Kewin Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Koval, czy siedziałeś kiedyś wyprostowany, a kamizelka Ci się nie marszczyła? Może nosisz za krótkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2015 Albo do spodni z wyższym stanem, które są szyte krótsze - wtedy są gładkie w pozycji siedzącej, ale na to akurat nigdy uwagi nie zwracałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 Wosk szewski - jak z niego poprawnie korzystać? Pocierając blokiem o obcas,boki podeszwy? Wosk się kruszy i zostawia grudki,które raczej nie poddają się wsmarowywaniu zbyt łatwo. ja przed wcieraniem w rant podeszwy, podgrzewam wosk zapalniczką - z umiarem, aby zmiękczyć, a nie spalić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 Najlepsze efekty daje użycie w tym momencie nagrzanego gładkiego żelastwa. Np ambusa wosk na przyszłość nie będzie się wykruszac a krawędź będzie pięknie wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 @Skalpel - a co to jest 'ambus' - czy to jakiś regionalny 'imbus'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 Nie ambus to nazwa narzędzia szewskiego. Takiego młoteczka z różnymi wariantami główki. Tradycyjnie nagrzewa się go nad palnikiem spirytusowym a po uzyskaniu odpowiedniej temperatury gładzi się nawoskowaną wcześniej krawędź. Krawędź staje się ładnie śliska a wszystkie ubytki wypełnione. https://www.google.pl/search?q=ambus+szewski&source=android-browser&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIvrmevdiZyQIV6vxyCh2JzgaO#imgrc=nGz-wIOzUnKybM%3A 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/spodnie/spodnie-pięć-kieszeni/spodnie-w-pepitę-c911169p6455030.html?colorId=802&categoryNav=911166Co sądzicie o takich spodniach plus gruntowa marynarka z nakładanymi kieszeniami z koszula jako zestaw na sylwestra? Sylwester ma być elegancki, ale nie na poziomie garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 @Vaolin: miałem te spodnie w ręku i uważam, że słabo nadają się na imprezę sylwestrową, a co najwyżej na "kulig przed". To dość gruba bawełna, ciepła i miękka - przypominająca w dotyku grubą flanelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2015 Witam .Czy mógłby ktoś pomierzyć ile cm ma długość rękawa od wszycia przy 32 ..Chodzi o koszule marki charles tyrwhitt .Jaka jest również szerokość w bicepsie przy kołnierzyku 40,5 cm w sylwetce slim i super slim .Dziękuje .Czy posiada ktoś tą koszulę http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/view-all/Sky-royal-Oxford-stripe-non--iron-cutaway-Extra-Slim-fit-shirt?q=frgob||rr036sky|||||1861,||||||||&ppp=154i mógłby cos o niej powiedzieć cenna jakość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l.d.k Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Chciałbym uszyć sobie dwa garnitury, ewentualnie drugie spodnie w szarym kolorze do zestawu koordynowanego. Jakiego polecacie krawca lub dobrą usługę mtm w Poznaniu? Chciałbym się zmieścić w budżecie do ok 3000 zł za garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Szanowni Koledzy, planuję uszyć klasyczne wełniane spodnie do zestawu koordynowanego. Na temperatury, które obecnie mamy wełna o jakiej gramaturze się nada? Czy około 280 g/m2 będzie za cienka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Lepsza będzie grubsza, 350 - 400. Z tym, że sama gramatura nie określa jeszcze czy materiał będzie się nadawał na daną porę roku (przewiewne fresco jest dość ciężkie). Ważniejszy jest splot. Szukaj gęstego, mało przewiewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykarni Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Szanowni, rok temu kupiłem buty Gordon & Bros Levet 2318 na skórzanej podeszwie i podzelowałem. Nagle w tym roku zaczęły bardzo głośno skrzypieć przy chodzeniu - podczas podnoszenia stopy z podłoża. Wymieniłem zelówki, ale to nic nie dało. Co zrobić? Nasłuścić skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Mi kiedyś zaniedbane buty tak skrzypiały, skóra była jakby "przesuszona". Po natłuszczeniu problem ustąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykarni Napisano 24 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2015 Natłuszczenie nie pomaga, to chyba skrzypienie wewnątrz podeszwy (metalowa rama skrzypiąca o skórę?) Próbować zastrzyków z oleju (czytałem gdzieś o takich metodach) czy oddać buty na gwarancję (o ile przyjmą)? Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Chciałbym uszyć sobie dwa garnitury, ewentualnie drugie spodnie w szarym kolorze do zestawu koordynowanego. Jakiego polecacie krawca lub dobrą usługę mtm w Poznaniu? Chciałbym się zmieścić w budżecie do ok 3000 zł za garnitur. https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2419-poznań-krawiec-krupa-i-rzeszutko-krawiectwo-miarowe/ Prawdopodobnie przekroczy troche zakładany budżet, ale wg mnie warto. Zadzwon, umów się, sprawdz na miejscu jak szyją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 http://sklep.prochnik.pl/marynarki/2921-marynarka-jz15-leconfield.html Dzisiaj do mnie przyszła kupiona za 400, myśle tylko czy klapy nie są za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 czy klapy nie są za krótkie? Lewa tak, ale prawa nie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Faktycznie zmierzyłem - jedna klapa jest 1 cm dłuższa od drugiej, stad moje pytanie jako osoby mało zorientowanej w temacie, czy to technika krawiecka zeby lepiej sie układało czy wymysł Prochnika? Jestem trochę w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 A może jakieś real photo? Łatwiej by nam było coś orzec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Czy bardziej przydałoby sie zdjęcie marynarki juz na użytkowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Raczej na użytkowniku, przy okazji ocenilibyśmy dopasowanie. Mnie te klapy a priori wyglądają OK, a guzik nie jest bardzo wysoko umieszczony, więc powinno być dobrze. Ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Widze od razu ze rękawy sa do skrócenia, z góry dziękuje za uwagi i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Gdzie zakupiłeś tą marynarkę? ps. Wydaje mi się, że mogłeś dodać jeszcze zdjęcie jak stoisz bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 W Prochniku - wieczorem jak wrócę dodam zdjęcie bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi