Karczmarz Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Osoba szukająca swojej pierwszej pracy zwykle robi to we własnym (tzn. cudzym/wynajmowanym albo rodziców) domu, przed kompem, do tego nadaje się równie dobrze i piżama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yukon Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Oddychać, 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1 milczenie jest złotem, milczenie jest złotem, dlatego przemilczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Macaroni wszytko ujął bardzo dobrze. Obiema rękoma podpisuję się pod zdaniem, że liczy się dopasowanie i jakość - i nie dotyczy to tylko ubrań. Dodam od siebie, że szary (grafitowy) garnitur również będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Czy ktoś ma pomysł lub mógłby podrzucić jakieś zdjęcia z dobrą kolorystycznie stylizacją z gładkimi czerwonymi półbutami? http://cdn.styleforum.net/5/51/51665ee0_IMGP0308.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 W sumie zależy od branży, ale jeśli masz na myśli korpo to ta rozmowę koszula tylko i wyłącznie biała, krawat najlepiej jednolity o neutralnym kolorze. Garnitur granatowy, szary lub czarny. Buty czarne. Masz wyglądać schludnie ale nie przesadnie. Ty masz zwracać na siebie uwagę a nie strój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 koszula tylko i wyłącznie biała, krawat najlepiej jednolity o neutralnym kolorze. Garnitur granatowy, szary lub czarny. Buty czarne. podsumowując, przykładowy zestaw: czarny garnitur, biała koszula, czarne buty i jednolity (czarny?) krawat Nikt za brązowe buty, niebieską albo pasiastą koszulę albo krawat w spokojny wzór nie przekreśli na rozmowie, a jeżeli przekreśli, to dobrze, bo lepiej u takich nie pracować. Na blogu macaroniego był kiedyś wpis o początkach kompletowania garderoby (http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... eroba.html) i jest aktualny w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Czy ktoś ma pomysł lub mógłby podrzucić jakieś zdjęcia z dobrą kolorystycznie stylizacją z gładkimi czerwonymi półbutami? http://cdn.styleforum.net/5/51/51665ee0_IMGP0308.jpeg Buty są ciemnowiśniowe, chyba że miałeś na myśli strój, który ma na sobie ten użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yukon Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Dziękuję za sugestie i link, przydadzą się z całą pewnością. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to zapraszam do wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Buty przede wszystkim czyste. Koszula przede wszystkim wyprasowana. Guzik pod szyja zapiety. I jezeli garnitur jest jeszcze przyzwoicie dopasowany, to kwestia ubrania jest zalatwiona. Zadne ubranie na rozmowie nie pomoze, a dobre w najlepszym wypadku nie przeszkodzi. Inne kwestie z pewnoscia sa wazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Racja... Jak coś znajdę czerwonego czerwonego, to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Mike Davies, architekt z pracowni Richarda Rogersa. odkąd pamiętam ubiera się wyłącznie na czerwono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Dobrze dopasowany granatowy garnitur. Marki oczywiście nie mają znaczenia. Liczy się jakość i dopasowanie właśnie. Co najmniej jedna para czarnych butów, najlepiej wiedenek. Kilka koszul. Na pewno biała i niebieskie, gładkie i we wzory. Kilka krawatów. Generalnie na początku nie za bardzo dandy... poszetkę zostawiłbym w domu na rozmowę o pracę. Uzupełniłbym tę listę o szare spodnie. W przypadku używania okrycia wierzchniego, dobrze jeśli marynarka nie wychodzi spod kurtek, więc może warto pomyśleć o jakimś płaszczu (płaszczach). Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Pierwszą pracą w dziennikarstwie dostałem, bo dzięki korzystnemu zbiegowi okoliczności wykazałem się umiejętnością otwierania szampana. Osobiście radziłbym nie lekceważyć sekretarek. Są bardzo wrażliwe, lubią się czuć wyróżniane (bajerowane), a czasami mają duże wpływy, możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Bardzo trafna rada. Znam menedżera, ktory wybierajac czlowieks do pracy zawsze pyta sie sekretarki o to jak sie wobec niej zachowywali kandydaci. Wbrew pozorom nie wszyscy test zdaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Aż się prosi o zadanie - wskaż osobę, która nie pasuje do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Cóż, po rekomendacjach widzę, że nie byłem dostatecznie precyzyjny w określeniu swoich preferencji. Panowie czy możecie mi pomóc znaleźć stylizację, w której kolor czerwony ogranicza się jedynie do butów i jednocześnie nie gra pierwszych skrzypiec? Mam na myśli strój, który z powodzeniem można założyć na co dzień. Nie interesują mnie togi, szaty papieskie i inne tego typu stroje. A może czerwone buty po prostu nie pasują do takiego przeznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Cóż, po rekomendacjach widzę, że nie byłem dostatecznie precyzyjny w określeniu swoich preferencji. Panowie czy możecie mi pomóc znaleźć stylizację, w której kolor czerwony ogranicza się jedynie do butów i jednocześnie nie gra pierwszych skrzypiec? Mam na myśli strój, który z powodzeniem można założyć na co dzień. Nie interesują mnie togi, szaty papieskie i inne tego typu stroje. A może czerwone buty po prostu nie pasują do takiego przeznaczenia? wbrew pozorom zrozumiałem Twoje intencje . tyle, że pierwsze co mi przyszło do głowy to własnie Mike. zadanie jest o tyle trudne, że drastyczność czerwonego obuwia trzeba zrównoważyć w obrębie kompletnej stylizacji. stąd moja sugestia, że inne częsci ubioru powinne nawiązywać do czerwonego - jak zdjęcie poniżej. ewentualnie czerwone buty mogłyby zadziałać z jasnoszarym garniturem, białą koszulą, szarym krawatem z czerwonym kaszmirowym swetrem pod marynarką - nie ma zdjęcia, ale tak to sobie wyobrażam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 ewentualnie czerwone buty mogłyby zadziałać z jasnoszarym garniturem, białą koszulą, szarym krawatem z czerwonym kaszmirowym swetrem pod marynarką - nie ma zdjęcia, ale tak to sobie wyobrażam .To jest bardzo dobry pomysł, dzięki. Takie małe akcenty powinny pomóc zrównoważyć kolorystycznie cały zestaw. Na pewno wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Cóż, po rekomendacjach widzę, że nie byłem dostatecznie precyzyjny w określeniu swoich preferencji. Panowie czy możecie mi pomóc znaleźć stylizację, w której kolor czerwony ogranicza się jedynie do butów i jednocześnie nie gra pierwszych skrzypiec? Mam na myśli strój, który z powodzeniem można założyć na co dzień. Nie interesują mnie togi, szaty papieskie i inne tego typu stroje. A może czerwone buty po prostu nie pasują do takiego przeznaczenia? Panie +Immune+ staram się jak mogę, a Pan wybrzydasz. A im bardziej szukam dla Pana, tym bardziej mnie pomysł z czerwonymi butami podoba. I coś czuję, że wejdę w posiadanie takowych. link: http://offthecuffdc.wordpress.com/2010/03/12/a-chat-about-shirts-with-ignatious-joseph/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 To jest dobre! Czerwone buty nie pasowały mi do niczego, po nie było łącznika ze spodniami. Natomiast takie połączenie ze skarpetkami z czerwonymi skarpetkami... Świetne wyjście. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Zgadzam się, obok dzianiny w kolorze czerwonym co zaproponował andershep, pomysł ze skarpetkami to również bardzo intuicyjne rozwiązanie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 i jeszcze dwa z tego samego źródła, bo coś w poprzednim poście nie dawało się zamieścić a koniec mieszkaniec Brukseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Panie +Immune+ staram się jak mogę, a Pan wybrzydasz. A im bardziej szukam dla Pana, tym bardziej mnie pomysł z czerwonymi butami podoba. I coś czuję, że wejdę w posiadanie takowych.Dla mnie absolutne must have! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Immune, a tak z ciekawości, jaki pasek do takich butów założysz? Czerwony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Immune, a tak z ciekawości, jaki pasek do takich butów założysz? Czerwony? Pasek może być czarny, ale powinien być utrzymany w tonacji ubrania. Czyli przy brązowym garniturze może być brązowy. W przypadku butów o nietypowych kolorach, barwach nie musimy trzymac się żelaznej zasady jednolitego koloru dodatków. Przeciez do butów zwęzowej skóry nie musisz mieć wężowego paska. Wszystko zależy od tzw. ogólnego wrażenia, kompozycji całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi