Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważam, że driving mocs bez skarpet też się nadadzą, ale tylko wtedy, kiedy nosisz garnitur tylko dla własnej przyjemności, a nie ze względu na dress code.

Jakieś jasne oxfordy też możesz założyć, ale w tej klasie rzeczywiście lepsze będą buty, o których napisał lubo69.

Opublikowano

Vistula robi zdjęcia na modelach, którzy są zdecydowanie wyżsi, niż wzrost deklarowany w opisie marynarki, więc na żywo - często proporcje są lepsze. 

Inna sprawa, że ta konkretna marynarka jest z serii 'RED' która z założenia charakteryzuje się 'nowoczesnym' (czytaj 'kusym') fasonem...

Opublikowano

Okropnie krótka to mało powiedziane. Dla mnie osobiście długość marynarki to jeden z kluczowych elementów w podjęciu decyzji biorę/nie biorę. Tutaj zdecydowanie nie biorę, choć daje duży + za kształt kieszeni (prostokątne a nie okrągłe, choć to kwestia gustu). 

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. 

Opublikowano

Ta marynarka jest ze zeszłorocznej kolekcji. Zastanawiałem się nad nią, ale przy wzroście 185 cm, rozmiar na 182 wyglądał z powodu umiejscowienia guzika i długości jak po starszym bracie...

Opublikowano

Po raz pierwszy od lat odwiedziłem Marksa i Spencera (gdy w Polsce kilka lat temu otwierano pierwsze salony, to we Francji, gdzie mieszkam, zamykano ostatnie; jakoś z rok temu na nowo jeden czy dwa w Paryżu otworzyli); bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jakość ich koszul. Nie uświadczyłem w życiu absolutnego koszulowego topu (miewałem koszula Bossa czy Pal Zileri, ale nie wyżej), ale na tle moich doświadczeń high-endowe koszule M&S prezentowały się świetnie (tj. wydawały się nie odstawać jakością od koszul dwa razy droższych). Jak myślicie - warto kupić, czy to tylko złudzenie? Mam na myśli ten konkretny model:

http://www.marksandspencer.fr/Chemise-Oxford-100%25-coton-à-motif-Pinpoint-inspirée-des-grandes-maisons-de-couture/Parent_T114931,fr_FR,pd.html?dwvar_Parent__T114931_color=Z0&start=

PS: Garnitury też mają ładniutkie, bardzo miła wełna w całkiem przystępnej cenie. Na mój gust z krojem tu gorzej, ale mimo wszystko chyba warto polecić przy okrojonym budżecie.

Opublikowano

Obie całkiem OK, ale lepsza pierwsza.

Bardzo fachowo się nie wypowiem, ale też miałem jedną porządną marynarkę, w której wyłóg tak nachodził na brustaszę, więc chyba jest to w granicach jakiejś normy. Osobiście trochę mi to przeszkadzało - poszetka wyglądała bardzo dziwnie, choć poza tym marynareczka była prima, leciutka jak koszula. W końcu oddałem ją mojemu Tacie (chyba właśnie przez ten zachodzący na brustaszę wyłóg, jak teraz o tym myślę), który poszetek raczej nie nosi - i bardzo jest do dziś zadowolony.

Reasumując - nie gwałci to chyba kanonu, ale jeśli lubisz nosić poszetki, zastanów się dwa razy przed zakupem.

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. 

Mierzyłeś ją? Bo ze zdjęć faktycznie krótka się wygląda, jak to wygląda na Tobie?

Dzięki wszystkim kolegom za komentarze i opinie, trochę się obawiam czy aby nie będzie zbyt kusa ale z racji iż można ja zwrócić do salonu to chyba zaryzykuję, sprawdzę jak wyglada na żywo, wrzucę jakieś fotki dla potomnych i ew. zostawię lub oddam