Panam Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Mogę jeszcze dodać, że na standardową przesyłkę czekałem tydzień. Espadryle odesłałem do magazynu Asos w Polsce w ubiegły poniedziałek tj 20 lipca, natomiast informację, że Asos odebrało przesyłkę dostałem dziś tj. 23 lipca. Biorąc pod uwagę okres wyprzedaży moim zdaniem przesyłka i zwrot są bardzo sprawne. Powiedziałbym nawet, że sprawniejsze niż w krajowych sieciówkach. Po otrzymaniu zwrotu gotówki napiszę ile straciłem na przewalutowaniu i jak ma się zmówiony rozmiar 10 do 9. Troche mnie martwi ta kwestia, ponieważ po przełączeniu z rozmiarówki UK na EU rozmiary 8, 9, 10 zamieniają się kolejno na 42, 43 i niestyty nie 44 a 44,5. Mam nadzieję, że to wynika z jakiegoś błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 Hmm. To jednak teochę na Tobie pożeruję i poczekam aż dotrą większe i napiszesz jak leżą Jeśli można, oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogqozo Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Okej, mam pytanie dla osób, które chodzą w espadrylach jakiś czas. Czy one się "rozciągają"? Dzisiaj przyszły mi espardyle Cala (raczej wąskie...), specjalnie wziąłem raczej mały rozmiar, bo obawiałem się, że z czasem się "rozciągną" i będą spadać, z czym kojarzą mi się buty tego typu. Ale po godzinie czy dwóch... trochę cisną, nie są 100% wygodne. Czy powinienem spodziewać się, że z czasem będą "w sam raz", czy jednak lepiej wymienić na rozmiar wyżej nie obawiając się, że zaczną "wisieć"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Okej, mam pytanie dla osób, które chodzą w espadrylach jakiś czas. Czy one się "rozciągają"? Dzisiaj przyszły mi espardyle Cala (raczej wąskie...), specjalnie wziąłem raczej mały rozmiar, bo obawiałem się, że z czasem się "rozciągną" i będą spadać, z czym kojarzą mi się buty tego typu. Ale po godzinie czy dwóch... trochę cisną, nie są 100% wygodne. Czy powinienem spodziewać się, że z czasem będą "w sam raz", czy jednak lepiej wymienić na rozmiar wyżej nie obawiając się, że zaczną "wisieć"? Przyłączam się do pytania kolegi. Sam stoję przed zakupem tego typu obuwia (w planach 1789 Cala) ale obawa, że albo się rozciągną albo będą za małe trzyma mnie i nie chce puścić. Również będę wdzięczny jeśli ktoś udzieli konkretnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Moje doświadczenie mówi, że raczej się lekko kurczą, nigdy nie rozciągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Hmm. To jednak teochę na Tobie pożeruję i poczekam aż dotrą większe i napiszesz jak leżą Jeśli można, oczywiście? Espadryle dotatły w zeszły piątek (zamawiane były w niedziele) niestety roz. 10 okazał się za duży. Miedzy 9 a 10 jest ogromy skok myslę, że faktycznie wygląda to tak jak podaje producent 43 a kolejny rozmiar to 44,5. Generalnie dla mojej stopy roz. 9 okazał się za mały natomiast 10 za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 W związku z falą upałów, rad nie rad chyba kupię te espadryle z HM, na przesyłkę nie ma czasu, będę miał okazję wyrobić sobie własne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 W związku z falą upałów, rad nie rad chyba kupię te espadryle z HM, na przesyłkę nie ma czasu, będę miał okazję wyrobić sobie własne zdanie Mówisz o tych z podeszwą z gumy i o materiale, który od wewnętrznej strony ma jakieś tworzywo sztuczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 Noo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 Może lepiej odpuścić i kupić zwykłe buty, które niczego nie udają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Za późno, już kupiłem, no i ...... mieliście rację. Buty nawet dość zabawnie udają espadryle, zwłaszcza ten sznurek wokół... ale z espadrylami poza nazwą nie mają nic wspólnego. Cóż kosztowały 20 zł więc potraktuję to jako chwilowy epizod i drobną skazę na nieskazitelnym wizerunku gentelmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Wrzuć może zdjęcie dla przestrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Lepiej nie. Ja już zdążyłem pozbyć się tego obrazu z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogqozo Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Przyłączam się do pytania kolegi. Sam stoję przed zakupem tego typu obuwia (w planach 1789 Cala) ale obawa, że albo się rozciągną albo będą za małe trzyma mnie i nie chce puścić. Również będę wdzięczny jeśli ktoś udzieli konkretnej odpowiedzi. Powiem tyle od siebie: założyłem na parę spacerów te, które wydawały się minimalnie zbyt obcisłe i... przywykłem. Nieco się "rozciągnęły" w tym sensie, że materiał jakoś tam dostosował się do kształtu stopy, i jest w sam raz, opatula stopę. Buty na lato bardzo przydatne. Nie powiem, że niwelują te niesamowite upały, ale... lepiej sobie z nim radzą niż cokolwiek innego, co próbowałem (za sandałami nie przepadam, bo brzydsze, droższe i rzadziej przydatne, zazwyczaj chodziłem w tanich butach żeglarskich). Wygodne i bardzo lekkie, Cala dołącza przezornie woreczek lniany, w który można je od razu zapakować i zajmują tak w torbie mniej miejsca i wagi, niż przeciętna książka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 9 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2015 Espadryle dotatły w zeszły piątek (zamawiane były w niedziele) niestety roz. 10 okazał się za duży. Miedzy 9 a 10 jest ogromy skok myslę, że faktycznie wygląda to tak jak podaje producent 43 a kolejny rozmiar to 44,5. Generalnie dla mojej stopy roz. 9 okazał się za mały natomiast 10 za duży. Możesz napisać jaką masz długość stopy ? Noszę te same rozmiary co Ty i waham się z zamówieniem czytając Twoje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Ostatecznie zamówione zostały espadryle z Asos. Dla uściślenia, żeby zamówienie było darmowe, konieczne jest przekroczenie 30 Euro lub dopłacenie 3 Euro za przesyłkę. Cena dwupaku to obecnie 22 Euro. Więc ostatecznie wychodzi drożej niż było pisane. Jeśli ktoś chciałby ocenić zakup tych espadryli, dołączam zdjęcia zrobione na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Piękna podłoga. A buty wyglądają na tyle ile ceni sobie za nie Asos. Na pewno max jeden sezon i to może jeśli będziemy używać na przemian dwóch par. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Też tak pomyślałem, gdy otworzyłem paczkę Ale na szczęście akurat są dwie pary, a i nosić zamierzam je góra na plażę itp. więc może i na dwa wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Cieżko będzie z tymi białymi. Moje najjaśniejsze espadryle bardzo szybko się brudzą a niestety nie ma ich jak wyprać przez sznurkową podeszwę. Wiec jeden sezon myśle max dla tych białych. Espadryle mają to do siebie że są butami na jeden sezon bo pocąca się stopa zostawia pot którego nie ma jak usunąć. Czy ktoś próbował czyścić espadryle z wierzchu? Jaka jest najlepsza metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Może jakąś myjką w stylu tych do firanek? Nie wiem jak się to robi, chyba jakąś parą? Niemniej, pewnie finansowo wychodzi tak samo jak kupienie nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Czy ktoś próbował czyścić espadryle z wierzchu? Jaka jest najlepsza metoda? Nie przesadzajmy, to kawałek materiału z podeszwą. U mnie najlepiej sprawdza się wrzucenie do pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2015 Fajnie wyglądają, ale tych białych to raczej nie doczyścisz. Zdecydowanie muszę przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2015 Nie przesadzajmy, to kawałek materiału z podeszwą. U mnie najlepiej sprawdza się wrzucenie do pralki. I przeżyły to? Ja kiedyś próbowałem, to całkowicie się zdeformowały, podeszwa napuchła i nadawały się do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2015 Fajnie wyglądają, ale tych białych to raczej nie doczyścisz. Zdecydowanie muszę przymierzyć. Paweł, zależy z czego miałbym doczyszczać Zapraszam na przymiarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2015 I przeżyły to? Ja kiedyś próbowałem, to całkowicie się zdeformowały, podeszwa napuchła i nadawały się do wyrzucenia. Też właśnie obawiam się wrzucenia do pralki. W sumie cała konstrukcja trzyma się na zszytym sznurku, prawda? Natomiast w kwestii bardzo budżetowego rozwiązania pojawiała się nowa opcja. W sklepie Nanu Nana widziałem espadryle w różnych kolorach (kremowy, czerwony, granatowy, czarny) za cenę 24,90 zł. Zapomniałem zrobić zdjęcie, niemniej mając teraz te z Asos mam punkt odniesienia. Wygląd jest dość podobny, podeszwa to sznurek z takim samym dodatkiem gumy, nie posiadają żadnych niepotrzebnych ściągaczy i udziwnień. Wydaje mi się, że nosek miał chyba taki wygląd jak w klasycznych espadrylach. Tyle w kwestii pozytywów. Cena jednak odbiła się na jakości szycia. Nie używałem ich, ale sprawiają wrażenie takich, które rozpadną się w połowie sezonu. Choć może się mylę i ktoś będzie zadowolony dużej? Kraków, Galeria Bonarka, blisko Empiku - cała sterta w przeróżnych rozmiarach. Może się komuś przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi