Zbyszek Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 A ja uważam, że ewentualny stopień formalności tworzą sami goście którzy się bawią, bo co z tego jeśli będzie to hotel/sala bankietowa jak zjadą się wujkowie w kremowych garniturach i mrówkojadach w koszulach z krótkim rękawem potem zdejmą marynarki na czele z panem młodym który będzie paradował z koszulą wyciągniętą ze spodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 To zależy czy chcemy się przebrać na wesele, czy ubrać. Jeśli się "przebieramy" to swoje przebranie można dostosować do gości, charakteru roślin doniczkowych w holu lub wzoru na podwiązkach druhny. Jeśli się ubieramy, to warto trzymać się zasad przewidzianych dla rangi danej okazji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Zawsze jednak warto równać w górę, nie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Zawsze jednak warto równać w górę, nie w dół Najlepiej trzymać poziom - bez względu na okoliczności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Panowie, co sądzicie o takim dopasowaniu garnituru? Garnitur z MD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Panowie. Jaka wg. Was pasowała by poszetka do białej koszuli i marynarki w jodełkę? Taka marynarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Jakiś krawat do tego, czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 To jakiś troll/bot/reklama - na drugim forum: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/129815-co-nosz%C4%85-znani-ludzie/page-421#entry1727952 Widziałem tę propozycję wczoraj na jeszcze innym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Jakiś krawat do tego, czy bez? Raczej z krawatem. Mam taki jak na zdjęciu, grenadynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Najprościej poszetka w odcieniach koloru bordowego (skoro krawat bordowy), ale może też być biała. Chyba, że nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Panowie, co sądzicie o takim dopasowaniu garnituru? Garnitur z MD Za duży rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Za duży rozmiar. A co jest za dużego? Mi się wydaje okej, poza rękawami które troche sie zaginają, ale to RTW, nie oczekuje cudów. Pomijam podwinięte nogawki, ale skrócić to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 A co jest za dużego? Mi się wydaje okej, poza rękawami które troche sie zaginają, ale to RTW, nie oczekuje cudów. Pomijam podwinięte nogawki, ale skrócić to żaden problem. ramiona, klatka, pas, szerokość rękawów. Przymierz mniejszy rozmiar to zobaczysz różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Kolega wyżej mnie wyręczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Ciężkie jest życie małych ludzi - to najmniejszy rozmiar Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madel Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Mam 175 cm wzrostu, wiec chyba nie jestem aż tak niski bardziej to kwestia tego ze jestem chudy jak przecinek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benjaminbutton Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Jako że jest to mój pierwszy post witam wszystkich. Poszukuję pomocy związanej z zakupem garnituru. Dużo pływam i ze względu na moje wymiary-190 cm wzrostu, 108 cm w klatce piersiowej , 90 cm w pasie i 97cm w najszerszym miejscu bioder podczas przymiarki marynarek problematycznym jest znalezienie odpowiedniego rozmiaru , ponieważ te odpowiednie w klatce , na wysokości lędźwiowej są zbyt szerokie i z tyłu zbytnio odstają . Marynarki mierzyłem w sklepach sieciowych typu vistula, giacomo conti, pawo. Stąd moje pytanie : Czy zasadnym jest ewnentualne przerabianie marynarki , które zapewne mocno ingeruje w jej krój , czy miał któryś z Was podobne doświadczenia?Czy znacie może sklepy w których dostępne są standardowo kroje dla bardziej atletycznych sylwetek ?Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Nie znam takich sklepów, a przerobienie marynarki jest jak najbardziej normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 SuitSupply ma w swojej ofercie krój Athletic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Kolego, jak pewne się domyślasz, większość firm robi ubrania RTW na najpopularniejsze sylwetki. Ale nie powinieneś obawiać się przeróbek. I tym samym ograniczać do tych firm, które w ofercie mają ubrania na takie nietypowe wymiary. Mam podobny problem i już się przyzwyczaiłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Potwierdzam http://eu.suitsupply.com/pl/suits/athletic-niebieski-g%C5%82adki/P2529A.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Athletic Jak trafisz z rozmiarem to leży świetnie przy sylwetce dobrze zbudowanego człowieka. Kolor bardzo ciemny granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Jako że jest to mój pierwszy post witam wszystkich. Poszukuję pomocy związanej z zakupem garnituru. Dużo pływam i ze względu na moje wymiary-190 cm wzrostu, 108 cm w klatce piersiowej , 90 cm w pasie i 97cm w najszerszym miejscu bioder podczas przymiarki marynarek problematycznym jest znalezienie odpowiedniego rozmiaru , ponieważ te odpowiednie w klatce , na wysokości lędźwiowej są zbyt szerokie i z tyłu zbytnio odstają . Marynarki mierzyłem w sklepach sieciowych typu vistula, giacomo conti, pawo. Stąd moje pytanie : Czy zasadnym jest ewnentualne przerabianie marynarki , które zapewne mocno ingeruje w jej krój , czy miał któryś z Was podobne doświadczenia? Czy znacie może sklepy w których dostępne są standardowo kroje dla bardziej atletycznych sylwetek ? Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, pozdrawiam. Giacomo i Pawo odpuść. Przy sylwetce sportowej naprawdę trudno jest znaleźć pasujące RTW. U mnie kończy się na kupnie marynarki dobrej w ramionach, klacie, plecach i mocno za dużej w talii (takie tabele niestety) Spodnie - zbyt obszerne w pasie, ale dobre w udach - chyba, że MTM w Benevento. Przeróbki u dobrego krawca załatwiają sprawę i nia ma co się ich obawiać. Swego czasu kupiłem np. garnitur w Bytomiu - koszt 600 zł (przy 50% obniżce), przeróbki marynarki i spodni 200 zł. Lezy naprawdę dobrze. Materiał taki sam jak w SuSu, koszt znacznie nizszy, tym bardziej, że SuSu też pewnie musiałbyś przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Koledzy, komponuję zestaw na lato. Nie będą to moje pierwsze i jedyne ubrania letnie, a zestaw będzie łatwo rozkomponować, ale przyjmijmy na użytek dyskusji, że wszystkie te elementy chcę nosić razem jako spójną całość. Mam: -marynarkę SS Jort blue Jackets_Blue_Plain_Jort_C879_Suitsupply_Online_Store_5.jpg -monki yankee 915, zamszowe testa moro: yanko_14306_otter_testa_moro.JPG -krawat; krawatów mam mnóstwo, ale z myślą o tym zestawie dokupię ten: 3f339dc7abf3c39493fe6a4caeb54844.jpg -koszulę białą z oxfordu. Szukam spodni; rozważam Benvento: http://www.benevento.pl/preorder/179-spodnie-welniane-100-welna-light-grey.html Pytania co do spodni: -te czy inne (z Benevento, chcę ich przetestować)?; -z manszetami czy bez? (mam 182 cm wzrostu, sylwetkę umiarkowanie atletyczną); -na pasek czy na szelki? (skłaniam się do paska, latem czasem zdejmuje się marynarkę); Jeśli na pasek, to jaki polecicie pasek? Ciemnobrązowy zamsz, czy jakiś ciekawszy, np. plecionka? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Trochę nie na temat, ale co do krawata, to ja na Twoim miejscu kupiłbym w EoE kilka krawatów len+jedwab, moim zdaniem idealne na lato. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi