Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odebrałem wczoraj dwa krawaty 7-fold z drukowanego jedwabiu. Jakość wykonania produktu i opakowanie na poziomie typowym dla tej firmy. Pierwsze wrażenia o zetknięciu się z krawatem:  bardzo fajny. ale zaraz pojawił się refleksja czy warto tyle dopłacać w porównaniu z 3-foldem (mam taki z tej firmy i jestem bardzo zadowolony? Rożnica dopiero tak naprawdę ujawnia się przy/po zawiązaniu węzła. Co najważniejsze różnica jest . Krawat jest bardziej "mięsisty" i węzeł/łezka układa się trochę inaczej. Szczerze mówiąc po przejrzeniu zdjęć z pracowni i mając dobre doświadczenia z 3-foldem wahałem się czy warto dopłacać różnicę. Teraz nie żałuję, chociaż z grenadyny w prążki zdecydowałem się na 3-foldy (materiał jest o większej gramaturze jak sądzę). Wynika to przede wszystkim z wizji odpowiedniego krawatu do własnej sylwetki. Na obecnym etapie uważam, że na pytanie odpowiedniego stosunku ceny do jakości każdy musi odpowiedzieć sobie sam.

Opublikowano

Dziś odebrałem kolejny krawat z drukowanego jedwabiu. Zdjęcie wrzucę do odpowiedniego wątku. :-)

Jakość materiałów i wykonanie są niezmiennie wybitne. Ogólnie mówiąc, 3-fold z drukowanego jedwabiu stał się moim ulubionym krawatem.

Opublikowano

Chciałbym Was poinformować, że od 27 czerwca do 5 lipca będziemy na urlopie.

W związku z powyższym zamówienia złożone w tym czasie będą realizowane po naszym powrocie.

Jeśli chodzi o zamówienia BESPOKE to trzeba również uwzględnić czas potrzebny na uszycie.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

Stałem się kolejnym szczęśliwym posiadaczem krawata EoE - a właściwie nie ja, tylko mój tata, któremu kupiłem na prezent. Choć dla mnie standardowe wymiary (8,5x150) są za duże, dla taty okazały się idealne, więc wybraliśmy opcje gotowego 3-folda. Co mogę powiedzieć? Pudełko i sposób pakowania znakomite - mam nadzieje, że taki zostanie - zwłaszcza jako prezent wygląda to bardzo efektownie! Sam krawat jest wykonany ze świetnego materiału (drukowany jedwab), sprężystego, mięsistego, łatwego do zawiązania i uformowania łezki. Cóż, następny krawat będzie mój, bespoke, tylko cały czas zastanawiam się który wybrać :).

Opublikowano

Właśnie odebrałem 3-fold z grenadyny grossa (dostałem wcześniej próbki i zdecydowałem, że do mojej sylwetki 6-fold będzie nazbyt mięsisty).  Objętościowo bardzo zbliżony do 7-folda z jedwabiu drukowanego. W moim subiektywnym przekonaniu grenadyna w paski zniewalająca

Opublikowano

Mam i ja swój krawat od EoE :).

Krawat miał swój debiut w zeszłą niedzielę w Poznaniu na "Tylko męska klasyka" i jestem z niego więcej niż zadowolony :).

Elastyczne i proklienckie podejście Pawła do zamówienia zaowocuje na pewno kolejnymi jego produktami w mojej szafie.

W wersji bespoke wybrałem drukowaną wełnę 3fold z wypełnieniem standard i uważam ten wybór za trafiony; krawat ładnie się wiąże i w miarę szybko wraca do poprzedniej kondycji na wieszaku. Przy moich gabarytach zawiązanie krawata tak żeby cieńsza końcówka była równa szerszej (i krawat miał prawidłową długość ;)) jest praktycznie niemożliwe nawet przy dłuższych krawatach. Ten krawat mogę zawiązać właśnie w ten sposób- bezcenne :).

Dziękuję.

post-382-0-67148800-1435473483_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Zgadza się. Długo szukałem pasującego krawata do tej marynarki i wydawało mi się, że niestety najbardziej odpowiednim będzie czarny; do momentu prezentacji przez Pawła tej wełny. Wg mnie pasują do siebie. Jest to jeden z jaśniejszych krawatów w mojej szafie.

Opublikowano

Właśnie odebrałem 3-fold z grenadyny grossa (dostałem wcześniej próbki i zdecydowałem, że do mojej sylwetki 6-fold będzie nazbyt mięsisty).  Objętościowo bardzo zbliżony do 7-folda z jedwabiu drukowanego. W moim subiektywnym przekonaniu grenadyna w paski zniewalająca

Cieszę się, że jesteś zadowolony z grenadyny w paski:).

Opublikowano

Zgadza się. Długo szukałem pasującego krawata do tej marynarki i wydawało mi się, że niestety najbardziej odpowiednim będzie czarny; do momentu prezentacji przez Pawła tej wełny. Wg mnie pasują do siebie. Jest to jeden z jaśniejszych krawatów w mojej szafie.

Super wygląda z tą marynarką!

Opublikowano

Witajcie po dłuższej przerwie:).

Wróciliśmy z urlopu i zabieramy się do pracy!

Poniżej zdjęcia shantungu, który mamy na miejscu. Wkrótce pojawi się oficjalnie w sklepie.

post-5901-0-58592200-1436197133_thumb.jp

post-5901-0-44898200-1436197147_thumb.jp

post-5901-0-97758200-1436197157_thumb.jp

Zamówienia tradycyjnie przyjmujemy również na maila, jak i na priva.

Pozdrawiam,

Paweł

• Oceniam pozytywnie 5