constantin Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 o pasku poziomo pomyślałem:) dzięki MIsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Co prawda to nie bagażnik, ale może Ci się spodoba i zmienisz koncepcję: http://www.barellybags.pl/product/Uchwyt-do-zamocowania-teczki-na-rower-NOWOS/?id=278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 właśnie skręciłem ten bagażnik:)! miałem coś podobnego własnej konstrukcji ale szkoda rączki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Kupić garnitur Zawsze to jakieś rozwiązanie, w sumie byłoby sprawdzone gdybym mieścił się w rozmiary z wieszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 25 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2013 Czy tego typu wosk pszczeli nada się do polerowania butów? To jest bardzo twarda bryła, w zasadzie nie do ruszenia palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 1. Czy można i czy warto oddać do krawca letnią bawełniano-lnianą marynarkę RTW w celu odprucia podszewki (żeby uzyskać większą przewiewność), nie narażając całości na szwank?2. Jaki mógłby być szacunkowy koszt takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Można, ja tak zrobiłem, ale krawcowa nalegała, aby zostawić ją w części górnej, bo może to mieć znaczenie dla konstrukcji. Ponadto - szwy pod podszewką są z reguły nie wykończone (nieładne), trzeba będzie dopłacić za wykończenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Vcore - absolutnie nie, czemu miałoby to służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Wosk ten kupiłem kiedyś w sklepie z akcesoriami dla „skórorobów” i z opisu wynikało, że służy on do nadawania skórze połysku… więc myślałem, że i do butów się nada Kupię więc chyba Saphira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 26 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2013 Witam. Zna ktoś jakiś sklep w Barcelonie z poszetkami/ krawatami ręcznie robionymi? Coś w stylu budapeskiego Kacziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Czy tego typu wosk pszczeli nada się do polerowania butów? To jest bardzo twarda bryła, w zasadzie nie do ruszenia palcem Możesz polerować buty woskiem pszczelim, ale najpierw należy go rozpuścić i wymieszać z wodą oraz jakimś tłuszczem roślinnym, aby uzyskać fakturę emulsji. Taka bloczek to jednak co najmniej kilkadziesiąt zastosowań, bo ja kiedyś zwykłem rozpuszczać jedną, maksymalnie dwie łyżeczki wosku jednorazowo do takich czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Panowie, czy wiecie może gdzie w Warszawie można kupić przyczepiane potniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Możesz polerować buty woskiem pszczelim, ale najpierw należy go rozpuścić i wymieszać z wodą oraz jakimś tłuszczem roślinnym, aby uzyskać fakturę emulsji. Taka bloczek to jednak co najmniej kilkadziesiąt zastosowań, bo ja kiedyś zwykłem rozpuszczać jedną, maksymalnie dwie łyżeczki wosku jednorazowo do takich czynności. Dziękuję, właśnie najbardziej mnie zastanawiało, w jaki sposób się to stosuje - bo twarde to strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Panowie, czy wiecie może gdzie w Warszawie można kupić przyczepiane potniki? Do koszuli pod pachy? W każdym Rossmannie, 14 zł. Tyle że z moich doświadczeń wynika, że się nie sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Do koszuli pod pachy? W każdym Rossmannie, 14 zł. Tyle że z moich doświadczeń wynika, że się nie sprawdzają. Dziękuję za odpowiedź i opinię. Chyba jednak poszukam czegoś w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawecky Napisano 27 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2013 Witam, chciałbym się spytać Was, co sądzicie o tych butach: http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/30220005/678590/1925012/BR%C4%84ZOWE%2BZAMSZOWE%2BBOTKI Zarówno w kwestii estetycznej jak i użytkowej - czy zamsz da radę na zimę (pielęgnacja) i czy sprawi się dobrze w trzymaniu ciepła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nereusz Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Jak się pozbyć nieprzyjemnego zapachu z marynarki, która pachnie jakby leżała przez kilka miesięcy pod stertą tanich, śmierdzących poliestrowych ubrań....? Marynarka wełniana, zamówiona ze sklepu internetowego Massimo Dutti... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 oddaj do pralni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 Witam, chciałbym się spytać Was, co sądzicie o tych butach: http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/30220005/678590/1925012/BR%C4%84ZOWE%2BZAMSZOWE%2BBOTKI Zarówno w kwestii estetycznej jak i użytkowej - czy zamsz da radę na zimę (pielęgnacja) i czy sprawi się dobrze w trzymaniu ciepła? Pozdrawiam Użytkowo - raczej na suche dni bez opadów. I nie polecam przebijania się w zamszakach przez zaspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groby23 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 dzien dobry. szukam dobrej lektury dla poczatkujacych coś w stylu F.A.Q/HOW TO na temat klasycznej mody meskiej, co kazdy facet powinien miec w szafie itp. materialy dla zaczynajcych przygode z moda meska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 28 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2013 dzien dobry. szukam dobrej lektury dla poczatkujacych coś w stylu F.A.Q/HOW TO na temat klasycznej mody meskiej, co kazdy facet powinien miec w szafie itp. materialy dla zaczynajcych przygode z moda meska. Polecam zacząć od "Dressing the Man" Alana Flussera oraz "Gentleman" Bernharda Roetzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Witam! Czy w zastawach koordynowanych dopuszczlane jest łączenie marynarki w prążek (w moim przypadku granatowej) z gładkimi spodniami (szaraymi)? Temat być może był już poruszany niestety nie udało mi się znaleźć tego zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Według mnie jak najbardziej. Oczywiście zależy to też od tego jaki to prążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Dopuszczalne, ale z moich obserwacji wynika, że dość trudne. Wydaje mi się, że spodnie muszą być mocno kontrastujące z marynarką, a sam prążek dość wyraźny. Np. podobał mi się granatowy blezer w biały, wyraźny prążek z białymi spodniami (myślę, że błękitne też wyglądałyby dobrze). Będzie "tak sobie", gdy po marynarce widać, że jest częścią garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Im bardziej marynarka "na sportowo" tym łatwiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi