatkowo chyba znów zmienia siedzibę. Ja po moim ostatnim zamówieniu w 2021 roku przeniosłem się z kolejnymi zamówieniami do Poznania - Zaremba zrobił się już te 3-4 lata temu bardzo drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Listopad 2025 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2025 13 minut temu, Servetch napisał: To jest bardzo dziwna sprawa - pracownia niby jest wciąż aktywna na Instagramie, ale kompletnie zniknęła z innych obszarów Internetu. Dodatkowo chyba znów zmienia siedzibę. Ja po moim ostatnim zamówieniu w 2021 roku przeniosłem się z kolejnymi zamówieniami do Poznania - Zaremba zrobił się już te 3-4 lata temu bardzo drogi. Obecnie na pewno jest przy Wiejskiej, przechodziłem tam dwa tygodnie temu gdy byłem w Why Thai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrassss Napisano 3 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2025 Do nie tak dawna pracownia uważana za jedną z najlepszych w polsce. Jakość rzemiosła wysoka, klientów w bród(również tych ze świecznika), kolejki długie, terminy realizacji odległe, ceny bardzo wysokie, jednym słowem firma odnosząca sukces, z większym popytem niż podażą. Była tym w świecie garniturów, marynarek, płaszczy, czym Kielman jest w świecie butów... Jak coś takiego można spieprzyć... Zastanawia mnie dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 Ciekawostka Zaremba Cafe, czyli firmowany przez Zarembę bar, również przestał działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 2 minuty temu, Velahrn napisał: Ciekawostka Zaremba Cafe, czyli firmowany przez Zarembę bar, również przestał działać. A nie zmienili tylko nazwę? https://www.instagram.com/feliksbar_cafe?igsh=MXNjZXd4NHl4aXg4eA== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 8 godzin temu, michasacuer napisał: A nie zmienili tylko nazwę? https://www.instagram.com/feliksbar_cafe?igsh=MXNjZXd4NHl4aXg4eA== Tak, ciekawe czemu w nazwie nie ma już słowa "Zaremba" hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 28 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2025 5 godzin temu, Velahrn napisał: Tak, ciekawe czemu w nazwie nie ma już słowa "Zaremba" hmmm. Ponieważ zmienił się wspólnik: https://www.imsig.pl/pozycja/2024/151/KRS/929000,OSTATKIEWICZ_CAFÉ_SPÓŁKA_KOMANDYTOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 9 godzin temu, Jaann6 napisał: Ponieważ zmienił się wspólnik: https://www.imsig.pl/pozycja/2024/151/KRS/929000,OSTATKIEWICZ_CAFÉ_SPÓŁKA_KOMANDYTOWA No właśnie o tym mówię. Z jakiegoś powodu hmmm kolejne osoby już nie współpracują z Zarembą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medyk Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 Na stronie https://zaremba1894.com podany jest adres: Wspólna 35 lok. 11, więc być może z Wiejskiej nastąpiły lub następują przenosiny. Co do baru, to podobno już jakiś czas temu pan Maciej sprzedał go/sprzedał swoje udziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KolejnaZmianaTerminu Napisano 31 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2025 TL;DR Co mnie spotkało po powrocie do Pracownia Krawiecka Zaremba po kilku latach: wielokrotne opóźnienia i problemy z komunikacją, odwolywanie spotkań na kilka, kilkanaście godzin przed umówionym terminem, brak zamówionych ubrań szytych na miarę mimo zapłaty kilkudziesięciu tysięcy złotych z góry. Poprosiłem o zwrot środków i przekazałem sprawę kancelarii procesowej. Przebieg moich doświadczeń z Panem Zaremba pokrywa się z relacjami innych użytkowników tego wątku. O ostatniej zmianie lokalizacji pracowni dowiedziałem się dopiero z tego forum. Zalecam dużą ostrożność przy przedpłatach i dokładne zapoznanie się z całą dyskusją. Piszę ten post wyłącznie w celu ostrzeżenia obecnych i potencjalnych klientów oraz uzupełnienia informacji w tym wątku. „Bardzo przepraszam za kolejną zmianę terminu — zdaję sobie sprawę, że to już kolejny raz.” Ten cytat z korespondencji najlepiej obrazuje aktualny stan mojej współpracy z Maciejem Zarembą. Dla uczciwości zaznaczę, że moje pierwsze zamówienie w jego dawnej pracowni, zrealizowane jeszcze przed 2020 rokiem, zostało wykonane należycie. Z tego powodu zdecydowałem się wrócić do pana Macieja Zaremby po kilku latach, już po zmianie lokalizacji pracowni na ul. Wiejską, nie spodziewając się problemów, z jakimi przyszło mi się później zmierzyć. Co istotne, dopiero z lektury tego forum dowiedziałem się, że pracownia nie funkcjonuje już również przy ul. Wiejskiej, lecz przy ul. Wspólnej. Jako klient nie zostałem o tej zmianie w żaden sposób poinformowany. Niestety, kolejne doświadczenia okazały się negatywne i – co ważne – wpisują się w schemat opisywany przez innych użytkowników tego forum na wcześniejszych stronach wątku. W moim przypadku problemem była i pozostaje terminowość, komunikacja oraz sposób prowadzenia relacji z klientem po dokonaniu płatności z góry, a także brak dostarczenia zamówionych ubrań. W związku z tym zwróciłem się do pana Macieja Zaremby o zwrot wpłaconych środków oraz powierzyłem prowadzenie sprawy kancelarii procesowej, która reprezentuje mnie w dalszych działaniach z Zaremba. Warto zaznaczyć, że podobne relacje pojawiały się tu na forum już wcześniej: długie opóźnienia, sprzeczne deklaracje, konieczność wielokrotnego dopytywania się o status zamówienia, a w niektórych przypadkach także problemy z odzyskaniem środków. Nie są to więc sytuacje jednostkowe. Nie przypisuję nikomu złych intencji ani nie formułuję zarzutów o charakterze karnym. Opisuję wyłącznie własne doświadczenia jako klienta oraz fakty, które pozostają publicznie dostępne w tym wątku. Uważam jednak, że przy zamówieniach wymagających wysokiego poziomu zaufania, długiego czasu realizacji i istotnych kwot, rzetelna komunikacja i dotrzymywanie ustaleń są kluczowe. W tym zakresie – w mojej ocenie – w pracowni Zaremba występują powtarzalne problemy. Z uwagi na brak oficjalnego profilu pracowni Zaremba w Google, zwracam uwagę aby osoby rozważające zamówienie, aby: – bardzo ostrożnie podchodziły do przedpłat, – wszystkie ustalenia zawierały na piśmie (zakres, terminy, etapy, kary umowne), – dokładnie zapoznały się z całością tego wątku przed podjęciem decyzji. Ten wpis ma charakter informacyjny i ostrzegawczy – każdy podejmuje własne decyzje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 31 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2025 Dzięki za ostrzeżenie, ale post wygląda jak żywcem napisany z pomocą chatgpt, ciężko się to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 31 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2025 W internecie mozna napisać wszystko. Chciałbym zobaczyć dowody mimo to że te forum nie jest jedyne gdzie czytałem złe opinie o pracowni Zaremba (stare opinie w google, dandawka na fb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 17 godzin temu, michasacuer napisał: W internecie mozna napisać wszystko. Chciałbym zobaczyć dowody mimo to że te forum nie jest jedyne gdzie czytałem złe opinie o pracowni Zaremba (stare opinie w google, dandawka na fb) Ale jakie chcesz dowody? Za mało negatywnych relacji, które w części przynajmniej brzmiały naprawdę wiarygodnie (na FB często wpisy są pod imieniem i nazwiskiem, zakładam zwykle prawdziwym)? Jak mam udowodnić, że przychodziłem na umówiony odbiór, a Pana Macieja nie było, zaś pracownicy zaskoczeni do niego dzwonili, i finalnie okazywało się, że koszuli też nie ma, albo jest nie z tego materiału, albo jest uszyta wg zupełnie innych wymiarów? Owszem, zamieszczony wpis z 31 grudnia jest cokolwiek dziwny, ale wcześniej nie brakowało sygnałów o problemach z zamówieniami. Istotne wydaje mi się też, że nigdzie (chyba, ja przynajmniej nie widziałem) nie było kontry czy dementi ze strony pracowni. Dodam, że niestety to wszystko jest smutne - pracownia z renomą podobną do Kielmana, można powiedzieć jedna z wizytówek Warszawy, a problemy wyglądają nie wielowarstwowe - nie tylko brak prawidłowej i terminowej realizacji zamówień, ale także w obszarze komunikacji z klientami. I to w sytuacji rynkowej, która nie wydaje się zła - sądząc z otwierających się kolejnych punktów z MTM, jest popyt na rynku, a pracownia Zaremba wydaje się być w uprzywilejowanej pozycji z uwagi na międzynarodową rozpoznawalność i przez to pozyskiwanie zagranicznych klientów. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 23 godziny temu, michasacuer napisał: W internecie mozna napisać wszystko. Chciałbym zobaczyć dowody mimo to że te forum nie jest jedyne gdzie czytałem złe opinie o pracowni Zaremba (stare opinie w google, dandawka na fb) Sam fakt, że pracownia zapewne aktywnie walczy ze wszelkimi opiniami w Internecie (spróbuj gdzieś znaleźć jakieś opinie klientów, pro tip - wygooglasz tylko nasze forum - wizytówki google i fb zniknęły) o czymś świadczy, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Co to jest ta dandawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 4 godziny temu, mosze napisał: Co to jest ta dandawka? fejsbukowa grupa "jak będzie z dandysami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KolejnaZmianaTerminu Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Skoro tamten post czytało się ciężko napisze krótko i prosto. Zaremba to lawirant i oszust. Bierze pieniądze i nie daje nic w zamian. Gdyby dotrzymywał słowa nie kasowałby opinii na Google czy ciągle zmieniał lokalizacji pracowni. Skoro nie wywiązał się z zamówienia i nie zwrócił pieniędzy to go spokojnie i konsekwentnie sprawiedliwość spotka w sądzie a później zapewne przez komornika. Ja mam czas a Was ostrzegam przed tym co mnie jak i wielu z Was spotkało ze strony Zaremby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi