giacco Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Na scenę, jeśli jesteś muzykiem/aktorem/ kabareciarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ze "sceny" to zostają mi tylko konferencje naukowe, chyba że wrócę do muzyki. No nic, oddam ją komuś z zapędami artystycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Znacie może więcej sklpeów internetowych takich jak zalando? Nie chodzi mi o serwis typuAllegro a o stricte sklep, ewentualnie może być też outlet internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Spartoo, Sarenza, Asos, Yoox, Answear, Google... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Kieszeń biletowa w marynarce po lewej czy po prawej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Najczęściej po prawej stronie, ale o ile się nie mylę zależy to od tego, czy jesteśmy prawo czy leworęczni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Ok. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Kieszeń biletowa w marynarce po lewej czy po prawej stronie? Prawej. Po lewej masz już brustaszę i butonierkę. Jakbyś dołożył biletówkę miałbyś tłok po lewej i pusto po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jest to argument, ale tak się zastanawiam (zakładam oczywiście, że biletówka ma pełnić funkcję użytkową, a nie ozdobną) czy dla osoby leworęcznej nie będzie to elementem trochę bez sensu, bo jak wyjmować bilet lewą ręką z prawej kieszeni? Sam jestem leworęczny i wiem jak to wygląda w praktyce, bilety/karty/wejściówki zawsze chowam do lewej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Niby tak ale idąc dalej można by uznać, że dla leworęcznych było by rozsądne robienie dziurek na guziki i brustaszy z prawej strony. W obu przypadkach byłoby łatwiej ale to jednak łamanie konwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Specjalnie sprawdziłem - leworęczny brat mojej babki w szytych marynarkach kieszeń biletową miał zawsze po lewej stronie. Oczywiście nie jest to żaden argument a jedynie spostrzeżenie. Generalnie jednak, przynajmniej kiedyś, zwracano uwagę na praktyczne kwestie ubioru. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Masz jakieś zdjęcia? Ciekawy jestem jak to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Będzie po prawej . Na zdjęciach różnie to wygląda, czasami jest lustrzane odbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Niestety nie mam zdjęć a szkoda, bo sam jestem ciekawy, jakby to mogło wyglądać. W niektóre rzeczy jestem zmuszony uwierzyć dziadkowi (bo babka już nie żyje) na słowo Poza tym, z tego co rozumiem, "pochodzenie" kieszeni biletowej nie jest związane, wbrew nazwie, z jej funkcją schowka na bilet czy wizytówkę ale drobnych do opłaty na bramkach. Mogę jedynie dodać, że we wszystkich widzianych przeze mnie RTW biletówka jest po prawej stronie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Ja bym "opłaty na bramkach" bardziej interpretował jako punkty opłat za przejazd - rzekomo "biletówki" pojawiły się na kurtkach jeździeckich i dawały wygodniejszy dostęp do monet. tu więcej: http://garrisonbespoke.com/ticket-pocket-need-one-jacket/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Dyskusja coś w ten deseń toczyła się chyba swego czasu na styleforum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Pytanie do Użytkowników mokasynów żeglarskich Timberland. Słyszałem opinie, że należy kupować te mokasyny dopasowane na "styk" nawet pod względem długości, gdyż mocno się rozbiją. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Panowie, nie wiem czy to właściwy wątek, ale nie chcę od razu zakłądać nowego. Pytanie jest w zasadzie krótkie i dotyczy chino granat i szarość. Dockers czy Benevento? Dockres: https://www.zalando.pl/dockers-alpha-chinosy-blue-bayou-do822e00f-k11.html https://www.zalando.pl/dockers-alpha-khaki-tapered-fit-chinosy-szary-do822a009-102.html kosztowały odpowiednio: 183zł i 154zł + do każdej pary 40 zł za poprawki, w Benevento (do smart casual seria X-Press jak sądzę), te same kolory, może navy zamiast niebieskiego. Dla nowego klienta rabat, więc koszt względnie porównywalny. Nie wiem jak tu będzie z dopasowaniem, ale napisałem do nich zobaczymy. Póki co nie zakładam kosztów poprawek. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Pytanie do Użytkowników mokasynów żeglarskich Timberland. Słyszałem opinie, że należy kupować te mokasyny dopasowane na "styk" nawet pod względem długości, gdyż mocno się rozbiją. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów może to potwierdzić? Z moich doświadczeń wynika, że niezależnie od marki każde mokasyny żeglarskie dość znacznie się rozbijają. Również radziłbym kupować na styk. PS. Doświadczenia opieram na Sperry, Sebago i budżetowych Stormach z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Mam akurat Timberlandy na sobie, rzeczywiście naciągają się, kupuj na styk. Maja bardzo elastyczną skórę. Po rozbiciu przylegają do nogi jak skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Na długość też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 A czy przyszwa też się rozbija w żeglarskich timberlandach? Muszę mieć wkładki z wybrzuszeniem w śródstopiu i zastanawiam się, czy tam też ma być na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Miałem je raz na nogach. Skóra jest bardzo miękka i przyszwa rozbije się na bank tylko zastanawiam się jak z długością? W 43 dotykam palcem czubka natomiast w 43, 5 jest praktycznie 1 cm luzu z przodu. Którę radzicie wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 43, przód też się nieco naciągnie. Jest tak miękko, że ucisku na palec nie będziesz czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 @Blondas - jaki konkretnie model masz tych mokasynów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi