Daddy cool Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Krótkie pytanie: Krawat 8-8,5cm do marynarki z klapami mniej więcej 6cm? Osoba szczupła. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Peacoat William Hunt - znaleziony w TKMaxx za 225zł - co myślicie? Te kieszenie mi do końca nie odpowiadają, ale przy tej cenie się wstępnie skusiłem. 80% wełna, 20% poliester, podszewka 65% poliester, 35% rayon; guziki z bawolego rogu. jak dla mnie bomba. Mam takie w parce N3B i jednym z płaszczów i śmiem twierdzić że to najwygodniejsza opcja dla rąk przy kiepskiej pogodzie gdy nie lubimy nosić rękawiczek (jak Ja) a i przy Twojej bosmance też wyglądają spoko więc ciesz się z wygody użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Jak się Wam widzi zestawienie bosmanki i kaszkietu? Szukam czegoś na głowę na zimę, a chodzę najczęściej w granatowej bosmance właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Mi jak najbardziej pasuje, sam tak z resztą chodzę ubrany. Do bosmanki pasuje również wełniana lub kaszmirowa czapka i takie zestawienie również stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 @waskipoluję też na kaszmirową czapkę, a odnośnie kaszkietu - granatowy kaszmir pod kolor czy alpaka dla kontrastu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Nie poluj tylko kupuj, na asos.com masz wyprzedaż, sam u nich kupiłem jakiś czas temu Co się tyczy kaszkietu, wszystko zależy od reszty ubioru, ale granatowy na pewno będzie pasował. Ja do popielatej bosmanki noszę głównie popielaty (o ton ciemniejszy niż ona) tweedowy kaszkiet w delikatną kratę od Tomka Milera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 O! Dzięki za info. Ten kaszmirowy i alpakowy też u Tomka patrzyłem. Trzeba się szybko decydować bo uszy marzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że te kaszmirowe nie mają nauszników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 No to teraz już nie wiem co robić w sprawie kaszkietu... Ale upolowałem szarą kaszmirową czapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Zapytaj Tomka, bo mogę się mylić w sprawie tych nauszników, ale jeżeli chcesz dobrać nakrycie głowy do bosmanki to tweedowy kaszkiet będzie moim zdaniem pasował bardziej niż kaszmirowy, który bardziej pasuje do płaszcza. A kaszkiety tweedowe mają nauszniki, mam dwa i jestem więcej niż zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Tyle że tweedowych już w zasadzie nie ma Przynajmniej w sklepie internetowym pokazuje się komunikat o braku towaru przy większości rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Tego akurat nie sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Kaszmirowe nie mają nausznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Preparat do "zapierania" białych kołnierzyków/rękawów poszukuję. Kiedyś xkoziol coś polecał, ale nie mogę tego wykopać nigdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Preparat do "zapierania" białych kołnierzyków/rękawów poszukuję. Kiedyś xkoziol coś polecał, ale nie mogę tego wykopać nigdzie... Może dotyczyło to mydła dr Beckmann z Rossmanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Kupiłem nieformalną, granatową, bawełniano-lnianą dwurzędówkę (2x6) z kieszeniami wpuszczanymi, jedynym mankamentem jest to, że ma białe guziki. Na jaki kolor je zmienić najlepiej? Myślałem o srebrnych guzikach ze stopką (nie są aż tak pretensjonalne, jak złote, i wydają się bardziej formalne), ewentualnie zwykłych granatowych (ale nie wiem, czy się wtedy nie będzie zbyt "garniturowo"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Granatowe będą w porządku. Sam materiał znacząco obniża jej "garniturowość", więc spokojnie granat da radę. Może zastanów się nad pozostawieniem białych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Krótkie pytanie: Krawat 8-8,5cm do marynarki z klapami mniej więcej 6cm? Osoba szczupła. Co sądzicie? Lepiej tak niż na odwrót, ale wiadomo, że lepiej gdyby pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Krótkie pytanie: czy powinienem wypastować nowe buty przed pierwszym założeniem? Wczoraj sprawiłem sobie pierwsze buty szyte ramowo - Loake Strand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 @niegoslav Zostaw białe, na pewno dobrze wyglądają w tej marynarce. @Marcin_L Zdaje mi się, że nowe obuwie koniecznie powinno się wypastować przed pierwszym użyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 'wypastować' to dość nieprecyzyjne określenie - nie zaszkodzi nałożyć krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Lepiej tak niż na odwrót, ale wiadomo, że lepiej gdyby pasowały. Dzięki za poradę, zawsze pozostaje 6 centymetrowy knit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Może głupie pytanie, ale... Miał ktoś doświadczenie z usuwaniem "żółtych plam" po mixie dezodorant/pot? Zapomniałem zabrać w podróż swojego dezodorantu i ratowałem się tym co się udało dostać pod ręką, popularna marka N*v*a. Po powrocie do domu i 1szym praniu okazało się, że pod pachami zostały ślady i materiał jest inny w dotyku - tak jakby nawoskowany. Spotkałem się z tym 1szy raz, więc poleciałem po Vanisha, ale też nic... Koszuła niestety błękinta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Panowie Bartosz_u i Koval, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Preparat do "zapierania" białych kołnierzyków/rękawów poszukuję. Kiedyś xkoziol coś polecał, ale nie mogę tego wykopać nigdzie... poza tymi specyfikami polecanymi przez kolegów możesz też spróbować mydła " biały jeleń " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi