Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie na osiedlu jest bardzo różnie z odśnieżaniem i posypywaniem chodników. Wychodząc rano do pracy o 7 spotkał mnie ugnieciony śnieg, na którym pojawił się lód po nocnym opadzie deszczu. Próbowałem pokonać trasę w butach z podwójną podeszwą skórzaną, ale nie dało rady. :(

Tak w temacie, czym się różni vibram od commando?

Opublikowano

Vibram to marka prodicenta różnego rodzaju podeszw i chyba też butów.

I to jakich!

post-4413-0-80392900-1390335656_thumb.jp

;-)

Opublikowano

Z ciekawości - jak to się skończyło skoro nie dałeś rady?

Wróciłem do mieszkania, zmieniłem buty na mniej eleganckie i wziąłem ze sobą inne  "na zmianę" w torbie. Problemem podeszwy commando jest to, że wnosi się śnieg i brud do pomieszczeń w ilościach większych niż przy innych podeszwach, co nie jest zawsze mile widziane. 

Opublikowano

Witam,

Czy nadmiar materiału ze spodni, z okolic pasa można zebrać? Reszta spodni jest OK, tylko okolice rozporka się fałdują, a jestem zmuszony kupować spodnie o rozmiar - dwa w pasie za duże. 

Oczywiście, można, ale nie za dużo. Problem jest taki, że pas materiału wokół pasa trzeba będzie przeciąć (jeśli tam jest szlufka, to nie będzie widać), a tylne kieszenie zbliżą się do siebie - być może za bardzo.

Opublikowano

Dziękuje za popszednie wpisy/porady na temat butów do czarnej bosmanki  constantinowi  i wojvv'owi 

Zdecydowałem się wtedy na brązowe buty i chino w troszkę jaśniejszym kolorze niż te  http://image.ceneo.pl/data/products/27340620/i-spodnie-212-meseta-bordo.jpg

Teraz pytanie moje na dziś,  czy garnitur  taki jak ten na przecenie http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-61596 , tak samo np z Bytomu w tych pieniądzach. 

jest w ogóle warty zachodu by go kupić ? Czy lepiej sobie nie zawracać głowy nim., dodam ze na bespoke póki co nie mogę sobie pozwolić czy tą wyższą półkę .

Opublikowano

Dziękuję, racja niedostępny , ale to tez pytanie tak gdyby ponownie była taka promocja/wyprzedaż czyli mozna brać to fajnie :)

Jak juz mam Pana Michała ,, pod ręką'' to pogratuluję super ksiązki i zapytam, czym kierować się  w wyborze szalika do kurtki pikowanej husky w kolorze granatowym.  Mam komin w pepitkę i szalik  w kratę bordowo/żółto/zgnia zieleń . 

Opublikowano

"musisz" kupić za duże? skoro to kwestia jakiegoś wymiary to może lepiej dać uszyć a nie znacząco przerabiać.

Muszę, normalnie w pasie mam 30, obwód 82 cm, ale mam rozbudowane uda, więc do wyboru mam albo za duży pas, albo opięte uda, co wygląda pokracznie i nieelegancko, poza tym jest niewygodne. ;-)

Opublikowano

Jeśli z Warszawy to pewnie tak, na śląsku ceny są trochę lepsze. Niedawno dostałem namiar na krawcową, za skrócenie spodni, albo za zwężenie nogawek cena jest stała - 10pln/szt. Wiem że to prosta czynność i ciężko coś zepsuć (no może gorzej przy zwężaniu nogawek), ale cena rewelacja.