El Toro Loco Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Jeszcze jedna kwestia mnie interesuje co wypada lepiej Berwick czy Yanko? Jakość jest zbliżona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Nie jest zbliżona, to dwie różne klasy materiałów i wykonania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 7 godzin temu, El Toro Loco napisał: Jeszcze jedna kwestia mnie interesuje co wypada lepiej Berwick czy Yanko? Jakość jest zbliżona? Potwierdzam przedmówcę, mam Oksfordu berwicka i Yanko i jest przepaść. Jak cię stać wybierz Yanko. Ich skroś chłonie kosmetyki jak gąbka a same w sobie są mega miekkie. Bez wątpienia moje najwygodniejsze buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 @Daniel39 ciężko wejść w czyjeś buty i doradzić rozmiar. W moim przypadku (wąskie stopy) nie kupiłbym butów z takim rozwarciem. Miałem tak w jednej parze butów C&J i się nie zeszło przez wiele lat. W rezultacie są to buty do pracy, ale nie na cały dzień, bo stają się niewygodne. Czy Twoje się zejdą - tego się nie da przewidzieć, wg mnie całkowicie - nie. Jeszcze jedno - buty mierz wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 6 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2020 Aktualizuje wpis o berwick 8491. Dla przypomnienia 3010 mam rozmiar 7,5 i jest ok, zaś 8491 jest idealnie dopasowany w palcach i środstopiu w rozmiarze 7. Niestety mokasyny są luźne w piecie, na oko brakuje tego milimetra przez co but "lata" i obciera piete. Myślę, że wyposaze się w jakieś cienkie zapiętki do nich. Warto mieć na uwadze to że model ten jest bardzo obszerny w piecie Edit, nalepiłem zwykłego plastra na pięte (taki odcinany z metra) i jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2020 To żeś Amarykę odkrył. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur456 Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Na obecnej promocji w Macaroni Tomato zaopatrzyłem się w dwie pary butów Berwick: 3010-K1 3571-K4 Wrzucam fotki dla potomnych bo mało ich w internecie. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej7 Napisano 3 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2020 Witam wszystkich, jestem tu nowy Kupuje pierwsze porządniejsze buty, brązowe monki Berwick 3637. Tylko który kolor to zwykły brązowy, saddle brown/brown/cuero? Widzę że klasyczne buty mają wersję na podeszwie gumowej, czy kupno takiej wersji to nie błąd? Buty na początku będą tymi jedynymi lepszymi, więc eksploatowane będą mocniej niż u bardziej doposażonych kolegów. Pewnie i tak powinienem je podzelować więc może od razu kupić na gumie? Przy okazji podrzucę info iż od wczoraj na klasyczne buty jest promocja na ten model, może ktoś z Was skorzysta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 @Andrzej7 Jeśli nazywasz podniesienie ceny o 100 zł, a kilka dni później obniżenie jej o 120 zł promocją, to kupuj. Kolory widzisz na stronie, co ma zmienić ich nazewnictwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Stawiałbym brown, ale to zależy co dla Ciebie znaczy "zwykły brązowy". Ja mam Saddle Brown i to jest taki ciemny brąz lekko wpadający w burgund/czerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej7 Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 Dzięki za odpowiedzi, jednak zdaje się że berwicki nie są na mnie ze względu na wąskie stopy. Będę szukał czegoś innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Witam, to mój pierwszy post tutaj. Mógłby ktoś podpowiedzieć w kwestii doboru rozmiaru? Byłem stacjonarnie w klasycznychbutach, mierzyłem kilka par. Ostatecznie padło na 3488, w rozmiarze 42,5 - pięta była stabilna, natomiatt czułem ucisk w przedniej części buta (w najszerszej części stopy). Pół rozmiaru większe były odrobinę luźne w okolicach pięty. Jak bardzo są one w stanie się dopasować? Czy podczas przymiarek powinienem czuć się komfortowo czy pewien ucisk jest akceptowalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Może się dopasują a może nie. To kwestia osobistych preferencji, ja bym chyba odpuścił. Spróbuj inne kopyta. Może 3010? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Muszę chyba jeszcze raz pomierzyć, jakoś ciężko było dobrać odpowiedni rozmiar. 3010 w tym samym rozmiarze miały lekki luz w okolicy zapiętka - sprzedawca stwierdził, że tak być nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2020 Ciężko coś zdalnie doradzić. Dobrze dobrane buty powinny po zawiązaniu pewnie trzymać stopę, jednak zapewniać luz z palcach. Oczywiście nie powinny uciskać. Jeśli uciskają, to może się rozbiją, a może nie. Istnieje możliwość, że nie dobierzesz butów z danego kopyta lub nawet danego producenta - zawsze coś będzie nie tak. Wtedy trzeba szukać gdzie indziej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2020 Nie wiem czy było, niemniej jednak natrafiłem na informacje że w Gentleman’s Store w Czechach wymieniają podeszwy w Berwickach - koszt takiej usługi to 250 złotych: https://www.gentlemanstore.pl/Tema/Pielegnacja-obuwia/Najczestsze-pytania-o-rekontrukcje-butow-Berwick 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2020 "...nie mówiąc już o obrośniętych legendą złotych czeskich rękach do pracy." 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 5 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 Cześć, mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział. Ostatnio miałem okazję odkupić Berwicki 3561 w super cenie, niestety w rozmiarze 41,5 (7,5UK), a na co dzień chodzę w 41 – 40,5. Pomimo to, zważywszy na cenę, postanowiłem zaryzykować. Okazało się, że buty są zbyt tęgie (szczególnie lewy but) i jak można było się spodziewać o 0,5 - max 1 rozmiar za duże. Istnieje możliwość zniwelowania takiej różnicy zapiętkami, wkładkami czy szkoda zachodu, bo różnica jest zbyt duża? Z góry dziękuję za pomoc. PS. w ogóle istnieją wkładki niwelujące 1 rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 @Mily, Próbować można i pewnie znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że im się taka operacja udała, ale (IMO) - przy tak dużym luzie, nie ma szansy na satysfakcjonujący efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 (edytowane) Również uważam, że to bez sensu. Wiem to z praktyki, dawno temu miałem taki problem z butami kupionymi na 50% wyprzedaży. Były o rozmiar za duże, kupiłem wkładkę. Założyłem je z 5 razy i na wieczność włożyłem do pudełka. Podsumowując - cena jest atrakcyjna tyko wtedy, gdy rozmiar butów jest właściwy. Edytowane 5 Wrzesień 2020 przez mosze Literówka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaati Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3010-Florence-Testa-Oxford/5936 - co sądzicie o funkcjonalności takich zamszowych oxfordów jesienią? Dobry pomysł, czy lepiej wybrać zamszowe chukka ew. skórzane oxfrody/brogsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 Na jesień wziąłbym chukka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 ...lub zamszowe sztyblety AKA chelsea boots. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2020 Obojętnie, który model ale na gumowej podeszwie typu Dainite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi