piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Jeżeli rozmawiamy o rękawach to te można skrócić, natomiast za krótkiej marynarki już się nie da wydłużyć. Racja, tylko pytanie gdzie?. Można to zrobić w salonie Vistuli czy trzeba iść ,,prywatnie" do jakiegoś krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-63556 Myślałem o ty garniturze, co o nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Krótka marynarka. Trzeba przymierzyć. Jeżeli na Tobie będzie wyglądała tak jak na zdjęciu, poszukaj dłuższej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Krótka marynarka. Trzeba przymierzyć. Jeżeli na Tobie będzie wyglądała tak jak na zdjęciu, poszukaj dłuższej. chodzi o długość marynarki tak?powinna sięgać idealnie do krocza? Rękawy ma chyba w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Witam, jako że to mój pierwszy post na forum Niedawno kupiłem sobie koszulę i zastanawiam się, czy ją zwężać. Jestem bardzo wysoki i bardzo szczupły (191cm wzrostu, klatka 98cm, talia 78cm). Koszula to Lambert wyszczuplony 39 (106cm klatka i 98cm talia).Pytam, ponieważ mocno zastanawiam się, czy jest sens to ruszać u krawcowej, a ponadto wiele osób po zwężeniu moich sporo za szerokich koszul mówi mi, że osiągnąłem efekt odwrotny do zamierzonego, czyli wyglądam jak przysłowiowy patyk Poniżej zamieszczam zdjęcia i proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Taliować. Znikną brzydkie fałdy tworzące się przy pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 To i ja będę mieć pytanie co do koszuli. Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z koszulą którą chciałbym założyć do ślubu. Jednak nie jestem co do niej przekonany. Jaki jest cel/założenie robienia innej faktury materiału na torsie,mankietach i kołnierzyku? Dodam, że w tych miejscach koszula jest grubsza. Widzę takie rozwiązanie po raz pierwszy. Proszę więc o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Przypomina mi to trochę gors? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ri¢hie Ri¢h Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Czy któryś z was ma opracowany sposób dzięki któremu kupując kapelusz na stornie http://shop.borsalino.com nie trzeba płacić za wysyłkę do Polski aż 40 euro ? Jestem też otwarty na zorganizowanie wspólnego zamówienia jeśli to potani koszta paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Kupiłem w sklepie Charles Tyrwhitt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 To koszula z dodatkową białą piką, mankietami i kołnierzykiem z niej wykonanej. Jeśli planowałeś ją założyć na śrub to czemu nie bo jest dość formalna. Pierwotnie jednak zakłada się ją do smokingu tylko , że powinna być bez listwy, a guziki powinny być schowane tak aby po założeniu muchy nie było ich widać. Trochę dziwna kombinacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Pokaż link do strony gdzie kupowałeś. Rozumiem, że na zdjęciu nic nie sugerowało, że tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 http://www.ctshirts.co.uk/men's-shirts/men's-formal-shirts/Marcella-bib-front-classic-collar-evening-extra-slim-fit-shirt?q=gbpdefault||ex003wht|||||1861,4789,|||||||| Dzięki za wyjaśnienie. Do ślubu nie zakładam smokingu więc koszula wraca z powrotem. Zamawiając ją, nie byłem świadomy tego, jak ona będzie się prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Hmm mimo wszystko chyba ją wymienię na całą gładką. To fakturowanie materiału w poszczególnych partiach nie specjalnie mi leży. Dzięki za wyjaśnienia i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Kupować garnitur ze stebnowaniem czy też bez? Obecnie w sklepach zdecydowana garniturów posiada przeszycia na klapie, a sprzedawcy zapewniają, że to klasyczne rozwiązanie rodem z lat 20' XX wieku. To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Up Jakieś uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Po co UP? Zadałeś dwa pytania. Jedno o to czy kupować ze stebnowaniem. Drugie o to czy to prawda, że stebnowanie to klasyczne rozwiązanie rodem z lat 20.Odpowiadam na pierwsze, drugie celowo pomijając, bo na historii krawiectwa się nie znam. Pierwsze z brzegu przykłady kilku sklepów internetowych. Sprawdź ile tam jest stebnowania. http://eu.suitsupply.com/en/suits?prefn1=collection&prefv1=Spring%2FSummer http://www.ctshirts.co.uk/mens-suits/mens-business-suits?q=gbpdefault||||||||||||||| http://www.tmlewin.co.uk/All-Suits/Mens-Suit-Bundles,en_GB,sc.html Pytanie jest z cyklu: spodnie z manszetami czy bez. Koszula na guziki czy spinki. Oczywiście wybierając garnitur to Ty podejmiesz decyzję. Wybór należy do Ciebie. Fakt jest taki, że polskich sklepach stacjonarnych zdecydowana wiekszosc garniturów ma przeszycia. nawet Vistula chwali się, że to takie 'modne'... Z tego co wiem Bytom proponuje wersje bez lub przy zakupie z przeszyciami umozliwia ich wyprucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Stebnowanie to klasyczny element obniżający nieco formalność - jeśli garnitur ma służyć przy dość oficjalnych okazjach, to lepiej, żeby nie miał przeszyć, ale np. "do biznesu" lub na spotkania mniej zobowiązujące spokojnie się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Impersøne Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 (edytowane) Co myślicie o takim modelu? Czy można nazwać te buty mianem klasycznych? #edit: wklejam link jeszcze raz w takim razie. Edytowane 26 Kwiecień 2014 przez Impersøne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Obrazek nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Moim zdaniem spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Impersøne Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Więc wszystko w normie, bo nie jest to wysoka półka cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myrkur Napisano 26 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2014 WitamTo mój pierwszy post, dlatego chciałbym się uprzejmie przywitać. Sugerując się tematem wątku zadam tutaj swoje pytanie: co zrobić jeśli klapy marynarki lekko odstają? Nie przylegają zwarcie do klatki piersiowej, ale nie wystają też w jakiś nieestetyczny sposób. Marynarka jest dopasowana w ramionach. Zastanawiam się też nad tym, czy można przesunąć górny guzik o centymetr, dwa w górę. Osobiście w to wątpię, ze względu na pozostawienie dziury po takiej ingerencji krawieckiej, ale spytać zawsze warto, a nuż ktoś doświadczenie w tym ma.Mam nadzieję, że umieściłem swój post w odpowiednim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2014 Przesunąć guzik można, ale trzeba też przesunąć dziurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi