Hush Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2016 1 godzinę temu, musa19 napisał: Grenadyna moim zdaniem odpada. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2016 @Hush, dla mnie za mało formalna. Sama w sobie grenadyna jest fajna, ale ja jestem starej daty i na pogrzeb bym jej nie założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 30 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2016 13 minut temu, musa19 napisał: @Hush, dla mnie za mało formalna. Sama w sobie grenadyna jest fajna, ale ja jestem starej daty i na pogrzeb bym jej nie założył. Doradziłem bo jest matowa i "skromna", co na pogrzebie wygląda stosownie. Dla mnie dostatecznie formalna, ale rozumiem - delikatna sprawa i każdy ma swoje wyczucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Pogrzeb => czarny krawat, znak żałoby. Koordynację kolorów można odłożyć na jakąś weselszą okazję. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Mam pytanie (nie znalazłem takiego jeżeli już kiedyś padło): czy bawełniane chinosy regular można w domu zaprasować "na kant" jeżeli nie miały tego zrobione "fabrycznie"? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Możesz spróbować. Natomiast taki kant nie będzie zbyt trwały, jednak zależy to też od samej bawełny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Czy zna ktos jakies sensowne marki, ktore w Warszawie sprzedaja marynarki oprocz Bytomia i Vistuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 @Anachronis Z podobnych cenowo jest Albione (w centrach outletowych, nie wiem czy mają normalny sklep) i Massimo Dutti w każdym centrum handlowym. Z trochę droższych są na przykład Oscar Jacobson (Royal Collection), Ralph Lauren (Plac Trzech Krzyży). Z absurdalnie drogich jest E. Zegna na Placu Trzech Krzyży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 2 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: @Anachronis Z podobnych cenowo jest Albione (w centrach outletowych, nie wiem czy mają normalny sklep) i Massimo Dutti w każdym centrum handlowym. Z trochę droższych są na przykład Oscar Jacobson (Royal Collection), Ralph Lauren (Plac Trzech Krzyży). Z absurdalnie drogich jest E. Zegna na Placu Trzech Krzyży. Albione brzmi ciekawie, z kolei Massimo Dutti jest zbyt malo formalne. Generalnie wybor jest dosc marny. Mam dwie marynarki z SS, ale potrzebuje tez "wola roboczego". Kupilem ostatnio w Bytomiu za 200zl granatowa marynarke z plastiku, ktora po taliowaniu i dopasowaniu z dobra koszula wyglada jakby kosztowala 4 razy wiecej ;D. Oczywiscie nie mozna sie w niej ruszyc w zadna strone, ale efekt jest. Chodziloby mi o cos, w czym mozna sie poruszac (najlepiej lekka welna), a wygladaloby tez reprezentacyjnie w charakterze wlasnie wola roboczego. W internecie (bo sklepy niewirtualne sa przetrzebione) widzialem np. cos takiego http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72909. Po zamianie tych idiotycznych guzikow na czarne/brazowe chyba wygladaloby przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 @Anachronis popatrz jeszcze na stronie Lancerto.Ostatnio kupiłem 100% wełny garnitur roboczy za 499 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Niestety wszystkie marynarki Lancerto maja dodatki poliestru, nawet te za 1000zl :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 30 minut temu, Anachronis napisał: Niestety wszystkie marynarki Lancerto maja dodatki poliestru, nawet te za 1000zl :/ Tutaj masz link i 100 % wełny https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-como-35201.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Tylko, ze ja potrzebuje reprezentacyjna granatowa marynarkę, a nie smutny, popielaty garnitur ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 5 godzin temu, Anachronis napisał: Albione brzmi ciekawie, z kolei Massimo Dutti jest zbyt malo formalne. Generalnie wybor jest dosc marny. Mam dwie marynarki z SS, ale potrzebuje tez "wola roboczego". Kupilem ostatnio w Bytomiu za 200zl granatowa marynarke z plastiku, ktora po taliowaniu i dopasowaniu z dobra koszula wyglada jakby kosztowala 4 razy wiecej ;D. Oczywiscie nie mozna sie w niej ruszyc w zadna strone, ale efekt jest. Chodziloby mi o cos, w czym mozna sie poruszac (najlepiej lekka welna), a wygladaloby tez reprezentacyjnie w charakterze wlasnie wola roboczego. W internecie (bo sklepy niewirtualne sa przetrzebione) widzialem np. cos takiego http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72909. Po zamianie tych idiotycznych guzikow na czarne/brazowe chyba wygladaloby przyzwoicie. A jaki budżet? Bo jest jeszcze Próchnik z tych tańszych przecież, a z droższych chyba Macaroni Tomato i Max&Brands, czy jakoś tak, wszystko oba koło Placu Trzech Krzyży, a niedaleko jest jeszcze coś takiego jak Davide, ale tam nigdy nie byłem, widziałem tylko reklamy z marynarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 okazji na formalny ubiór nie mam zbyt wiele stad pytanie czy kupować granatowy garnitur czy iść w zestawy koordynowane i czy w kwestii garniturów znajdę coś sensownego poniżej poziomu cenowego SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 8 minut temu, matbla napisał: okazji na formalny ubiór nie mam zbyt wiele stad pytanie czy kupować granatowy garnitur czy iść w zestawy koordynowane i czy w kwestii garniturów znajdę coś sensownego poniżej poziomu cenowego SuSu. Najtańsze garnitury SS kosztują 1400 zł i poniżej tego poziomu bez przecen/rabatów/opustów nic sensownego nie ma. Najdroższe garnitury SS kosztują 3250 zł i poniżej tego poziomu da się spokojnie znaleźć "coś sensownego". Jeden granatowy garnitur powinien mieć każdy. Kilkakrotnie byłem w sytuacjach, kiedy ktoś z rodziny lub znajomy wpadał "pożyczyć garnitur", ciężko przerażony, bo został zaproszony na wesele, a ze "strojów eleganckich" ma czarną sztruksową marynarkę, chinosy i czarne adidasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 11 godzin temu, xkoziol napisał: Można, no chyba, że ktoś Ci zabroni bardziej chodziło mi o "aspekty techniczne" zastanawiałem się czy spodnie "fabrycznie zaprasowane w kant" są uszyte z materiałów (w tym bawełny) o jakiś szczególnych właściwościach (splot włókien, poddanie tkaniny jakiejś obróbce /chemiczna, mechaniczna, jakieś pranie/) i maja specjalny krój, który ułatwia ich zaprasowanie w kant a następnie utrzymanie się tego kantu ;) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 @lukmal, na moim monitorze wydaje się za jasny. To jeżeli chodzi o uniwersalność w kontekście wszelkiego rodzaju "formalizmów". Natomiast skład, czyli wełna 140's sugeruje, że nie za bardzo nadaje się na woła roboczego - to z kolei w zakresie uniwersalności rozumianej jako częstotliwość zakładania ubrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Na pewno nie jako wół roboczy. Do pracy raczej zakładam chinosy/jeany i marynarki. Zastanawiam się czy np. będę mógł go wlożyć jako gość weselny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgodnie z opisem producenta w sezonie wiosna-lato, na ślub w plenerze można się wybrać. Osobiście jednak uważam, że ciemniejszy granat jest zdecydowanie bardziej uniwersalny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonfre Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 6 godzin temu, lukmal napisał: Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) A nie szkoda Ci 1400pln na garnitur z Lancerto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 @Sonfre Nie szkoda, bo Vistula, Lantier, Bytom na mnie nie leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 8 godzin temu, lukmal napisał: Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) Za jasny i zbyt wyraźna faktura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 @musa19 @Zajac Poziomka dziękuję za rady, w takim razie szukam dalej. Może zdecyduję się na SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi