Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
On 1.09.2016 at 5:25 PM, lubo69 said:

Najtańsze garnitury SS kosztują 1400 zł i poniżej tego poziomu bez przecen/rabatów/opustów nic sensownego nie ma. Najdroższe garnitury SS kosztują 3250 zł i poniżej tego poziomu da się spokojnie znaleźć "coś sensownego".

Jeden granatowy garnitur powinien mieć każdy. Kilkakrotnie byłem w sytuacjach, kiedy ktoś z rodziny lub znajomy wpadał "pożyczyć garnitur", ciężko przerażony, bo został zaproszony na wesele, a ze "strojów eleganckich" ma czarną sztruksową marynarkę, chinosy i czarne adidasy.

Ok, teraz pytanie; czy czekać na jakieś rabaty w vistualch i innych wulczankach czy kupić w SuSu? Pewnie istotne jest też to że jestem dosyć drobny (szczupły i niski), nie wiem któa z marek (modeli) ma lepszy krój na ten typ sylwetki.

Opublikowano (edytowane)

Czy jest ktoś w posiadaniu Loake Men's '758' Suede Brogue, potrzebuję dokładnych wymiarów rozmiaru 7,5 uk oraz 8 uk. Będę zobowiązany! 

Edytowane przez mosze
Wlasciwa wielkosc czconki
Opublikowano

Dzień dobry. Czy mogę prosić o informację czy rozmiarówka butów marki Timberland jest "typowa" i odpowiada, zasadniczo większości marek, czy też jest zawyżona/zaniżona?

dziękuję z góry za pomoc,

k.

Opublikowano
1 godzinę temu, glocek napisał:

Czy jest ktoś w posiadaniu Loake Men's '758' Suede Brogue, potrzebuję dokładnych wymiarów rozmiaru 7,5 uk oraz 8 uk. Będę zobowiązany! 

Zadzwoń na Chmielną do salonu albo napisz do nich - na pewno pomogą.

Opublikowano

Z moich obserwacji wynika, że Timberland w Polsce operuje rozmiarówką amerykańską - mam dwie pary ich butów, nabyte w polskiej dystrybucji; i obydwie są w rozmiarze US 10,5/EU 44,5 (28,5 cm) choć inne ('niesportowe') buty, zazwyczaj kupuję w rozmiarze 9/43.

Opublikowano
Godzinę temu, Koval napisał:

Z moich obserwacji wynika, że Timberland w Polsce operuje rozmiarówką amerykańską - mam dwie pary ich butów, nabyte w polskiej dystrybucji; i obydwie są w rozmiarze US 10,5/EU 44,5 (28,5 cm) choć inne ('niesportowe') buty, zazwyczaj kupuję w rozmiarze 9/43.

dziękuję

Opublikowano

Jaki rozmiar butów polecacie kupować gdy jedna ze stóp jest mniejsza o 0,5cm. Myślę żeby kupić mniejsze i przeboleć czas rozciągania.. Przy większym jeden z butów brzydko się łamie...

Opublikowano
16 godzin temu, Vaolin napisał:

Dokąd powinien sięgać rękaw koszuli po rozpięcie mankietu? Myśle czy skręcać rękaw czy nie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wg mnie to nie ma znaczenia. Istotna jest dlugosc po zapieciu mankietu - jesli koszula ma "wspolpracowac" z marynarka, musi byc zapas, bo inaczej mankiet koszuli moze sie chowac w rekawie marynarki.

[przepraszam za brak polskich znakow]

Opublikowano

Koledzy, w maju 2017 będę brał własny ślub i zamierzam kupić sobie na tę okazję nowy garnitur. Proszę o poradę kiedy do tego czasu można spodziewać się wyprzedaży, gdzie mógłbym kupić ten ubiór w lepszej cenie niż normalnie. 

Opublikowano

Wyprzedaże są z założenia sezonowe. W grudniu będą wyprzedaże kolekcji zimowych, a Ty potrzebujesz letnią (gramaturowo, bo kolorystycznie to jak rozumiem granat), która z kolei będzie wyprzedawana w czerwcu. Natomiast Suit Supply ma "lepsze ceny" cały rok:-) A jeszcze przez 4 godziny możesz zamówić garnitur Milera w lepszej cenie, jeśli nie boisz się że zmienisz wymiary do maja:-)

Opublikowano
4 minuty temu, lubo69 napisał:

Wyprzedaże są z założenia sezonowe. W grudniu będą wyprzedaże kolekcji zimowych, a Ty potrzebujesz letnią (gramaturowo, bo kolorystycznie to jak rozumiem granat), która z kolei będzie wyprzedawana w czerwcu. Natomiast Suit Supply ma "lepsze ceny" cały rok:-) A jeszcze przez 4 godziny możesz zamówić garnitur Milera w lepszej cenie, jeśli nie boisz się że zmienisz wymiary do maja:-)

Tak, granat.

Chciałbym przeznaczyć na ten cel do 1000 PLN. Czy w ofercie polskich marek znajdę uniwersalne model, które sprzedawane zimą jak i latem mają taką samą gramaturę?

Opublikowano

Nikt nikomu w portfel nie zagląda, ale mam przeczucie, że suknia panny młodej będzie kosztować >1000 zł, a garnitur można jeszcze wykorzystać wielokrotnie.

W Vistuli czy Bytomiu powinno coś takiego być; nie będzie to raczej nic ciekawego.