Odie111 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 A czy penny loafers tez sie rozciagaja, czy jest to tylko cecha driving mocsow / boat shoes? Ktos ma doswiadczenia praktyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 @Odie111 - penny czy tassel loafers rozciągają się jeśli są wykonane z zamszu, dlatego zalecane jest wybranie mniejszego rozmiaru niż normalnie. Natomiast wykonane ze skóry licowej nie mają takiej tendencji (przynajmniej te, które ja używałem lub używam). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 OK, dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Trudne pytanie, w środku na metce jest 6365A, niebieska ziarnista skóra z brązową przyszwą. Nie mam jak sprawdzić w ich sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czy buty z Timberlanda są dobrze dbane to starczą na wiele sezonów? Czy jak mokasyny na 2-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czy buty z Timberlanda są dobrze dbane to starczą na wiele sezonów? Czy jak mokasyny na 2-3? Chodzi o klasyczne ich żółciaki? Ja mam kilka dobrych lat, ale nie są mocno eksploatowane jakoś specjalnie więc trudno powiedzieć. Biorąc pod uwagę jednak, że o nie praktycznie w ogóle nie dbałem - są wytrzymałymi butami i warto. Ja mam inne pytanko. Niedawno kupiłem taką marynarkę: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-65964 I są dwie sprawy. Pierwsza - czy można ją spokojnie nosić z jeansami? Patrząc na ten wpis: http://mrvintage.pl/2013/05/jak-polaczyc-dzinsy-marynarka.html obstawiam, że tak. Drugia sprawa- rękawy w niej zostały skrócone (o jakieś dobre 4 cm), jedynie od dołu niestety i klapy nie dzielą obecnie rąk na dwie równie części. To nieco psuje wizualnie efekt. Nieco żałuję, że ją odebrałem tak skróconą bez reklamacji. Mieliście podobną sytuację? Zastanawiam się czy próbować coś z nią zrobić czy też przestać się przejmować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 . Drugia sprawa- rękawy w niej zostały skrócone (o jakieś dobre 4 cm), jedynie od dołu niestety i klapy nie dzielą obecnie rąk na dwie równie części. To nieco psuje wizualnie efekt. Nieco żałuję, że ją odebrałem tak skróconą bez reklamacji. Mieliście podobną sytuację? Zastanawiam się czy próbować coś z nią zrobić czy też przestać się przejmować... Mógłbyś jaśniej opisać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Wrzucę foto może: Jak dla mnie - łokieć powinien przypadać w środku takiej łaty, a nie na jej górze, gdy założę marynarkę. Dlatego, gdy poprosiłem o skrócenie o 4 cm to spodziewałem się, że skrócą ją z obu stron, a nie jedynie od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Ok - napisałeś "klapy", rozumiem miało być "łaty". Rada? Odpruć to dziadostwo, a marynarka będzie wyglądała poważniej i problem proporcji zniknie. ehhhh.... gdzie te czasy, gdy marynarki i garnitury mieściły się z koszulami w jednym kadrze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 A faktycznie, teraz to zauważyłem, tak, chodziło mi oczywiście o łaty To chyba nie będzie dobrze wyglądało po odpruciu, coś czuję, że zostałyby ślady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Nie powinny zostać, skoro marynarka jest z wełny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czyli można je przeszyć wyżej? Hurra! Ile takie przeszycie może koszstować? Ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Szkoda marynarki, ale to oczywiście Twój wybór. W mojej ocenie łaty dobrze wyglądają wyłącznie na tweedowych marynarkach. Usługa w "osiedlowej krawcowej" na poziomie 20-30zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Dzięki piękne panowie. Dałbym plusy, ale wyczerpałem na dzisiaj limit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Za naszycie łat zapłaciłem w Krakowie dwa lata temu 50 zł. Zabieg wymaga rozprucia rękawa na prawie całej długości - stąd ta wydawałoby się dość wysoka cena za niby tak banalny zabieg. Przy nowej marynarce odpruwając łaty nie powinno być problemu z różnicą koloru tkaniny pomiędzy miejscem pod łatą a całą resztą. Po dłuższym czasie użytkowania taka różnica już występuje i raczej nie pozwala na pozbycie się łat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Co sądzicie o tych butach żeglarskich: http://e-timberland.pl/timberland-classic-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,29292837.bhtml Jak z jakością i wytrzymałością tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Nie wiem jak zamszaki, ale te ze skóry licowej polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 xkoziol: Klasyczne mają białą (żeby nie zostawiać śladów na pokładzie), a nie czerwoną podeszwę. Z resztą się jak najbardziej zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Mam zamszowe Timberlandy żeglarskie i po 1 sezonie nie widać po nich śladów używania. Ale szczotkuję je i wkŁadam w prawidła. Ale nie używam ich na jachcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czy też zauważyliście, że buty żeglarskie Timberland maja dziwny uskok wewnętrznej wkładki? Moim zdaniem sprawia to pewien dyskomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Mam zamszowe Timberlandy żeglarskie i po 1 sezonie nie widać po nich śladów używania. Ale szczotkuję je i wkŁadam w prawidła. Ale nie używam ich na jachcie. A często je nosisz i dużo chodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 A często je nosisz i dużo chodzisz? Średnio co 2 dni, poza zimą. Po 2 do 5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Czy jest możliwość wymiany sprzączki w monkach? Np. ze srebrnej na złotą? Czy szewcy są skłonni zrobić taką wymianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_archey Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Witam Panowie, potrzebna opinia na temat spodni od garnituru ślubnego. Proszę o opinie na temat długości oraz szerokości nogawek. Spodnie były skracane, ale zastanawiam się czy ich lekkie zwężenie nie spowodowałoby, że będą się lepiej układały na bucie. Spodnie Lazio SS rozmiar 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Panowie, do czego można zaaranżować czarną koszule? Mam jedną ze starych czasów, zastanawiam się do czego można ją wykorzystać Elegancki materiał, klasyczny kołnierzyk. Oraz co sądzicie o tych butach? http://e-timberland.pl/timberland-ek-boat-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,29328678.bhtml?rek=Inne+z+kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi