mayor Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 3 godziny temu, Kamil1987 napisał: Czy taka marynarka o deseniu "navy, pinstripe" nadaje się do sparowania z czymkolwiek innym niż spodnie o identycznym wzorze ? Zdecydowanie nie nadaje się.Jedynie w komplecie ze spodniami od garnituru ,którego jest częścią. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Czy widać mój powyższy wpis z marynarką ? Sprawdzam, bo na forum wyświetla się informacja, ze ostatni wpis w tym wątku jest od @mosze z 16 lutego. W ogóle to przyszło mi kilka powiadomień o nowych odpowiedziach w tym wątku, które kierują do już istniejących wpisów... Cytuj
mosze Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 12 godzin temu, Kamil1987 napisał: Czy taka marynarka o deseniu "navy, pinstripe" nadaje się do sparowania z czymkolwiek innym niż spodnie o identycznym wzorze ? Można spróbować ze spodniami w kolorze prążka, ale ja w ogóle zrezygnowałem z tego typu marynarek (noszonych osobno, bez spodni od kompletu, czyli garnituru). Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 9 godzin temu, mayor napisał: W US jeżeli ktoś nosi marynarkę pinstripe w połączeniu z obcymi spodniami, to jest sygnał ,że jego garderoba pochodzi z thrift store. Dokładnie coś takiego przeczytałem poniewczasie, gdyż kupiłem tę marynarkę osobno. Dopiero po dłuższym wyszukiwaniu okazało się, ze ona ma spodnie do kompletu, których nie było razem z nią. Na szczęście znalazłem już spodnie z identycznego materiału i wygląda na to, ze niechcący kupiłem sobie garnitur zamiast marynarki @mosze dzięki również za odzew. Cytuj
veran Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Witam Szanownych, Kilka nadchodzących okazji zmobilizowało mnie do zakupu garnituru. No i nie jest to takie proste... Zacząłem od przymiarek do SS Napoli i Sienna. Jako, że mam proporcje raczej krasnoluda wybrałem wersje krótsze. Wg pomiarów powinienem się zmieścić do 26. Okazał się sporo za mały. Na zdjęciach najpierw Napoli 28 i Sienna 27. Dalej CT krój prosty, który wg ich tabeli odpowiadam mojemu rozmiarowi. Mam świadomość, że rękawy wszędzie są za długie i że da się to łatwo skorygować. Martwią mnie najbardziej plecy. W jakim kierunku szukać, by ten obszar poprawić? Może też się za bardzo prostowałem do zdjęć i stąd ten dramat. Za kołnierzem w przypadku obu SS pojawia się też spora pozioma fałdka. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj
mosze Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 12 godzin temu, Kamil1987 napisał: Czy taka marynarka o deseniu "navy, pinstripe" nadaje się do sparowania z czymkolwiek innym niż spodnie o identycznym wzorze ? Można spróbować ze spodniami w kolorze prążka, ale ja w ogóle zrezygnowałem z tego typu marynarek (noszonych osobno, bez spodni od kompletu, czyli garnituru). 1 Cytuj
Back Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Przepraszam, czy z tą marynarką jest wszystko ok? Czy dobrze mam wrażenie, że jest lekko za duża w barkach? A dokładniej... w prawym barku? Przy lewym tego tak nie widać. (tak, wiem, wyłogi koszuli, ale mniejsza z tym ). W ogóle mam wrażenie, że coś nie tak jest z tym modelem (Massimo). Pierwszy egzemplarz, który przymierzałem, leżał idealnie (ale mogę się mylić, było to jakiś czas temu). Drugi miał źle wszyty jeden rękaw. Teraz to...:/ A już się cieszyłem, bo miałem dość duży problem ze znalezieniem marynarki, która nie ma z 20 cm w talii za dużo. Cytuj
mosze Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 O ile da się to ocenić na podstawie zdjęć, wg mnie z obu stron jest zbyt szeroka. Spróbuj rozmiar mniejszą i porównaj (nawet, jeśli będzie gdzie indziej za mała - chodzi o same ramiona). 1 Cytuj
Back Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Dzięki, postaram się podjechać do MD w środę i zobaczę (chociaż pewnie w klatce będzie już za mała :/). W każdym razie ta do oddania i lepiej szukać dalej, dobrze myślę? Cytuj
MarianoItaliano Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Koledzy, mogę prosić o konsultację z kamizelkami od Zack Roman oraz koszulą Vistuli? Poniżej wklejam zdjęcia. W sumie to wydaje mi się, że obie kamizelki dobrze leżą, z jakimiś drobnymi wadami na plecach i przy dwurzędówce przy jednej z klap (lekko odstaje), ale w sumie skłaniałbym się do zostawienia obu. Co do koszuli, to wydaje mi się, że jak na casualową koszulę z fajnego materiału jeansowo-flanelo-podobnego za 100 zł całkiem daje radę w ramionach i klatce, przy czym wymagałaby taliowania (a, co ciekawe, to krój rzekomo super slim), ale zastanawiam się czy mi się chce bawić w to - co myślicie? Warte to zachodu? Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 Spodnie wyglądają na zbyt ciasne 2 1 Cytuj
MarianoItaliano Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 @Szydlowsky, to prawda, nieopatrznie do przymiarki wybrałem jeansy, które akurat wyszły prosto z pralki i suszarki, co sprawia, że kurczą się o dobry rozmiar i muszę je najpierw trochę "rozruszać" w domu, zanim jestem gotów wyjść w nich do ludzi Aczkolwiek faktycznie, może wrzucenie fotki w takich spodniach na forum dotyczącym elegancji jest lekkim faux pas. Tym niemniej, prosiłbym również o opinię dot. części garderoby objętych pytaniem Cytuj
MarianoItaliano Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 ....czyli nikt się nie pokusi o poradę czy dobrze leżą te kamizelki? Przyznam, że muszę podjąć decyzję o ich ewentualnym odesłaniu lub nie praktycznie do dzisiaj, bo jutro mam ostatni dzień na ich zwrot, potem mam wyjazd, zresztą związany też z okazją, podczas której mógłbym wystąpić w jednej z nich (jednorzędówka) - z góry dzięki Postarajcie się nie patrzeć poniżej kamizelki, na spodnie Cytuj
Blondas Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 Jak dla mnie to dobrze leży ostatnia, te dwurzędówki wydają się za krótkie zarówno z przodu, jak i z tylu. Pod względem szerokości akurat wszystkie leżą dobrze. Cytuj
pi_senny Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 Zostawiłbym tę od Romana i ewentualnie koszulę. Kamizelkę Vistuli zwrócił i za równowartość kupił dżinsy, które dadzą odetchnąć pośladkom. 1 Cytuj
MarianoItaliano Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 @pi_senny - akurat obie kamizelki są od Romana - doprecyzujesz? Koszulę chyba jednak i tak zwrócę, jakoś mi się nie chce z nią bawić z przeróbkami jednak. @Blondas - dzięki za opinię, to tak naprawdę tylko jedna dwurzędówka, tylko jej zrobiłem więcej zdjęć. Właśnie się zastanawiam czy jest za krótka rzeczywiście? Wiem, że na jednym zdjęciu koszula wyszła trochę z tyłu, ale to raczej efekt tego, że koszula była niestarannie wsadzona do spodni. Z przodu wydawało mi się, że długość jest ok - zawsze rozumiałem, że dwurzędowe kamizelki są właśnie raczej nieco krótsze niż jednorzędowe (ale może się mylę?). Cytuj
pi_senny Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 A to przepraszam. Jednorzędowa prezentuje się według mnie lepiej. Cytuj
Blondas Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 Oglądam zdjęcia na telefonie a światło i barwy na nich są różne, na jednych są wręcz zielonkawe kolory kamizelki, stąd pomysł, że dwie różne. Ale nie zmieniam opinii. Na oko jest przykrótka. Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 W dniu 8.03.2018 o 07:54, MarianoItaliano napisał: ....czyli nikt się nie pokusi o poradę czy dobrze leżą te kamizelki? Nie przymierzaj kamizelek z przypadkowymi dżinsami, tylko z docelowymi spodniami i marynarkami, a wtedy sam będziesz w stanie ocenić czy pasują. Cytuj
losiewsky Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 Witam, Zastanawiam się nad kupnem garnituru ze zdjęć. W związku z tym, że mam małe doświadczenie w temacie zakupu garniturów proszę o radę. Czy garnitur leży na mnie poprawnie? Jakie poprawki krawieckie mogą go poprawić? Czy może lepiej zrezygnować z tego modelu i szukać dalej? Dziękuję i pozdrawiam. skaner_lpc011_2017_12_12_11_30_20_138.pdf Cytuj
mosze Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 Garnitur leży dobrze; mam wątpliwości, czy marynarka nie powinna być dłuższa. Reszta to kwestia stylu - mnie nie podobają się tak mocno podkreślone, "kwadratowe" ramiona (a w zasadzie "zbroja" od talii w górę) i ja takiego garnituru bym nie kupił. Zobacz modele na stronie Suit Supply - tak wygląda to naturalnie. Oczywiście mogą robić różne triki, ale chodzi o wzorzec. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Drugie podejście do marynarki noszonej osobno. Czy taki wzór i kolor (jaśniejszy granat, delikatna krata, przewiewna 100% wełna) można nosić powiedzmy z bawełnianymi chinosami ? I czy spodnie muszą być jaśniejsze w odcieniu od marynarki czy niekoniecznie ? Mam do wyboru chinosy khaki, bordowe i granatowe, ale ciemniejsze od marynarki, co najlepiej zagra ? Przepraszam za zmierzwioną brodę. Z góry dzięki. Cytuj
Wodzu Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Moim zdaniem marynarka jest zbyt formalna do jakichkolwiek bawełnianych spodni. 2 1 Cytuj
mayor Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 12 godzin temu, Kamil1987 napisał: Drugie podejście do marynarki noszonej osobno. Czy taki wzór i kolor (jaśniejszy granat, delikatna krata, przewiewna 100% wełna) można nosić powiedzmy z bawełnianymi chinosami ? I czy spodnie muszą być jaśniejsze w odcieniu od marynarki czy niekoniecznie ? Mam do wyboru chinosy khaki, bordowe i granatowe, ale ciemniejsze od marynarki, co najlepiej zagra ? Przepraszam za zmierzwioną brodę. Z góry dzięki. Tak jak kolega wyżej napisał, ta marynarka najlepiej pasuje do spodni od kompletu.Osieroconą można zaryzykować w zestawieniu z "formalnymi jeansami".Wiem że "formalne jeansy" to oksymoron,ale mam na uwadze ciemny naturalny denim,umiarkowanie dopasowany krój i wykończony hem (bez wywiniętych mankietów) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi