Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jedną parę butów Berwick, też niby tęgość G. Według mnie, kopyta Berwick o tęgości G nie są wcale szerokie (mam szczupłą stopę, większość butów w tęgości F). Druga sprawa, według mnie jeżeli po przymierzeniu buta nie jest wygodnie, to lepiej wymienić na inny rozmiar (pewnie w tym wypadku większy), a jak to nie pomoże, to szukać innego modelu.

Opublikowano
5 minut temu, Wodzu napisał:

@Zagiel, czy podczas chodzenia odczuwasz dyskomfort, tj. ślizgającą się w bucie piętę? Czy masz luzy w tym miejscu? Jeśli chcesz rady na forum, pomocne by też było zdjęcie pokazujące dopasowanie właśnie w tym miejscu.

Dyskomfort spowodowany jest tylko uciskającą cholewką w miejscach, które wskazałem. Pięta "leży" stabilnie podczas chodzenia (oczywiście nie chodzę w nich normalnie żeby nie zagiąć cholewki bo potem może być problem ze zwrotem, ale akurat w tym miejscu problemu z dopasowaniem nie mam). Wspomniałem wcześniej, że na pięcie luzu nie ma żadnego (ani przód-tył ani na boki), ale też nigdzie nie uwiera.

Jak na razie nie mam jak dodać zdjęcia niestety. 

Opublikowano
7 minut temu, Aron napisał:

Mam jedną parę butów Berwick, też niby tęgość G. Według mnie, kopyta Berwick o tęgości G nie są wcale szerokie (mam szczupłą stopę, większość butów w tęgości F). Druga sprawa, według mnie jeżeli po przymierzeniu buta nie jest wygodnie, to lepiej wymienić na inny rozmiar (pewnie w tym wypadku większy), a jak to nie pomoże, to szukać innego modelu.

Problem w tym, że skoro ten niby szeroki model jest za wąski to nie wiem czy znajdę jakiś odpowiedni:) Chyba, że informacje na klasycznebuty.pl nie są miarodajne i trzeba próbować wszystkiego.

Co do rozmiaru to pewnie spróbuję większy tylko czy wtedy nie będzie problemu z tym, że buty będą po prostu za długie. Chyba, że tego typu but powinien mieć zapas na włożenie palca z tyłu? Wtedy to zmieni postać rzeczy:)

Opublikowano

Oznaczenie tęgości kopyta nie musi być zawsze miarodajne. Tęgość G jednego producenta nie musi odpowiadać tęgości G innego producenta. Poczucie wygody zależy od budowy konkretnej stopy i konkretnego kopyta. Nie wiem, czy tego typu but powinien mieć zapas na włożenie palca z tyłu, wiem, że ma być wygodnie. :) Spróbowałbym o pół lub o cały rozmiar większe. Oczywiście, że może okazać się, że wtedy buty będą za długie, ale nie przekonasz się, jeżeli nie spróbujesz.

Opublikowano

Piorę koszule w prążki z innymi koszulami w prążki (o różnych kolorach), kolorowymi koszulami gładkimi albo koszulami białymi i nigdy biały nie przestał być biały z tego powodu - piorę najczęściej w temperaturze 30, góra 40 stopni.

Opublikowano

Jak wchodzę na stronę przez tablet, na którym kiedyś zgodziłem się, że jestem z Polski, to multibuy nie ma, nawet jak zmienię na UK/GBP. Jak wchodzę z telefonu, to multibuy jest, sprawdzone przed minutą.

Opublikowano

U mnie multibuy jest nawet z ustawieniem na Polskę, tylko wygląda zupełnie inaczej. Zamiast 4 koszul za 100 funtów mam 2 koszule -10%, 3 – -15%, 4 – -20% i jest to niestety oferta dużo mniej opłacalna, zapewne podyktowana słabym funtem.

Opublikowano

panowie

wiem że garnitur czarny czarny jest mało uniwersalny ale coś takiego charcoal to już wpada troche w szary więc jako garnitur codzienny dałby rade ?

Chce uszyć coś na miare i wiem że powinienem pojść w jakiś uniwersalny granat :?

s-l1600.jpg

co

Opublikowano
5 godzin temu, GrafZero napisał:

panowie

wiem że garnitur czarny czarny jest mało uniwersalny ale coś takiego charcoal to już wpada troche w szary więc jako garnitur codzienny dałby rade ?

Chce uszyć coś na miare i wiem że powinienem pojść w jakiś uniwersalny granat :?

s-l1600.jpg

co

Grafitowy do biznesu jest drugim najbardziej uniwersalnym kolorem po granatowym. Spodnie do wszystkiego dopasujesz. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 28.11.2016 o 09:41, GrafZero napisał:

Panowie...

Przegladałem koszule w tk maxx i znalazłem jedną z materiałem cotonificio albini druga z thomas mason ale jak czytalem sklad to wyszło

75% cotton

21% poliamid nylon

4% elastyna

Czy taką koszulę da się w ogóle nosić ?

Da się, ale lepiej kupić 100% cotton.