Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam od jakiegoś czasu jaka powinna być długość paska, jak jest już założony dokąd powinna sięgać jego końcówka ? Przeglądałem kilka sklepów internetowych z odzieżą elegancką i zauważyłem, że na jednych zdjęciach model ma końcówkę zaraz przy klamrze zaś na innych końcówka jest ok 10-15 cm od klamry. Stąd moje pytanie, jaka powinna być ta długość ?

pasek powinien przejść przez pierwszą szlufkę spodni i potem przez szlufkę paska. Tutaj na przykładowym zdjęciu IMO jest juz ciut za długi (końcówka może się zaczepiać, przeszkadzać);

Dołączona grafika

Ma któryś z kolegów pomysł, wiedzę jak to wypolerować?

z jakiego materiału jest klamra?

mam wrażenie, że mosiądz

to najlepsze byłoby:

http://www.verad.pl/Pasta_polerska_do_m ... 0g-84.html PLUS tarcza polerska do szlifierki ..

zakładając, że raczej nie posiadasz szlifierki ;) to może jakiś substytut w postaci szmatki grubej filcowej / bawełnianej (?)

Czy może zna ktoś w Krakowie niedrogiego, porządnego szewca od drobnych robót?

Dzięki z góry!

Przyłączę się do pytania

Ponadto czy znacie może dobrą pralnie w Krakowie, po wizycie w której również przepocone garnitury odzyskają świeżość ??

Niestety te wakacje wyłączyły cześć mojej garderoby z użycia, próbowałem wietrzenia na powietrzu łaźni parowej w łazience, ale tego na dłuższą metę nie wytrzyma flizelina. Będę wdzięczny za wszelkie rady

@damiance, dziękuję zaraz pojadę do sklepu, zakupię i postaram się wypolerować

Proponuje poszukać w okolicy zakładu, który zajmuje się polerowaniem metali kolorowych na wysoki połysk. Usługi nie są drogie w wypadku tak małego elementu a przynajmniej możesz liczyć na doradztwo i profesjonalnie wykonaną usługe. Koszt zakupu filców, past i szmatek plus brak doświadczenia jest moim zdaniem bezsensu. Zakłady mają duże stacjonarne maszyny do takich zabiegów.