kielas Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Wielu z nas w trakcie tegorocznych wakacji wybierze się nad wodę, gdzie zegarek będzie narażony na słońce, pot i wodę (często słoną). Prezentujemy listę pięciu zegarków mechanicznych, które doskonale sprawdzą się w takich warunkach, nie rujnując równocześnie domowego budżetu Artykuł dostępny jest TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Chyba inaczej rozumiem pojęcie "budżetowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Prezentujemy listę pięciu zegarków mechanicznych, które doskonale sprawdzą się w takich warunkach, nie rujnując równocześnie domowego budżetu Artykuł dostępny jest TUTAJ W przypadku Tudora mówisz o budżecie 5 letnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Jakieś tam doświadczenie w planach pięcioletnich w Polsce jest Pozdrawiam. PS. Na Seiko, gdyby nie wakacje może bym sobie nawet i pozwolił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 (edytowane) Patrząc na zegarki, które pojawiają się na stronie chronos24.pl (zegarki luksusowe) to te rzeczywiście są budżetowe. Niestety Polska to bardzo biedny kraj, ----------------------------------------------------------------------------------------- W Niemczech nie ma problemu aby ludzie mogli odłożyć część pensji i kupić zegarek za 2tys. Euro. W Polsce muszą walczyć o przeżycie... Pozostaje żyć marzeniami. Jako specjaliści w tym temacie moglibyście Panowie zrobić np. cykl artykułów. "Chronos24.pl dla forum BWB", w zakresie wartych uwagi zegarków mechanicznych z jakiś np. dwóch półek cenowych. Zegarki casualowe, garniturowe, toolwatche. Np. Polpora, Seiko, Certina itp. Edytowane 23 Lipiec 2015 przez mosze Ocenzurowano - polityki na forum unikamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielas Napisano 23 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Patrząc na zegarki, które pojawiają się na stronie chronos24.pl (zegarki luksusowe) to te rzeczywiście są budżetowe. Dokładnie tak jest Jako specjaliści w tym temacie moglibyście Panowie zrobić np. cykl artykułów. "Chronos24.pl dla forum BWB", w zakresie wartych uwagi zegarków mechanicznych z jakiś np. dwóch półek cenowych. Zegarki casualowe, garniturowe, toolwatche. Np. Polpora, Seiko, Certina itp. O wszystkich tych markach pisaliśmy i piszemy. A wszelkiego rodzaju zestawienia będą sukcesywnie pojawiały się na naszych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 A czemu zabrakło rodzimego Xicorra Circle? Zaliczył zarówno test nurkowania, przygniecenia butlą, jak i inne obrażenia i dalej chodzi A 1,2k to jednak "budżetowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Niestety Polska to bardzo biedny kraj, ----------------------------------------------------------------------------------------- Wiem, że może zrobić się zaraz z tego niezły offtop, ale, jako osoba, która była w bardzo biednych krajach, w żadnym razie nie mogę się zgodzić z tezą, że Polska jest biednym krajem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dwie kwestie: - trochę to może zabawne, ale zwłaszcza z "budżetowym" nurkiem za 10 tys. zł na plażę bym uważał. Podczas jednych wakacji nosiłem w takich warunkach Big Mako, i później trochę się pomęczyłem, żeby mikro drobinki piasku wydobyć z różnych szczelin. Tym bardziej szkoda Taga czy Tudora. Najlepiej sprawdzi się tutaj G-shock. Oczywiście wiadomo, zegarki są po to, żeby je nosić, ale zakup za kilka czy kilkanaście tysięcy to jest jakiś wysiłek finansowy i chyba nie jest dziwne, że taki zegarek jest - jak to często mowa w ogłoszeniach o sprzedaży - "noszony z szacunkiem". Skądinąd zresztą większość zegarków nurkowych jest noszona w charakterze desk diver'ów - to Top5 trochę takie na odczepnego, nieobecność Orienta, który ma co najmniej kilka fajnych budżetowych modeli (Mako, Big Mako - ostatnio fajna wersja USA, Ray) czy choćby jednego przedstawiciela małych niezależnych brandów jest niezrozumiała. Może to wynika z konwencji zabawy w wybór pięciu zegarków (w końcu na jakąś liczbę trzeba się zdecydować i wtedy zawsze cos z listy wypada), ale taka zabawa nie jest pożyteczna ani dla osób siedzących w temacie (bo i tak o tych pięciu modelach doskonale wiedzą), ani dla laików (bo nie dowiedzą się, ze wybór jest znacznie szerszy) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Mimo całej sympatii do Seiko (sam mam i nosze) zestawienie Tudora i SKX007 w jednej tak krótkiej liście jest delikatnie mówiąc kontrowersyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Mimo całej sympatii do Seiko (sam mam i nosze) zestawienie Tudora i SKX007 w jednej tak krótkiej liście jest delikatnie mówiąc kontrowersyjne. A czym się różnią (pomińmy "legendę")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Zna ktoś inną średnią dotyczącą wszystich zatrudnionych? Tutaj możesz zobaczyć wszystkie sektory, wybierasz z listy: http://www.pulshr.pl/wynagrodzenia/3,gornictwo-i-wydobywanie.html I zakończmy na tym temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Wracając do tematu, zainteresował mnie diver Seiko - nie SKX007, a SKX009 - z niebieską tarczą i dwukolorowym bezelem (raczej "Pepsi bezel"). Czy ktoś ma taki zegarek i mógłby go polecić/odradzić oraz wstawić jakieś własne zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Miałem kilka skx007 i kilka skx009 - zdjęć jest pełno, swoich już nie mam. Ciężko odradzić ten zegarek, jest to jeden z najpopularniejszych diverów na świecie i imo nie ma minusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 A czym się różnią (pomińmy "legendę")? Wykończeniem. Zwróć uwagę na wskazówki (szczególnie metalizowany ranty) w seiko wyglądają dość tanio. Koperta - załamania koperty w Tudorze są bardziej harmonijne. Głębia kolorów na tarczy i bezelu - zdecydowanie plus dla Tudora. Nie mam na myśli tutaj ewidentnych niedoróbek w Seiko, ale pewna subtelną przewagęTudora. Zarówno w wykonaniu jak i designie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Miałem kilka skx007 i kilka skx009 - zdjęć jest pełno, swoich już nie mam. Ciężko odradzić ten zegarek, jest to jeden z najpopularniejszych diverów na świecie i imo nie ma minusów.A jakbyś mia znowu kupować, to bezel "Pepsi" czy czarny? Kusi mnie kolorowa wersja, ale nie wiem czy nie będzie dziwnie wyglądała na nadgarstku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Pepsi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 To co ja mogę polecić z czystym sumieniem - w niskobudżetowej strefie lotów - to Angular Momentum model Ariki. Ma on wielu przeciwników z uwagi na nietypowy design Na pewno nie ma nic z klasyki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Wracając do tematu, zainteresował mnie diver Seiko - nie SKX007, a SKX009 - z niebieską tarczą i dwukolorowym bezelem (raczej "Pepsi bezel"). Czy ktoś ma taki zegarek i mógłby go polecić/odradzić oraz wstawić jakieś własne zdjęcia? Czy tarcza w SKX009 różni się naprawdę kolorem od tej w SKX009? Owszem na zdjęciach reklamowych widać ze jest ciemno granatowa, jednak na real foto z zestawieniem obu, ta różnica się rozmywa - są ciemno szare. Czekam na przesyłkę z kraju kwitnącej wiśni do kraju kwitnącej lipy z skx007. Jesli wolisz niebieski bezel/tarcze to sprawdz Blue Ray albo Mako. Sam rozważałem tę trójkę, choć bardziej dwójkę Blue Ray vs skx007. Jest jeszcze granatowe sumo, ale obecny kurs $ nie sprzyja nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Najbardziej SKX009 mi do gustu przypadł, zastanawiam się tylko nad 3 kwestiami: 1. Czy brać na bransolecie 2. Czy kupienie na Amazonie jeste mądrym (bezpiecznym itp) pomysłem. Bo w autoryzowanych punktach sprzedaży w Polsce nie widziałem SKX009. 3. Zamawiając z innego kraju jak wygląda sprawa z urzędem celnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 1. Kwestia potrzeb. Wersja oyster jest ok, jubilee słaba. 2. Amazon, ebay, allegro - wszystko jedno. Kwestia ceny. 3.Jeśli poza ue to plus 23 proc vat i grosze cła, jak dla wszystkich towarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Czemu ten dolar taki drogi... Kupując na pasku, przy obecnym kursie wyjdzie mi ok. 720 zł. To już niezbyt zachęcające. Znacie może sklepy w UE gdzie można dostać SKX009? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 http://outletwatchshop.com/shop/seiko-automatic-divers-watch-skx009-k2/ nie znam jednak tego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Na Massdrop ładny Seiko w przystępnej cenie https://www.massdrop.com/buy/seiko-sea-urchin-snzf-watch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Na Massdrop ładny Seiko w przystępnej cenie https://www.massdrop.com/buy/seiko-sea-urchin-snzf-watch Nom, a jak toś nie ma facebooka i nie chce się rejestrować, aby tylko zobaczyć tę "przystępną" cenę? To ile? No chyba, że dalej trudno napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi