eye_lip Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 Dzięki, ale pytałem o samą skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2023 9 godzin temu, eye_lip napisał: Skóra koźlęca nie jest (zwykle) cienka, np klasyczne włoskie szewra welury tak jak ja kupuje mają ok. 2mm, za to często cienkie są bardzo skóry licowe świńskie (a przy tym wytrzymałe ). Generalnie finalna grubość zależy od tego kto, jakim sposobem i na co wyprawia skóry. Bardzo ładne to pekari, jest gdzieś dostępne w stałej ofercie? Niestety nie. Zupełnie przypadkowo kupiłem na etsy półwykrój na jedną parę rękawiczek (tzn. materiał przygotowany do tego, aby zrobić z niego rękawiczki, ale nie skończony, taki półprodukt). Może spróbuj napisać bezpośrednio do garbarni? Tu masz adres + linki do ich dystrybucji. https://www.perlinger-leder.de/en/contact Za skórę dałem 350 zl. Za pracę i resztę materiałów pan Jamroziński wziął 320 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 6 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 @eye_lip fianoleather ma czasem skóry z Perlingera, może tam warto zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velahrn Napisano 7 Styczeń 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 Na prośbę jednego z kolegów, zdjęcie makro założonej rękawiczki. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mlesniowski Napisano 26 Luty 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Mam i ja! Jasna skóra z jelenia z lekkim ociepleniem. Czysta przyjemność – zarówno rękawiczki jak i możliwość korzystania z zgromadzonej tu wiedzy. W realizacji są już kolejne 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 4 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2023 Jaki jest obecnie poziom cenowy w pracowni? Interesowałby mnie standardowy model z gładkiej skóry bez ocieplenia, z cienką podszewką. Posiadam 2 pary rękawiczek od Pana Czesława, zamówione bodaj w 2013, kiedy jeszcze mieszkałem w Warszawie i wciąż spisują się dobrze. Chętnie zamówiłbym coś ponownie, ale do stolicy obecnie mam kawałek i pytanie czy dałoby się zamówić zdalnie? Pamiętam analogowy notatnik w pracowni - ciekawe, czy gdzieś tam są jeszcze moje wymiary sprzed dekady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 4 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2023 Koło 300-350 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 16 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2023 Notatnik chyba nadal działa, tylko zwykle trzeba było pamiętać numer strony Może po dacie zamówienia też się uda odnaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 W dniu 4.03.2023 o 13:42, SeraFinn napisał: Koło 300-350 zł Inflacja dosięgła każdego, nie dalej jak 5-6lat temu wyszły mnie 180 zł. Niemniej jednak wciąż taki pułap cenowy za bespoke, przy cenach rzędu 150-180 zł za rękawiczki z H&M z papierowej skóry to niezła opcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 Ciekawostka - ostatnio widziałem, że Paweł Kowal chwalił się w mediach społecznościowych wizytą u Pana Jamrozińskiego. Zdaję sobie sprawę, że politycy, zwłaszcza w okresie kampanii wyborczej są postrzegani za mało wiarygodnych i niekoniecznie stanowią dobrą reklamę dla jakiejkolwiek marki, ale że w tym przypadku chodzi o postać (dla mnie przynajmniej) mało kontrowersyjną pozytywnie odebrałem tę wzmiankę o moim ulubionym rękawiczniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 A czy ktoś wie, ile teraz +- bierze p. Jamroziński za skrócenie palców w rękawiczkach? Ewentualnie, do kogo innego skierować się w Warszawie na taki zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2023 W dniu 22.07.2023 o 10:37, m1chalczyk napisał: A czy ktoś wie, ile teraz +- bierze p. Jamroziński za skrócenie palców w rękawiczkach? Ewentualnie, do kogo innego skierować się w Warszawie na taki zabieg? Nie zamawiałem tej usługi nigdy u pana Czesława, ale generalnie ceny ma umiarkowane. Zna się na rękawiczkach bardzo dobrze, więc na pewno sobie z tym poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi