damiance Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Jeżeli jesteś z Warszawy to na pewno guziki w olbrzymim wyborze sa w pasmanterii na Emili Plater obok Złotych Tarasów.Największy wybór guzików od lat . według mojej wiedzy została zlikwidowana niedawno, jakiś fastfood jest w tym miejscu ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Pasek - zasada jest taka, że jeśli standardowy pasek ma 5-6 dziurek to po zapięciu na środkową powinno być to Twoje idealne zapięcie. W zależności od fasonu "wolna "końcówka od zapięcia paska długość ~5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 czy te 5 cm to nie z mało? czy koniec paska nie powinien być niewidoczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Tak się zastanawiam od jakiegoś czasu jaka powinna być długość paska, jak jest już założony dokąd powinna sięgać jego końcówka ? Przeglądałem kilka sklepów internetowych z odzieżą elegancką i zauważyłem, że na jednych zdjęciach model ma końcówkę zaraz przy klamrze zaś na innych końcówka jest ok 10-15 cm od klamry. Stąd moje pytanie, jaka powinna być ta długość ? pasek powinien przejść przez pierwszą szlufkę spodni i potem przez szlufkę paska. Tutaj na przykładowym zdjęciu IMO jest juz ciut za długi (końcówka może się zaczepiać, przeszkadzać); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Zaleca się dla rozmiaru w pasie 32 kupić pasek 34, dla 34 odpowiedni będzie 36 etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Czy zna ktoś odpowiedź na poniższe pytanie? Można ufać rozmiarówce martensowych trzewików czy jest ona zaniżona/zawyżona? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 lepszej nie znalazłem od ręki w necie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Dzisiaj znalazłem taką torbę. Czy widzieliście może w polskich sklepach stacjonarnych lub wysyłkowych podobny fason? Myślę, że będzie bardzo fajnie wyglądać w stylu smart casual/casual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ma któryś z kolegów pomysł, wiedzę jak to wypolerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Natrafiłem w TK MAXX na ciekawy, burgundowy v-neck marki Uneeto. http://www.uneeto.com/ Skład to 55% jedwab, 45% kaszmir - jednak miejscem produkcji są Chiny... Czy w związku z tym należy obawiać się o jakość? Niestety z taką mieszanką nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Ma któryś z kolegów pomysł, wiedzę jak to wypolerować? z jakiego materiału jest klamra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Chciałbym się spytać doświadczonych forumowiczów co sądzicie o tych butach http://www.bagatt.it/en/PL/product/coll ... 0E010107?3 Przede wszystkim chodzi mi o firmę. Buty kosztują prawie 500 zł i za tą cenę chciałbym kupić solidne buty. Dodatkowo będą to moje pierwsze brogsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Nie są ani solidne, ani ładne, ani warte 500zł. Czy dopuszczasz zakupy przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Jak najbardziej, ale wtedy wolałbym żeby były trochę tańsze. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Bexley, Gordon Bros, okazje na Herring Shoes i cały wątek "Buty trochę taniej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Ma któryś z kolegów pomysł, wiedzę jak to wypolerować? z jakiego materiału jest klamra? mam wrażenie, że mosiądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Ma któryś z kolegów pomysł, wiedzę jak to wypolerować? z jakiego materiału jest klamra? mam wrażenie, że mosiądz to najlepsze byłoby: http://www.verad.pl/Pasta_polerska_do_m ... 0g-84.html PLUS tarcza polerska do szlifierki .. zakładając, że raczej nie posiadasz szlifierki to może jakiś substytut w postaci szmatki grubej filcowej / bawełnianej (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 @damiance, dziękuję zaraz pojadę do sklepu, zakupię i postaram się wypolerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 @damiance, dziękuję zaraz pojadę do sklepu, zakupię i postaram się wypolerować aby ograniczyć koszt i czas możesz spróbować sproszkowaną kredą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Czy może zna ktoś w Krakowie niedrogiego, porządnego szewca od drobnych robót? Dzięki z góry! Przyłączę się do pytania Ponadto czy znacie może dobrą pralnie w Krakowie, po wizycie w której również przepocone garnitury odzyskają świeżość ?? Niestety te wakacje wyłączyły cześć mojej garderoby z użycia, próbowałem wietrzenia na powietrzu łaźni parowej w łazience, ale tego na dłuższą metę nie wytrzyma flizelina. Będę wdzięczny za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 @damiance, dziękuję zaraz pojadę do sklepu, zakupię i postaram się wypolerowaćProponuje poszukać w okolicy zakładu, który zajmuje się polerowaniem metali kolorowych na wysoki połysk. Usługi nie są drogie w wypadku tak małego elementu a przynajmniej możesz liczyć na doradztwo i profesjonalnie wykonaną usługe. Koszt zakupu filców, past i szmatek plus brak doświadczenia jest moim zdaniem bezsensu. Zakłady mają duże stacjonarne maszyny do takich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 @ damiance wielkie dziękuję! kupiłem tą pastę ( 2 kawałki nr 1 i nr 2) plus końcówkę pasującą do wkrętarki i wstępne rezultaty są zadowalające. jest trochę rysek, ale nie widać tak jak na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 W jaki sposób uzyskuje się efekt hatch grain na skórze? http://bespoke-england.tumblr.com/image/34297130988 http://ethandesu.com/image/28179660566 http://gazianoandgirlingltd.tumblr.com/ ... -grain-its To jest odcisk matrycy na skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Czy możliwe jest przefrabowanie koszuli z ecru na białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Domestosem ale nie będzie po tym zbyt trwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi