.mateusz Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 1. Jasne. Może nie trzeba, ale warto. Przy czym tylko, jeśli będziesz miał na sobie marynarkę i krawat (niekoniecznie garnitur) - jeśli nie, lepszym wyborem będą mankiety na guziki. 2. Nie tylko możesz, ale i powinieneś. Może nie być na spinki, ale musi być biała. 3. Biała lniana na egzaminy, taka sama lub jakaś bardziej fantazyjna na zakończenie roku. I też nie musisz, ale warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 1. Tak, do marynarki i krawata. 2, Tak, jak w 1. 3. Tak, jak w 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 "3x tak, do zobaczenia w drugim etapie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Czy do knita (granatowego w białe, podwójne poziome paski) pasowały by "casualowe" spinki jak te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 kolorystycznie nie , ale do stylu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Spinki ekstra. (PrawieJak) Cthulhu rządzi A co do pytania to bardziej bym się zastanawiał czy będą pasowały do "reszty" a nie tylko do knita. Jak dla mnie to są spinki z jajem, adekwatne raczej do jakichś luźniejszych zestawów koordynowanych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 kolorystycznie nie , ale do stylu tak No niestety kolor tylko srebro albo złoto. :/ Pytałem o knit bo jest mniej formaly, a spinki generalnie bardziej. Ale widać ośmiornice obniżają formalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Spinki ekstra. (PrawieJak) Cthulhu rządzi A co do pytania to bardziej bym się zastanawiał czy będą pasowały do "reszty" a nie tylko do knita. Jak dla mnie to są spinki z jajem, adekwatne raczej do jakichś luźniejszych zestawów koordynowanych Właśnie taki jest mój zamiar. Garnituru nie założyłem od kilku lat i kurzy się w szafie. A na moje pierwsze spinki mnie nosi od jakiegoś czasu. Jako, że jestem kreatywnym umysłem niecierpiącym zamykać się w szablonach, to pomyślałem, że dobrze będzie rozpocząć przygodę ze spinkami w stylu humorystycznego. BTW Takich spinek jest na pęczki na ETSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Fajne spinki; gdzie kupione ? BTW Takich spinek jest na pęczki na ETSY ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 http://www.etsy.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Octopus mi się podoba, ale osobiście nie widzę zastosowania dla tego typu spinek w jakimkolwiek zestawie chcącym uchodzić za elegancki. Chyba że ma to być elegancja w stylu kapitana Hooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Octopus mi się podoba, ale osobiście nie widzę zastosowania dla tego typu spinek w jakimkolwiek zestawie chcącym uchodzić za elegancki. Chyba że ma to być elegancja w stylu kapitana Hooka. Nie będzie to klasyczna elegancja. Będzie to jak pisałem, zabawa ubiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Jak dla mnie super. Aczkolwiek też nieodparcie kojarzą mi się z jednym z "Wielkich Przedwiecznych" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Panowie, Gdzie w Wwie lub Bstoku mogę odświeżyć/oczyścić skórzaną kurtkę ze skóry licowej z podszewką acetatową? Jakieś adresy godne rekomendacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Panowie, Gdzie w Wwie lub Bstoku mogę odświeżyć/oczyścić skórzaną kurtkę ze skóry licowej z podszewką acetatową? Jakieś adresy godne rekomendacji? Pozdrawiam Ja wyprałem w pralce opiszę to doświadczenie za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Ja wyprałem w pralce opiszę to doświadczenie za kilka dni. Jak wyschnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 lubo69, dnia 18 Marz 2014 - 21:39, napisał: Jak wyschnie? Wyschła dwa tyg temu Mam właściwie czas, teraz opiszę. Będzie boleć. Naczytałem się kupę opinii na zagranicznych forach o praniu kurtki w pralce, nie zależało mi na jej czyszczeniu a zmniejszeniu co było efektem ubocznym schnięcia. Zdecydowałem się. Włożyłem (po dwóch wyjściach, więc prawie nową) skórzaną kurtkę do pralki. Ustawiłem temperaturę na 60 stopni (ponoć im temperatura wyższa - tym skóra mocniej się zejdzie, ale 60 to temperatura graniczna), wirowanie...nie pamiętam na ile. Czas prania bodaj 40 minut, bez detergentów. Po praniu kurtka wyciągnięta całkowicie mokra, oczywiście ciemna, jak to zmoczona skóra. Mi zależało na jej zmniejszeniu, więc zdecydowałem by podsuszyć ją suszarką, oczywiście po uprzednim naczytaniu się o suszeniu jej w suszarce na ubrania. Ale tak delikatnie, żeby usunąć jak najwięcej wilgoci a nie wysuszyć na wiór. Generalnie suszyłem ją ze 20 minut, bez większego efektu. Położyłem ją na kaloryferze. Na drugi dzień powtórzyłem zabawę suszarką. W efekcie zaczęły pojawiać się jasne plamy suchej skóry otoczonej skórą zmoczoną. Wróciła z powrotem na kaloryfer, za chyba 2 dni (straciłem rachubę) wyschła całkowicie. Nie zauważyłem żadnych, ale to dosłownie ŻADNYCH skutków negatywnych. Skóra po natłuszczeniu i nakremowaniu kremem z pigmentem była identyczna jak przed praniem. Wymiary. Pacha-pacha 3 cm mniej. Długość całkowita 1 cm mniej. Barki minus 1,5 cm. Rękawy około 1,5 cm. Dużo strachu. Później akcję powtórzyliśmy z kurtką narzeczonej. Efekt identyczny jak w przypadku mojej, z tą różnicą że wypraliśmy ją z płynem do płukania. Róbta co chceta, to moje wynaturzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Ale ta kurtka miała jakąś podszewkę i co się z nią stało, zbiegła się proporcjonalnie czy "wisi" teraz? A sama kurtka nie zdefasonowała się jakoś? Ta moja to kurtka o kroju marynarki, na 3 guziki, pasuje dobrze także na raczej bym się skłonił do jakiegoś profesjonalnego czyszczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Witam, Mam pytanie dotyczące klasycznych, męskich oxfordów. Mierzyłem niedawno takie buty w jednym z salonów i zauważyłem że klapy przyszwy po założeniu buta "rozeszły się" na szerokość ok 1.5 cm. Czy takie zachowanie buta jest normalne czy jest to oznaka złego dobrania buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Optymalnie byłoby max. do centymetra. We wszystkich oksfordach mam do kilku mm i uważam, że tak jest najlepiej wizualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Witam, Mam pytanie dotyczące klasycznych, męskich oxfordów. Mierzyłem niedawno takie buty w jednym z salonów i zauważyłem że klapy przyszwy po założeniu buta "rozeszły się" na szerokość ok 1.5 cm. Czy takie zachowanie buta jest normalne czy jest to oznaka złego dobrania buta? Poczytaj wątek o schodzeniu się przyszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Temat szerzej poruszony (może komuś się przyda na przyszłość): http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1918-czy-przyszwa-powinna-si%C4%99-schodzi%C4%87/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Jeśli obwód mojej klatki wynosi 92 cm, to na ile +/- powinienem szukać kurtki (obwód)? Czy Barbour Chelsea (rozm. M, 116 obwód) nie będzie zbyt obszerna? Większość kurtek, które mierzyłem w rozmiarze S było za małe, M-ki były ok, nie wiem tylko jakie są rozbieżności w rozmiarach różnych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Jeśli mieszkasz na Mazowszu, to może dobrym pomysłem będzie przymierzenie tej lub innej kurtki tego producenta? Sam ocenisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi