lubo69 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Hit czy kit? Chodzi o kolor. Jeden punkt „za” od@Krzysiek_W już uwzględniłem:-) 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 2 minuty temu, lubo69 napisał: Hit czy kit? Chodzi o kolor. Jeden punkt „za” od@Krzysiek_W już uwzględniłem:-) Moim zdaniem bardzo fajny odcień Ale ja ogólnie też jestem fanem zieleni ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Kolor na plus, ale nie lubię z takimi kołnierzykami. Więc jest 2:1 na tak Kto to sprzedaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Private White V. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 @lubo69, ja bym był jednak delikatnie na nie. Jeśli to Twój piąty płaszcz to zielony/burgund byłyby ok, ale jako ten jedyny głosuję jednak na granat/szary. To trochę jak z zielonym garniturem - niby spoko, ale po 3 założeniach będziesz "tym gościem w zielonym garniturze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 No ja wiem, ale dziesięć lat forum, dziesięć tysięcy użytkowników, ile można polecać szare i granatowe... (to pisałem ja, wyznawca less is more) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Ja też lubię zieleń, ale ten odcień jest zbyt mocny/soczysty i po kilku założeniach raczej sam stwierdzisz, że 'coś tu jest nie teges'... ...już wiem z czym mi się kojarzy - Sorry 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 22 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: @lubo69 To trochę jak z zielonym garniturem - niby spoko, ale po 3 założeniach będziesz "tym gościem w zielonym garniturze". Albo masz jaja i to zlewasz, albo się przejmujesz co powiedzą inni. Mi ludzie mówią : to ten w zielonych butach, albo to ten w butach camo, albo to ten z zardzewiałym zegarkiem, albo to ten któremu buty zawsze się błyszczą (pada pytanie czy ide do komunii itd). I co wtedy robię? Uśmiecham się do nich i zmieniam temat - więcej luzu,to tylko płaszcz, w dodatku całkiem fajny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 13 minut temu, Krzysiek_W napisał: Albo masz jaja i to zlewasz, albo się przejmujesz co powiedzą inni. Mi ludzie mówią : to ten w zielonych butach, albo to ten w butach camo, albo to ten z zardzewiałym zegarkiem, albo to ten któremu buty zawsze się błyszczą (pada pytanie czy ide do komunii itd). I co wtedy robię? Uśmiecham się do nich i zmieniam temat - więcej luzu,to tylko płaszcz, w dodatku całkiem fajny Ale to są dodatki i sam chętnie bym nosił wszystkie te, które wymieniłeś. Mam zieloną skórę, miałem czerwone chinosy, jednak garnituru zielonego bym po prostu nie chciał i chyba tak samo myślę o płaszczu - za szybko by mi się znudził. Poza tym, przy wyraźnym płaszczu wyraźne dodatki wyglądają jak "trying too hard". To tylko moje zdanie, nie mam blożka na poparcie i nie musowo słuchać moich rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Szukam marynarki na porę wiosna / lato w jasniejszych kolorach. Poważnie zastanawiam się na tym modelem ze sklepu SuitSupply w kolorze złamanej bielihttps://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-złamana-biel-marynarka/C768.html?cgid=Jackets&pdp=true Posiada ktoś marynarkę w tym kolorze? Zastanawiam się nad jej uniwersalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Nie wiem na ile Ci to pomoże @alabuz, ale ja właśnie otrzymałem spodnie od SuitSupply w tym samym kolorze (białe, białe washed i stone) i ten drugi jest zdecydowanie najlepszy: nie przebija i nie świeci się tak jak czysta biel plus dużo lepiej kompletuje się z innymi kolorami, bo nie jest aż tak kontrastowy. Widzę tylko, że guziki masz zachowane z tych białych marynarek i spodni, ale do dobrze bo są one dużo ładniejsze niż czarne. Co do uniwersalności to musisz lubić takie jasne kolory, bo są z pewnością specyficzne. Mam jesienną marynarkę SuSu w kratę w podobnych barwach i wygląda bardzo ładnie, szczególnie w połączeniu z innymi jasnymi kolorami. Ciemniejszy dół też bez problemu się łączy w takiej parze. Plus jeszcze możesz iść w taki monochromatyzm jak niżej, ale tutaj co kto lubi Jeżeli Ci tylko skład nie przeszkadza to ja bym się nawet nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Dziękuję za opinię. Może masz jakieś zdjęcie tych spodni, może byc na PW. Skład mi odpowiada, mam jedną marynarkę granatową o takim składzie i bardzo ją lubię, szczególnie za jej niefromalny charakter. U mnie problemem będzie dość jasna cera oraz blond włosy, więc monochromatyczne zestawy odpadają, myslałem bardziej o połączeniu jasnego jeansu właśnie z tą marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 8 godzin temu, alabuz napisał: Dziękuję za opinię. Może masz jakieś zdjęcie tych spodni, może byc na PW. Skład mi odpowiada, mam jedną marynarkę granatową o takim składzie i bardzo ją lubię, szczególnie za jej niefromalny charakter. U mnie problemem będzie dość jasna cera oraz blond włosy, więc monochromatyczne zestawy odpadają, myslałem bardziej o połączeniu jasnego jeansu właśnie z tą marynarką. W terminie off white „złamanej bieli” mogą występować rożne odcienie: cream „kremowy” oznacza biel z żółtymi odcieniami, podobnie jak ivory „kość słoniowa” , natural„naturalny” stosuje się do koloru graniczącego z beżem podobnie jak sand- "piaskowy",light beige "jasnobeżowy" , light khaki, (ale nie do końca) i stone „kamień” oznacza białawy kolor z szarością. Mimo że neutralność bieli pozwala na koordynację z wieloma różnymi kolorami,to określony odcień wyznacza , która wersja złamanej bieli może być łączona z kolorami innych elementów ubioru . Nie zawsze sposób, w jaki firma lub marka opisuje odcień, jest zgodny z rzeczywistym kolorem, dodatkowo trudno go sfotografować wyraźnie, więc jeśli spojrzysz na obraz spodni off white na monitorze, dokładny kolor będzie trudny do rozpoznania, mało tego na różnych urządzeniach kolor tej samej rzeczy może być zupełnie inny., Monochromatyczny zestaw wygląda słabo, bez względu na cerę, zawsze przypomina uniform obsługi danego obiektu lub grupy muzyków., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Chciałem zapytać czy spodnie z wysokim stanem z tego zestawu https://zackroman.com/garnitur-szary-krata-gianni można nosić solo z koszulą (biały OCBD)? Dodam tylko że zestaw jest bez szelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 @alabuz a może takie zestawienie bardzo jasnej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Jednak stwierdziłem, że kolor biały to dla mnie 'too much'. Ostatecznie kupiłem szarą lnianą marynarkę, którą na pewno będę często zakładał w porze wiosna/lato. Do przesyłki dorzuciłem bawełniany garnitur w kolorze granatowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Biała marynarka kojarzy się z lodami lub lekarzem SOR. Ja mam jedną białą, lnianą marynarkę; zakładam raz-dwa razy na sezon w największe upały. Można ją prać ręcznie, co jest sporą zaletą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Kończąc trochę temat proszę jeszcze o taką radę, kupiłem trzy rzeczy i dwie zamierzam zostawić u siebie. Jest to: szara lniana marynarka granatowy bawełniany granitur brązowy bawełniany garnitur Zastosowanie mają mieć przede wszystkim marynarki (garnitur zakładam bardzo rzadko), natomiast nie wykluczam noszenia spodni z innymi marynarkami. Mój ubiór to smart-casual, czyli głównie koszula+jeansy, rzadziej koszula+chinosy, od czasu do czasu krawat typu knit lub inny nieformalny typu shantung lub grenadyna. Zależy mi na uniwersalności. Co byście mi doradzili zostawić z tej trójki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Mr Vintage: 10 rzeczy, przed zakupem których pomyśl trzy razy nr 1: bawełniany garnitur.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Mr Vintage: 10 rzeczy, przed zakupem których pomyśl trzy razy nr 1: bawełniany garnitur.nr 6: buty szyte metodą Goodyear Welted.Tiaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 15 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2019 Akurat bawełniany garnitur mi nie straszny, znam jego wady, ale dla mnie ma również sporo zalet. Mój punkt widzenia jest podobny do tego. http://macaronitomato.blogspot.com/2011/04/baweniany-garnitur.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 @alabuz, jak znam życie, to plan już masz, ale chcesz, żebyśmy cię w nim utwierdzili... Napiszę przewrotnie - z czysto arytmetycznego punktu widzenia to z tych trzech rzeczy zostawiłbym cztery (dwie pary spodni i dwie marynarki) - skoro znasz wady bawełnianych marynarek i nie są Ci one straszne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 Oczywiście @Koval masz rację, plan mam i prawdę mówiąc byłem zdecydowany na szarość i granat, natomiast zacząłem mieć wątpliowości i stąd pytanie na forum. Ogólnie zawsze staram się wybierać bezpieczne kolory i wzory, stąd ten wybór. Dało mi do myślenia przede wszystkim zdjecie od B&Tailor. Dlatego chętnie poznam opinię innych, szczególnie użytkowników podobnych garniiturów/marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 Ja bym zostawił garnitury. Dobrze pasujący garnitur to znacznie więcej, niż ddzielne spodnie i marynarka. Użytkuję garnitur z bawełny z elastanem i sobie chwałę. Oczywiście na szczególne okazje się nie nadaje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Szara marynarka bardzo mi siedzi, świetnie pasuje do jeansu i ją zostawię. @mosze @Koval gdybyście mieli wybór między granatem a brązem, to którą byście zostawili? Tu mam spory dylemat i chętnie poznam Waszą opinię, ale również innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi