mosze Napisano 14 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 Wg mnie przyzwoicie; ramion z tego kąta nie potrafię ocenić, jednak powinny być co najmniej akceptowalne (nie widać problemów). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 14 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 Moim zdaniem leży bardzo dobrze z wyjątkiem ramion; marynarka wydaje się być minimalnie za szeroka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 @mosze @kierman.pl Dziękuję za Wasze uwagi.Ramiona na pewno nie są idealne. Wolałbym by szerokość w barkach była ciut mniejsza. Może z 1 cm.Pytanie czy tak jest akceptowalnie. Wrzucam fotki z innego konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Z tyłu masz fałdę (o ile nie jest to np. podwinięta koszula), ale ew. korekta nie powinna być problemem. Ramiona są poprawne - nie ma załamań ani falowania; szerokość jest ok. Czy mogłyby być lepsze (w sensie bardziej wyrafinowanej linii) - nie wiem, bo to zależy i od marynarki, i od Twoich ramion. Najlepiej porównać z innymi - najlepiej wg Ciebie leżącymi - i podjąć decyzję. W końcu to Tobie musi się podobać, to Ty masz się w marynarce czuć dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proust Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 Szanowni, proszę o pomoc. Na zdjęciach SS Lazio, rozmiar S 46/36. Ewidentnie za długie spodnie, coś niedobrego dzieje się też na plecach. Mam ten sam garnitur także w rozmiarze większym(M), ale wydaje mi się zdecydowanie zbyt obszerny. Przepraszam za jakość zdjęć. Buty, koszula, krawat. Wiem, do wymiany. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 23 godziny temu, proust napisał: Szanowni, proszę o pomoc. Na zdjęciach SS Lazio, rozmiar S 46/36. Ewidentnie za długie spodnie, coś niedobrego dzieje się też na plecach. Mam ten sam garnitur także w rozmiarze większym(M), ale wydaje mi się zdecydowanie zbyt obszerny. Przepraszam za jakość zdjęć. Buty, koszula, krawat. Wiem, do wymiany. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Idealnie leżeć nie będzie, dopóki nie pokażesz się w nim na przeróbkach krawieckich. Plecy wymagają korekty, spodnie sam dobrze oceniłeś, moim zdaniem rękawy marynarki też są do skrócenia, a cała marynarka do taliowania. Do opanowania przez dobrą krawcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Z przodu marynarka leży fajnie, ale z tyłu nie bardzo. Tak jakby była za szeroka w barkach a zbyt ciasna w talii. Rozmiar mniejszy sprawdzałeś? Jakby coś to marynarki SuSu mają zapas na poszerzenie w talii o ok 3-4 cm. Talie da rade więc zmodyfikować a z barkami trudniej / drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Witajcie, czy ten płaszcz na mnie pasuje? Dlaczego tak, dlaczego nie? Czy da się poprawić oraz czy warto? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Wygląda na zbyt szeroki w ramionach. Poza tym dość dziwnie się rozchodzi. Oba efekty można zapewne skorygować, chociaż nie wiem, czy się opłaca. Mierzyłes na marynarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Mierzyłem w samej koszuli, nie będę w marynarce chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Tak wygląda na pierwszym zdjęciu - tzw. efekt sukienki. Zbyt szeroki w ramionach - to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Szkoda, jedyny płaszcz RTW, gdzie nie przeszkadza mi aż tak niskie położenie pachy. A swoja drogą, to czy ogólnie możliwe jest podniesienie dołu otworu pachy w płaszczu lub marynarce, np. wszywając w korpus poniżej pachy wstawki z nadmiaru materiału zebranego z rękawa? Wszystkie płaszcze i marynarki RTW mają tak niskie pachy, że mógłbym tam spokojnie nogę wsadzić.Takie ubranie fajnie wygląda na manekinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dazik Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 Cześć wszystkim, chciałabym poradzić się w sprawie krawatu dla chłopaka na prezent :) Chłopak (24 lata) od kilku miesięcy pracuje w banku, codziennie chodzi w garniturze i krawacie. Z tym, że krawat ma tylko jeden, gładki czarny. Chciałabym mu sprawić drugi, ale szczerze mówiąc, na męskiej elegencji nie znam się i dopiero teraz zaczynam interesować się tym tematem. Jaki krawat jest najbardziej klasyczny i każdy w biznesie powinien chociaż jeden taki mieć? Kropki, jodła, paski? Dodam, że nie chciałabym wydawać fortuny, w granicach 100 zł chciałabym się zmieścić. Z okazji Black Friday można coś upolować jeszcze taniej. Myślałam o Wólczance lub Republic of Ties. Nie wiem czemu, kropki wydają mi się bardzo eleganckie, ale może jestem w błędzie. Chciałabym podarować mu taki MUST HAVE na początek jego kariery zawodowej. Robiąc wstępne poszukiwania, wpadły mi w oko takie: https://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki-granatowy/188 https://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kropki/43 https://www.wolczanka.pl/granatowy-krawat-lambert-243 https://www.wolczanka.pl/granatowy-krawat-lambert-237 Pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 Pierwszy lub drugi krawat będzie bardzo dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 Polecam drugi krawat, bardzo dobry krawat do formalnego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 3 godziny temu, lubo69 napisał: Pierwszy lub drugi krawat będzie bardzo dobrym wyborem. Racja 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Nie wiem czy to ta sekcja, chciałem zapytać co myślicie o takich GB z obecnej przeceny na zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERASTFandorin Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Panowie z czym byście połączyli takie buty poza garniturem. Przyznam szczerze że mam mętlik. Spodnie typu chino i dżinsy pasują do tych butów ale co z górą tylko wpuszczana w spodnie koszula pasuje czy też wypuszczona flanelowa koszula była by dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Gruby sweter, golf, bosmanka, właściwie wszystko poza garniturem z wełny czesankowej i typowo letnimi materiałami. Flanelowa koszula jak najbardziej, ale w spodniach. Na spodniach deformuje sylwetkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Cześć wszystkim, chciałbym zapytać, czy według was, coś można byłoby zrobić z tym falowaniem w dolnej części pleców. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 8 minut temu, Ladislav napisał: Cześć wszystkim, chciałbym zapytać, czy według was, coś można byłoby zrobić z tym falowaniem w dolnej części pleców. Dzięki Jeśli spodnie się nie opuściły, wygląda na sporo za krótką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 20 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2018 Raczej to jest zbyt pod kontem robione zdjęcie. To jest 50 SS, przy czymś, to jest mój rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 A puszczenie szwów na szlicach nie załatwi tematu? Opiera się teraz dół na biodrach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 @Ladislav, nawet na tych zdjęciach zrobionych z innego kąta widać, że marynarka jest za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 @mosze, @Wodzu - gdyby marynarka była dłuższa, nie miałaby fałdy na plecach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi