steve777 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Koledzy gdzie można kupic b dobre jakości muszki? Poszetka.com to dobry kierunek I drugie pytanie - do garnituru pana młodego jeżeli właśnie w.w muszką to jaka - jedwab? Cytuj
kamil Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Dobre miejsce do zaopatrzenia się w muszki (i nie tylko!) to również http://www.gentlemanschoice.pl/kategoria/muszki Cytuj
mrJacob Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jakie buty będą odpowiednie do lnianego garnituru? Cytuj
lubo69 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Loafersy, szczególnie jasne zamszowe; monki; spectators. 1 Cytuj
.mateusz Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Uważam, że driving mocs bez skarpet też się nadadzą, ale tylko wtedy, kiedy nosisz garnitur tylko dla własnej przyjemności, a nie ze względu na dress code. Jakieś jasne oxfordy też możesz założyć, ale w tej klasie rzeczywiście lepsze będą buty, o których napisał lubo69. Cytuj
mrJacob Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedzi. Czy ewentualnie takie też się nadadzą? Cytuj
Ravic Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jasne. Kwestia dobrania współgrających ze sobą kolorów. Cytuj
Federalles Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 szybka piłka koledzy, co sądzicie o tej marynarce : http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-61954 nada się do zestawów skoordynowanych ? cena atrakcyjna a że szukam czegoś w granacie/ niebieskim to idealnie się trafiła. Cytuj
White Haven Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Nada. Jak dojdzie to daj proszę znać ile ma w talii (zakładam, że bierzesz rozmiar 176/108?) i jaki dokładnie jest jej skład. Cytuj
zixart Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jeżeli nie przeszkadza Ci zbyt wysoko umiejscowiony guzik + długość marynarki (a raczej jej brak) to ok. Cytuj
Koval Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Vistula robi zdjęcia na modelach, którzy są zdecydowanie wyżsi, niż wzrost deklarowany w opisie marynarki, więc na żywo - często proporcje są lepsze. Inna sprawa, że ta konkretna marynarka jest z serii 'RED' która z założenia charakteryzuje się 'nowoczesnym' (czytaj 'kusym') fasonem... Cytuj
Pan Matty Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Okropnie krótka to mało powiedziane. Dla mnie osobiście długość marynarki to jeden z kluczowych elementów w podjęciu decyzji biorę/nie biorę. Tutaj zdecydowanie nie biorę, choć daje duży + za kształt kieszeni (prostokątne a nie okrągłe, choć to kwestia gustu). Cytuj
mosze Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Marynarka jest w miarę normalna, punkt zapięcia również w miarę w normie. Model jest po prostu zbyt wysoki na ren rozmiar. Cytuj
mrJacob Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 szybka piłka koledzy, co sądzicie o tej marynarce : http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-61954 nada się do zestawów skoordynowanych ? cena atrakcyjna a że szukam czegoś w granacie/ niebieskim to idealnie się trafiła. Mierzyłeś ją? Bo ze zdjęć faktycznie krótka się wygląda, jak to wygląda na Tobie? Cytuj
White Haven Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Otóż to. Zwróćcie uwagę chociażby na długość rękawów - model ewidentnie założył marynarkę na niższy przedział wzrostowy. Swoją drogą Vistula mogłaby podawać wymiary modela i produktów, które sprzedaje Cytuj
mrJacob Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Vistula za specjalnie się nie stara swoje produkty przedstawiać w dobrym "świetle", faktycznie rozmiar za mały ma założony. Cytuj
Ingvar Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. Cytuj
kubao Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Ta marynarka jest ze zeszłorocznej kolekcji. Zastanawiałem się nad nią, ale przy wzroście 185 cm, rozmiar na 182 wyglądał z powodu umiejscowienia guzika i długości jak po starszym bracie... Cytuj
Johnjohn Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Mierzyłem ten model w salonie i moim zdaniem zdecydowanie za krótka. Cytuj
Johnjohn Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3751.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napolivshttp://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3783.html?start=8&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli Co myślicie Panowie? W tym drugim klapy znacznie nachodzą na brustaszę, czy to jest akceptowalne? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Po raz pierwszy od lat odwiedziłem Marksa i Spencera (gdy w Polsce kilka lat temu otwierano pierwsze salony, to we Francji, gdzie mieszkam, zamykano ostatnie; jakoś z rok temu na nowo jeden czy dwa w Paryżu otworzyli); bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jakość ich koszul. Nie uświadczyłem w życiu absolutnego koszulowego topu (miewałem koszula Bossa czy Pal Zileri, ale nie wyżej), ale na tle moich doświadczeń high-endowe koszule M&S prezentowały się świetnie (tj. wydawały się nie odstawać jakością od koszul dwa razy droższych). Jak myślicie - warto kupić, czy to tylko złudzenie? Mam na myśli ten konkretny model: http://www.marksandspencer.fr/Chemise-Oxford-100%25-coton-à-motif-Pinpoint-inspirée-des-grandes-maisons-de-couture/Parent_T114931,fr_FR,pd.html?dwvar_Parent__T114931_color=Z0&start= PS: Garnitury też mają ładniutkie, bardzo miła wełna w całkiem przystępnej cenie. Na mój gust z krojem tu gorzej, ale mimo wszystko chyba warto polecić przy okrojonym budżecie. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3751.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli vs http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3783.html?start=8&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli Co myślicie Panowie? W tym drugim klapy znacznie nachodzą na brustaszę, czy to jest akceptowalne? Obie całkiem OK, ale lepsza pierwsza. Bardzo fachowo się nie wypowiem, ale też miałem jedną porządną marynarkę, w której wyłóg tak nachodził na brustaszę, więc chyba jest to w granicach jakiejś normy. Osobiście trochę mi to przeszkadzało - poszetka wyglądała bardzo dziwnie, choć poza tym marynareczka była prima, leciutka jak koszula. W końcu oddałem ją mojemu Tacie (chyba właśnie przez ten zachodzący na brustaszę wyłóg, jak teraz o tym myślę), który poszetek raczej nie nosi - i bardzo jest do dziś zadowolony. Reasumując - nie gwałci to chyba kanonu, ale jeśli lubisz nosić poszetki, zastanów się dwa razy przed zakupem. Cytuj
Federalles Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. Mierzyłeś ją? Bo ze zdjęć faktycznie krótka się wygląda, jak to wygląda na Tobie? Dzięki wszystkim kolegom za komentarze i opinie, trochę się obawiam czy aby nie będzie zbyt kusa ale z racji iż można ja zwrócić do salonu to chyba zaryzykuję, sprawdzę jak wyglada na żywo, wrzucę jakieś fotki dla potomnych i ew. zostawię lub oddam Cytuj
Federalles Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nada. Jak dojdzie to daj proszę znać ile ma w talii (zakładam, że bierzesz rozmiar 176/108?) i jaki dokładnie jest jej skład. jak tylko sfinalizuję transakcję to dam znać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi