Chwp Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Jaja sobie robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 36 minut temu, Chwp napisał: Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Proszę.. https://eleganckipan.com.pl/koszule/1547-elegancka-biala-koszula-meska-do-muchy-mankiety-na-spinki-kryta-listwa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwp Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Pablo84, dzięki! Masakra, jest chociaż jedna :D. PS Szukałem w T.M Lewin, Charles Tyrwhitt, Miler, Vistula, Wólczanka i NIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 @Leppard Pewnie, że można. W czym problem? Tylko potem trzeba przy prasowaniu tych kantów pilnować, żeby nie wyszła harmonijka. Poza tym odpowiednie przechowywanie (na wieszaku) pomaga utrwalić kanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 On 1.09.2016 at 5:25 PM, lubo69 said: Najtańsze garnitury SS kosztują 1400 zł i poniżej tego poziomu bez przecen/rabatów/opustów nic sensownego nie ma. Najdroższe garnitury SS kosztują 3250 zł i poniżej tego poziomu da się spokojnie znaleźć "coś sensownego". Jeden granatowy garnitur powinien mieć każdy. Kilkakrotnie byłem w sytuacjach, kiedy ktoś z rodziny lub znajomy wpadał "pożyczyć garnitur", ciężko przerażony, bo został zaproszony na wesele, a ze "strojów eleganckich" ma czarną sztruksową marynarkę, chinosy i czarne adidasy. Ok, teraz pytanie; czy czekać na jakieś rabaty w vistualch i innych wulczankach czy kupić w SuSu? Pewnie istotne jest też to że jestem dosyć drobny (szczupły i niski), nie wiem któa z marek (modeli) ma lepszy krój na ten typ sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 SuSu ma lepsze kroje bez względu na typ sylwetki - szersze klapy, mniejsze wypełnienie ramion, dłuższe marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loq1s Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Co da lepszy efekt przy budżecie 3000 zł - dwa garnitury od SS (2*1500 zł) czy dwa garnitury MTM od Vistuli (1999 zł+1999 zł*50%)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 (edytowane) Czy jest ktoś w posiadaniu Loake Men's '758' Suede Brogue, potrzebuję dokładnych wymiarów rozmiaru 7,5 uk oraz 8 uk. Będę zobowiązany! Edytowane 8 Wrzesień 2016 przez mosze Wlasciwa wielkosc czconki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidA Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Dzień dobry. Czy mogę prosić o informację czy rozmiarówka butów marki Timberland jest "typowa" i odpowiada, zasadniczo większości marek, czy też jest zawyżona/zaniżona? dziękuję z góry za pomoc, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 1 godzinę temu, glocek napisał: Czy jest ktoś w posiadaniu Loake Men's '758' Suede Brogue, potrzebuję dokładnych wymiarów rozmiaru 7,5 uk oraz 8 uk. Będę zobowiązany! Zadzwoń na Chmielną do salonu albo napisz do nich - na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Z moich obserwacji wynika, że Timberland w Polsce operuje rozmiarówką amerykańską - mam dwie pary ich butów, nabyte w polskiej dystrybucji; i obydwie są w rozmiarze US 10,5/EU 44,5 (28,5 cm) choć inne ('niesportowe') buty, zazwyczaj kupuję w rozmiarze 9/43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidA Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Godzinę temu, Koval napisał: Z moich obserwacji wynika, że Timberland w Polsce operuje rozmiarówką amerykańską - mam dwie pary ich butów, nabyte w polskiej dystrybucji; i obydwie są w rozmiarze US 10,5/EU 44,5 (28,5 cm) choć inne ('niesportowe') buty, zazwyczaj kupuję w rozmiarze 9/43. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Zdecydowanie amerykańska - kupiłem w moim rozmiarze i musiałem wymieniać, mimo, że dość szerokie, to i tak ciasne, bo za krótkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Dokąd powinien sięgać rękaw koszuli po rozpięcie mankietu? Myśle czy skręcać rękaw czy nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 IMO mniej więcej do nasady kciuka ale to zależy też od materiału z jakiego została uszyta koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 8 godzin temu, xkoziol napisał: Które wymiary Cię interesują? Najbardziej długość podeszwy i wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropek Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Jaki rozmiar butów polecacie kupować gdy jedna ze stóp jest mniejsza o 0,5cm. Myślę żeby kupić mniejsze i przeboleć czas rozciągania.. Przy większym jeden z butów brzydko się łamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 16 godzin temu, Vaolin napisał: Dokąd powinien sięgać rękaw koszuli po rozpięcie mankietu? Myśle czy skręcać rękaw czy nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wg mnie to nie ma znaczenia. Istotna jest dlugosc po zapieciu mankietu - jesli koszula ma "wspolpracowac" z marynarka, musi byc zapas, bo inaczej mankiet koszuli moze sie chowac w rekawie marynarki. [przepraszam za brak polskich znakow] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Przy wyprostowanej ręce przed siebie - do nasady kciuka - mając na uwadze to co napisał wyżej @mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Koledzy, w maju 2017 będę brał własny ślub i zamierzam kupić sobie na tę okazję nowy garnitur. Proszę o poradę kiedy do tego czasu można spodziewać się wyprzedaży, gdzie mógłbym kupić ten ubiór w lepszej cenie niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Wyprzedaże są z założenia sezonowe. W grudniu będą wyprzedaże kolekcji zimowych, a Ty potrzebujesz letnią (gramaturowo, bo kolorystycznie to jak rozumiem granat), która z kolei będzie wyprzedawana w czerwcu. Natomiast Suit Supply ma "lepsze ceny" cały rok:-) A jeszcze przez 4 godziny możesz zamówić garnitur Milera w lepszej cenie, jeśli nie boisz się że zmienisz wymiary do maja:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 4 minuty temu, lubo69 napisał: Wyprzedaże są z założenia sezonowe. W grudniu będą wyprzedaże kolekcji zimowych, a Ty potrzebujesz letnią (gramaturowo, bo kolorystycznie to jak rozumiem granat), która z kolei będzie wyprzedawana w czerwcu. Natomiast Suit Supply ma "lepsze ceny" cały rok:-) A jeszcze przez 4 godziny możesz zamówić garnitur Milera w lepszej cenie, jeśli nie boisz się że zmienisz wymiary do maja:-) Tak, granat. Chciałbym przeznaczyć na ten cel do 1000 PLN. Czy w ofercie polskich marek znajdę uniwersalne model, które sprzedawane zimą jak i latem mają taką samą gramaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Nikt nikomu w portfel nie zagląda, ale mam przeczucie, że suknia panny młodej będzie kosztować >1000 zł, a garnitur można jeszcze wykorzystać wielokrotnie. W Vistuli czy Bytomiu powinno coś takiego być; nie będzie to raczej nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 11 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2016 Panowie, Zastanawiam się nad pierwszą grenadyną i ciekawy jestem czym różnią się krawaty od poszetki.com od krawatów EoE Macie jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi