mosze Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Z kantem. Chyba, że krój nieformalny, np. 5 pockets. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Z przyczyn czysto dostępowych mierzyłem dzisiaj Lancerto. Przy wzroście 190 te 182 o dziwo są prawie dobre, a nawet lekko do skrócenia. Poza tym Benevento, ZackRoman i SuSu czy są jeszcze jakieś marki? Chwilo trochę cena mnie odstrasza, oswajam się 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 W dniu 18.01.2019 o 06:26, Żorż Ponimirski napisał: Wal śmiało. Zapytam z góry czy chodzi o obrazek nr 2 ? 1 i 3 uważam za bardzo bezpieczne. 2 to tak czy inaczej koszula jeansowa, więc z reguły będzie bez krawata. Wszystkie krawaty są słabo dobrane.,Dobór krawata to może nie jest fizyka termojądrowa , jednak są pewne reguły które warto brać pod uwagę.,Przede wszystkim krawat nie powinien powielać wzoru, faktury/splotu materiału z jakiego uszyta jest marynarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 5 godzin temu, mayor napisał: Przede wszystkim krawat nie powinien powielać wzoru, faktury/splotu materiału z jakiego uszyta jest marynarka 1) Marynarka wełna w pepitę, krawat len w kropki 2) Marynarka wełna w kratkę, krawat kaszmir w paski (te dwa są najbliższe fakturą materiału) 3) Marynarka granatowa wełna, krawat bordowa grenadyna Garza Grossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don_Mateo Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Co Panowie sądzą o tym płaszczu z MD? Jak długość, krój, czy dobrze leży i ostatecznie czy warto się bawić w ewentualne przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Mnie nie podoba się krój kołnierza (zbyt daleko od szyi) oraz ogólna kwadratowość sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 W dniu 21.01.2019 o 00:59, Żorż Ponimirski napisał: 1) Marynarka wełna w pepitę, krawat len w kropki 2) Marynarka wełna w kratkę, krawat kaszmir w paski (te dwa są najbliższe fakturą materiału) 3) Marynarka granatowa wełna, krawat bordowa grenadyna Garza Grossa. W pierwszym przypadku szorstka marynarka-szorstki krawat dodatkowo kolory rozmyte bez wyraźnego kontrastu, W drugim przypadku na marynarce i na krawacie są wzory geometryczne,faktura jest zbliżona kolory bez kontrastu, Tu by pasował krawat z gładkiego jedwabiu z drukowanymi motywami kwiatowymi ,albo zwierzęcymi.,W trzecim kolory mają wyraźny kontrast ,ale do jednokolorowej gładkiej marynarki jednokolorowy krawat nie był by moim pierwszym wyborem,tu pasuje krawat z żakardu z wyraźnym geometrycznym wzorem.,Ale to jest tylko moje zdanie., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 W dniu 21.01.2019 o 17:41, Don_Mateo napisał: Co Panowie sądzą o tym płaszczu z MD? Jak długość, krój, czy dobrze leży i ostatecznie czy warto się bawić w ewentualne przeróbki? -50% rozmiar M, jeśli cena zbliżona do MD i pasuje to bierz https://www.zalando.pl/gloverall-chesterfield-plaszcz-welniany-plaszcz-klasyczny-camel-gl722t00c-b11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny English Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Czy chinosy jak w linku to jeszcze casualowa elegancja czy już troche pachnie stylistycznym potworkiem? Chodzi mi o dodatek szarego materialu przy kieszeniach. Nabyłem kilka par na wyprzedaży , w tym jedna para z tymi obszyciami. Co sądzicie? https://kubenz.pl/spodnie-meskie-korfu-78163.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 @Johnny English Ble! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janswi Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Granatowy garnitur i biała koszula, do tego chciałbym jakiś krawat, który mnie trochę wyróżni z tłumu. Bezpieczną opcję mam w razie wypadku, dlatego rozglądam się za czymś ciekawym. Czy coś takiego nie będzie przesadą na bal studniówkowy? I czy w ogóle pasują, czy absolutny faux pas? Bezpieczną opcją jest krawat podobny do tego: Węzeł to oczywiście four-in-hand, na Alberta raczej sobie nie pozwolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Trzeci od góry jest moim zdaniem ok. Ciekawy wzór a spokojny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Ostatni dretwy. Pozostałe ładne, ale nie potrafię sobie wyobrazić, czy kompozycja zagra. Zawsze przymierzam i oceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Jeżeli już musi być krawat z serii tematycznej "nieznana fauna oceanów", to proponowałbym to: https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu-Macclesfield/889 Dwie i pół stówy to niemało jak na krawat, ale studniówka jest raz, a po balu krawat zostanie, no chyba że wpadnie w barszczyk. A w ogóle proponowałbym się wyróżnić grenadyną - założę się o arkusz egzaminu maturalnego z odpowiedziami, że drugiej na sali nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janswi Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Zaproponowany nie podoba mi się w ogóle. Z granadyną pomyślę, mam w razie czego jeden w kolorze butelkowej zieleni. Krawaty z wełny to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Krawaty z wełny to dobry pomysł?Są raczej mniej formalne i mogą gryźć się fakturą z gładkim garniturem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 17 minut temu, janswi napisał: Zaproponowany nie podoba mi się w ogóle. Ja bym go raczej też nie kupił, ale sądziłem że zależy Ci na tego typu wzorach. Z zaprezentowanych: pierwszy to ewidentnie znalezisko z dna rodzinnej szafy lub second handu (bez urazy, po prostu tak wygląda), drugi już lepszy, ale tylko dla ekstrawertyka (napisałem ekscentryka, ale się opanowałem;-)), trzeci smutny i pasujący do niewielu karnacji, a czwarty nudny. Podkreślę jednak, że z typowej oferty typowego sklepu z krawatami (w tym EoE) podoba mi się 20 - 40 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janswi Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Krawaty we wzór paisley są ciekawe, ale nie wszystkie z nich. Po prostu zgaduję, że większość osób włoży bordowy krawat / muchę, ewentualnie w szarym lub granatowym kolorze. Ja chciałem wyrwać się z tłumu i postawić na coś, co będzie nieco zwracało uwagę, intrygowało innych. Poszukam jeszcze i spytam was o zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Jak jesteś w mat-fiz to zamiast paisley wzory geometryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janswi Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 To będzie problem, bo jestem informatykiem Również we wzór paisley, ale trochę bardziej stonowane kolory. To chyba taka klasyczna opcja, w której się nie wyróżnię, ale nadal ciekawsza niż granatowy krawat w białe paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Może jakiś drukowany jedwab? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janswi Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 Zacząłem też zastanawiać się nad pomarańczowymi. Ale ma szerokość 9,5 cm na dole. Albo podejdę do tego trochę inaczej. Posiadam dwa krawaty, które lubię. Czy są odpowiednie na studniówkę? Nie będę się wyróżniał, nie są w kontrastowych, odważnych kolorach, ale szukanie czegoś na szybko nie ma sensu. Przepraszam za jakość zdjęć. Jeśli krawaty są okej, to bardziej zwrócę się w kierunku poszukiwania poszetki, wtedy postawiłbym na nią + kolorowe skarpetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 Spodnie szara flanela + niebieska koszula + granatowy blezer z lekką teksturą Dostępne krawaty: - granatowy jedwab w polka dots, lekki połysk - butelkowozielony knit - kaszmir (taki jak w środku na zdjęciu) Który z tych krawatów będzie pasował do wspomnianego zestawu? Ja się skłaniam ku kaszmirowemu ale nie wiem czy dobrze myślę. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 Dwa ostatnie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2019 Mam krawat pierwszy z lewej. Często noszę do zestawu niemal identycznego z opisanym. Sartorialna policja mnie jeszcze nie aresztowała:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi