Orlin Napisano 5 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2022 Dziękuję. A jeśli nie z Poszetki to jakie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2022 10 godzin temu, Orlin napisał: Dziękuję. A jeśli nie z Poszetki to jakie polecasz? Na przykład https://tiestore.pl/pl/p/Jedwabny-zakardowy-krawat-w-drobna-kratke/3477 https://tiestore.pl/welniany-krawat-w-krate-ksiecia-walii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 11 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2022 Szary krawaty PoW na własny ślub? Piękna i (zaskakująco wg mnie) mało popularna koncepcja. Polecam. Ja wybrałem taki: 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 8 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2022 W dniu 12.08.2022 o 00:13, Karol G. napisał: Szary krawaty PoW na własny ślub? Piękna i (zaskakująco wg mnie) mało popularna koncepcja. Polecam. Ja wybrałem taki: @Karol G.To poszetka czy inny producent? Jakość wykonania zadawalająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 12 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2022 @Myroon Tak, poszetka - model zakupiony jeszcze w 2018 r. Jakość wykonania bardzo dobra. Sam materiał również w porządku, aczkolwiek mam od nich miększe jedwabie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jantek13 Napisano 12 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2022 Cześć, Chciałem zapytać jaki krawat polecacie do takiego garnituru i kamizelki? Zdjęcie nie do końca oddaje, ale garnitur jest ciemnozielony. Ten krawat który jest na zdjęciu nie do końca mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 5 godzin temu, jantek13 napisał: Cześć, Chciałem zapytać jaki krawat polecacie do takiego garnituru i kamizelki? Zdjęcie nie do końca oddaje, ale garnitur jest ciemnozielony. Ten krawat który jest na zdjęciu nie do końca mi pasuje. Taki będzie dobry, sprawdzony: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 A może ciemny brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jantek13 Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 3 hours ago, Karol G. said: A może ciemny brąz? Dziękuję. Właśnie myślałem o tym: https://pewienpan.pl/product-pol-3446-Brazowy-krawat-z-jedwabnej-grenadyny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 16 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2022 Szukam krawata: dostępnego, ciemnygranat, drobna kropka, porządne wykonanie, 8-8.5cm, jedwab. Ktoś widział może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 17 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2022 Na przykład tiestore Jedynie to musiałbyś podjechać do nich do zakładu w Warszawie, albo się spytać telefonicznie/napisać maila, czy mają od ręki. Co do jakości to w podforum "przewodnik miejski" masz opinie na temat jakości, ja z swojej strony i posiadania kilku krawatów napiszę: jakość dobra, ładne robi się łezka (z automatu przy wiązaniu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2022 10 godzin temu, Myroon napisał: Szukam krawata: dostępnego, ciemnygranat, drobna kropka, porządne wykonanie, 8-8.5cm, jedwab. Ktoś widział może? Budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2022 https://www.violamilano.com/product/classic-dot-selftipped-woven-silk-jacquard-tie-navy-white/ Także inne podobne modele, m. in. grenadyna, inne kolory i rozmiary kropek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 18 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2022 W dniu 17.09.2022 o 11:47, Velahrn napisał: Budżet? Do 500, aczkolwiek to już z góry wydaje się być przesadzony budżet.. kiedy tani poliestrowy garnitur dwuczęściowy można za takie pieniądze dostać. Cóż dziwny mamy rynek. Szukam coś tego typu: Ciemnogranatowy krawat drukowany w białe groszki (tiestore.pl) Znajdę coś lepszego na już czy brać? W dniu 17.09.2022 o 15:58, lubo69 napisał: https://www.violamilano.com/product/classic-dot-selftipped-woven-silk-jacquard-tie-navy-white/ Także inne podobne modele, m. in. grenadyna, inne kolory i rozmiary kropek. Podoba mi się, czuć jakość. Natomiast potrzębuję z możliwością szybkiej dostawy. Tutaj raczej trzeba liczyć w tygodniach. Zapisuję na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Inna propozycja (chociaż może za szeroki bo 9,5 cm). Krawat jedwabny w białe kropki. Krawat u ZR nie wypowiem się o jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 27 minut temu, SeraFinn napisał: Inna propozycja (chociaż może za szeroki bo 9,5 cm). Krawat jedwabny w białe kropki. Krawat u ZR nie wypowiem się o jakości. Mam go na liście od dłuższego czasu, ale raczej wolałbym 8-8,5cm, daltego też się wstrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Jestem dość szczupły i nie wyobrażam sobie krawata 8 cm, to byłby taki grubszy śledzik. 9.5 cm to normalna szerokość. Proponuję popróbować różne szerokości i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Ciekawe, bo - jeśli ktokolwiek to jeszcze pamięta - organizowałem bodaj trzy edycje forumowej tzw. paczki, wymiany krawatów. Krawaty o szerokości 9,5 cm każdy chciał oddać, ale nikt nie chciał wziąć…🙂 No, ale może to inne czasy były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bass789 Napisano 20 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2022 Cześć wszystkim! Chciałbym się do Was zwrócić o pomoc w doborze kolorystyki i wzorów muchy i poszetki do garnituru jak na zdjęciu poniżej. Od dłuższego czasu szukam jakiegoś pasującego do siebie duetu, ale za chiny nie potrafię nic skomponować co by krótko mówiąc siedziało... W jakie kolory/zestawienia warto byłoby uderzać? Będę wdzięczny za każdą propozycję! Dla ścisłości, bo zdjęcie nie do końca oddaje kolorystykę - garnitur jest czarny w kratę w kolorze butelkowej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2023 Wygląda na to, że na rynku krawatów bespoke w Polsce (konkretnie w Łodzi) nieśmiało pojawia się nowa marka - tak nieśmiało, że nie ma jeszcze nazwy🙂 Dostałem do testów naszyjnych 3 egzemplarze. Kobaltowy wełniany,m, pozostałe wełna/jedwab/len Loro Piana Summertime. Wkład wiskoza. Edit: od producenta: kobaltowy H&S s'150 w srodku welna/wiskoza 80/20 gramatura 220 gm, w zielonym jest podwojnie wiskoza 100% 320gm, a w szarym oba warianty. Jak to w bespoke, można wskazać nie tylko materiał, wypełnienie, wymiary, ale nawet kolor rygielka. Krawaty są oczywiście nieformalne i tak też są wykonane. Jak dla mnie, pierwszy ma za lekkie wypełnienie, drugi optymalne, trzeci trochę za ciężkie. Oczywiście wszystko można ustalić. Terminy rewelacyjne, przy czym nie wiem, czy będzie to regułą; jest jednak szansa na to, że jeśli teściowa zadzwoni w piątek wieczorem i zaprosi na niedzielny obiad, a jedyny krawat jest w pralni po zeszłotygodniowej epickiej imprezie ze szwagrem i jego stażystkami, uda się coś na cito zamówić z odbiorem osobistym w niedzielę w południe. Kontakt: Kolega @preux edit: najważniejsze: wiążą się bardzo dobrze, szczególnie ten szary. Są też off the rack, ok. 30 modeli, ale wszystkie dla wysokich (156 cm - to nie wzrost nosiciela, tylko długość krawata). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 Gdzie szukać krawatów szerszych od 8,5 cm? Coś tam niby widzę w Zack Roman, ale raczej nic nie wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 1 godzinę temu, tryhp3 napisał: Gdzie szukać krawatów szerszych od 8,5 cm? Coś tam niby widzę w Zack Roman, ale raczej nic nie wybiorę. Tiestore.pl, uszyją Ci na miarę jaki chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 3 godziny temu, tryhp3 napisał: Gdzie szukać krawatów szerszych od 8,5 cm? Coś tam niby widzę w Zack Roman, ale raczej nic nie wybiorę. A dlaczego szukasz szerszych niż 8.5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 2 hours ago, Velahrn said: Tiestore.pl, uszyją Ci na miarę jaki chcesz. Ale odradzając szerszy niż 8,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 12 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2023 @Dignito.MichałMam marynarki z nieco szerszymi klapami. Dwa, jestem wysoki, więc widać raczej węższą część krawata (czyli tak jakby wychodzi śledzik). Dodatkowo przy moim wzroście węzeł four-in-hand wychodzi mikroskopijny, więc wiążę Albertem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi