constantin Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Wydaje się, ,że serek jest b.formalny, oczywiście gramatura wełny ma znaczenie, a wyłogi oczywiście schowane. Cytuj
pol606 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Kolega nowy w temacie a Ty go tak torturujesz 1 Cytuj
Muniek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Panowie ile mogą trwać poprawki krawieckie garnitury? spodnie: skrócenie i zwężenie nogawek, marynarka: skrócenie rękawów, zwężenie w ramionach. Garnitur oddałem 2 tygodnie temu i do dnia dzisiejszego nie jest zrobiony. Ja rozumiem, że to wymaga pracy i czasu ale aż tyle? Oczywiście zdaje sobie też sprawę, że pewnie nie jestem jedynym klientem szanownego Pana krawca... Cytuj
waski Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Wszytko zależy od ilości zleceń jaką przyjął krawiec. W moim przypadku trwały 2-3 tyg. ale z góry zaznaczyłem, że mi się nie spieszy. Cytuj
Muniek Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Zdaje sobie sprawę, że pytanie było dość abstrakcyjne. Nie mnie jednak chciałem się zorientować ile w przybliżeniu, średnio może trwać "taka" usługa. Cytuj
pirat Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Tyle na ile umówisz się z krawcem. Cytuj
pawelradzio Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Czy gdzieś w sieciówkach w Polsce są dostępne marynarki/garnitury tweedowe? Jakie są wasze doświadczenia, bo ja chyba nigdy nie widziałem, a jakoś od kilku dni strasznie za mną łazi takie coś. Cytuj
Hargin Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Tweedowe marynarki widziałem ostatnio w TkMax (W-wa, Kraków). Cytuj
R50 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Co oznacza na metce "Var: CI" ?? Cytuj
Velahrn Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Dyskusję o rękawiczkach przeniosłem tu: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1414-rękawiczki-dyskusje-i-porady/page-9 Cytuj
bartazz Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Teoria teorią... W praktyce czy używacie szelek z pasem smokingowym? Tak, białych. Cytuj
RadekM Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 http://www.barellybags.pl/product/Torba-Deep-Camel/?id=213 Panowie, co sądzicie o tej torbie? Założenia to uniwersalna, brązowa torba na uczelnie. Ktoś korzystał z usług tego sklepu? Cytuj
pomeranus Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Proponowałbym zastanowić się nad modelem z uchwytem. Nawet jeśli nie będziesz z niego korzystał często to na pewno od czasu do czasu się przyda, np. gdy będziesz miał na sobie marynarkę. Cytuj
RadekM Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Do garnituru mam bardziej elegancką czarną teczkę, tą torbe mam zamiar łaczyc z jeans/rugbys/swetry/koszule w krate bardziej w tą stronę. Cytuj
Koval Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 RadekM - w lewym górnym rogu strony jest magiczny napis 'szukaj'. Warto zacząć od niego, chcąc się czegoś dowiedzieć... Cytuj
kamilp Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Co powiecie o tej dwurzędówce? Warta swojej ceny? Może macie własne propozycje? Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Chyba zapomniałeś wrzucić link Cytuj
Bażant Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Czy takie połączenie będzie poprawne? To tkanina na spodnie i moja podstawowa marynarka. Tkanina „birds eye” popielato-czarna (na zdjęciu trochę jaśniejsza niż w rzeczywistości). Marynarka jest w małą jodełkę którą lepiej widać na drugim zdjęciu Cytuj
Wiktor Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Myślę, że wzory mogą się trochę zjadać, ale zobaczymy co powiedzą koledzy. Cytuj
pirat Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Jak ktoś się z lupą będzie przyglądał to pewnie zobaczy, że wzory nie pasują. Ale to nie splot jest tu problemem, msz. To co ja bym Ci proponował to zwiększyć kontrast między spodniami a marynarką. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Za mały kontrast jak wspomniał pirat, będzie efekt "dorobienia spodni do marynarki, by powstał garnitur" Cytuj
kamilp Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Co powiecie o tej dwurzędówce? Warta swojej ceny? Może macie własne propozycje? http://allegro.pl/zimowy-plaszcz-marynarski-peacoat-meski-kurtka-r-m-i3569069388.html Cytuj
Bażant Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 No niestety tak się obawiałem, chociaż kontrast jako taki jest - nie ma takiego wrażenia jak przy połączeniu czarnych, gładkich spodni z czarną marynarką w prążki. Dodatkowo jest tutaj dość ciekawy efekt, bo tkanina z odległości większej niż 2 metry wygląda jak jednolita, grafitowa i wtedy kontrast automatycznie wzrasta, choć pewnie ciemnoszara flanela byłaby lepsza. PS. Wiktorze, żebyś nie myślał, że planuję spodnie z Twojej tkaniny w ostatniej chwili zmieniłem zamówienie i zamówiłem identyczną Cytuj
Wiktor Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 A niech Ci będzie na zdrowie! W razie czego dogadamy się na privie, żeby ubrać się w co innego na spotkanie forumowiczów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi