Michal83 Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Panowie, Potrzebuję pomocy, co robić w przypadku otrzymania zaproszenia na oficjalne przyjęcie na którym nie podano informacji co do stroju? Całą imprezę opisano jako "exclusive tropical evening under the stars". Z góry dziękuję za pomoc, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Może spytać organizatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Może spytać organizatorów? Wolałbym tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 A faktycznie będzie exclusive, tropical i under the stars? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 A faktycznie będzie exclusive, tropical i under the stars? Będzie "tropical" i "under the stars" czy "exclusive" - ciężko ocenić przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 To zaproszenie, zgodnie z regułami savoir vivre, nie zawiera w sobie reguł dotyczących stroju. Po prostu. Nie da się z niego wywnioskować, czy chodzi o przyjęcie w smokingach, czy techno party. Organizatorzy mogliby się bardziej postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Przymierzam się do 1szego, małego bespoke i znalazłem interesujący materiał, z dobrego źródła, w dobrej cenie...Jego opis: SUPER 130's WORSTED Style ITALIAN JACKETING Weight240 - 260g WeaveTWILLNa kamizelkę w sam raz, ale spodni z tego raczej nie da rady - czy ktoś rozwieje moje wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Dlaczego nie da rady? Bo jest opis "italian jacketing" ? Nie ma materiałów stricte na spodnie czy na marynarki, nawet z flaneli można przecież uszyć garnitur. Wrzuć zdjęcie. Poza tym, dość mała gramatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Samo "jacketing" mnie nie odrzuciło, ale widać, że zmęczenie wzięło górę, bo miałem wrażenie, że gramatura za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrancisFrancis Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Szanowni Forumowicze, Gdzie można kupić kapelusz we Wrocławiu? Myślę o klasycznej Fedorze lub czymś podobnym. Chciałbym rownież spytać w tym miejscu czy jest gdzieś we Wrocławiu zakład robiący kapelusz na miarę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 13 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2015 Poszukaj na ulicy prostopadłej do igielnej. Od rynku przez przejście obok literatki i po prawj będzie sklep z kapeluszami. Rok temu widziałem całkiem znośne panamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrancisFrancis Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Poszukaj na ulicy prostopadłej do igielnej. Od rynku przez przejście obok literatki i po prawj będzie sklep z kapeluszami. Rok temu widziałem całkiem znośne panamy. Dziękuje bardzo za odpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Ja polecam kapelusze WIT Leather - sklep w Internecie: http://www.witleather.pl/kontakt,2.html?sLang=s1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 To zaproszenie, zgodnie z regułami savoir vivre, nie zawiera w sobie reguł dotyczących stroju. Po prostu. Nie da się z niego wywnioskować, czy chodzi o przyjęcie w smokingach, czy techno party. Organizatorzy mogliby się bardziej postarać. Będzie "tropical" i "under the stars" czy "exclusive" - ciężko ocenić przed. W tej sytuacji, skoro nic nie wiadomo, ja założyłbym ciemnobrązowe lub granatowe penny loafers, jasne chinos lub lepiej odd trousers z cienkiej wełny, białą koszulę OCBD, granatowy blezer z przewiewnej wełny, knit w klasycznym kolorze i jakąś ciekawą poszetkę. Jeśli masz 40+, możesz rozważyć fular (a potem wstawić zdjęcie w konkursie Stylemana). Jeżeli w programie będzie brodzenie po brzegu oceanu, buty, krawat i marynarkę zdejmujemy, nogawki i rękawy podwijamy. Trudno nazwać ten strój formalnym, ale nie jest sportowy, a jeśli organizatorzy mieli jednak na myśli bardziej oficjalne spotkanie, wersja pełna nie powinna sprawić u wszystkich wrażenia, że oto przyszła jakaś podróbka Hugh Hefnera w stroju skrajnie niedostosowanym do okoliczności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedź ! Te panamy są beznadziejne, klejone na czubku i ble. Sklep z kapeluszami jest też na ul Więziennej, zaraz za Witaminką, są one droższe ale z lepszej jakości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Te panamy są beznadziejne, klejone na czubku i ble. Sklep z kapeluszami jest też na ul Więziennej, zaraz za Witaminką, są one droższe ale z lepszej jakości materiału. Pol, witaminka jest po prawej od wejscia na wiezienna, a literatka na lewo. Mówilismy o tej samej ulicy i tym samym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkudlarek Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Czy mogę potraktować skórzane części torby materiałowo-skórzanej "Creme 1925" czy renowatorem Saphira? (oba produkty zakupiłem do butów)Jeżeli nie, to co polecacie? Skóra jest wysuszona i chciałbym ją nawilżyć (w efekcie wzmocnić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz36 Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Czy mogę potraktować skórzane części torby materiałowo-skórzanej "Creme 1925" czy renowatorem Saphira? (oba produkty zakupiłem do butów) Jeżeli nie, to co polecacie? Skóra jest wysuszona i chciałbym ją nawilżyć (w efekcie wzmocnić). W przypadku renowacji skórzanych części torby polecam bardzo dobry artykuł Łukasza Kielbana na ten temat: http://czasgentlemanow.pl/2014/10/naprawa-skorzanej-torby-ramie/ Poza dokładnym opisem (i filmem z renowacji), na samym końcu wymienione są wszystkie użyte produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Pol, witaminka jest po prawej od wejscia na wiezienna, a literatka na lewo. Mówilismy o tej samej ulicy i tym samym sklepie. Czy ja dobrze rozumiem, że sklep we Wrocławiu sprzedaje tanie i beznadziejne kapelusze, jeśli idzie się do niego z jednej strony, a droższe i lepsze, jeśli z drugiej? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Jest wejście reprezentacyjne i wejście dla służby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Czy mogę potraktować skórzane części torby materiałowo-skórzanej "Creme 1925" czy renowatorem Saphira? (oba produkty zakupiłem do butów) Jeżeli nie, to co polecacie? Skóra jest wysuszona i chciałbym ją nawilżyć (w efekcie wzmocnić). Nie widzę przeszkód. Poza woskami, które są stricte do obuwia (a właściwie części niepracujących, jak noski czy pięty), do galanterii skórzanej można używać prawie wszystkich kremów "obuwniczych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Ja z powodzeniem stosuję do galanterii skórzanej ten produkt: http://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Ja z powodzeniem stosuję do galanterii skórzanej ten produkt: http://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.html Ja z powodzeniem stosuje ten balsam również do butów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Ja polecam kapelusze WIT Leather - sklep w Internecie: http://www.witleather.pl/kontakt,2.html?sLang=s1 Ja nie polecam. Kupiłem fedorę, rzeczywista rozmiarówka różni się znacznie od podanej na stronie, w związku z czym proporcje były delikatnie mówiąc zaburzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Ja nie polecam. Kupiłem fedorę, rzeczywista rozmiarówka różni się znacznie od podanej na stronie, w związku z czym proporcje były delikatnie mówiąc zaburzone. Jest jeszcze Polkap ze Skoczowa: http://sklep.polkap.pl/k2,kapelusze-meskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi