Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem dziś okazję przymierzyć kilka par butów Berwick. Odniosłem wrażenie, być może błędne, że skóra z których są zrobione jest sztywna. Może ktoś potwierdzić?

Z Berwickami faktycznie różnie bywa. W 3561 skóra nie jest twarda i ładnie się łamie, nawet bardziej miękka jest w 317 (skóra olejowana), natomiast w moich 242 i 910 jest zauważalnie twardsza. Najtrudniej mi rozchodzić właśnie model 242. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z Berwickami faktycznie różnie bywa. W 3561 skóra nie jest twarda i ładnie się łamie, nawet bardziej miękka jest w 317 (skóra olejowana), natomiast w moich 242 i 910 jest zauważalnie twardsza. Najtrudniej mi rozchodzić właśnie model 242. 

W modelu 266 Castano jest za to bardzo miękka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy w modelu 321 jest szansa że się delikatnie rozbiją? Po pierwszych przymiarkach wydają się trochę za ciasne i nie wiem czy je zostawić czy wymienić na pół rozmiaru większe.

Jeśli mają się rozbić na szerokość, to jest duże prawdopodobieństwo, że Ci się uda. Na długość - to nigdy się nie udaje

Opublikowano

5 % za newsletter, kod ważny przez rok.

Mamy również 10 % stały rabat w programie "Dla Przyjaciół".

Witam,

Czy w modelu 321 jest szansa że się delikatnie rozbiją? Po pierwszych przymiarkach wydają się trochę za ciasne i nie wiem czy je zostawić czy wymienić na pół rozmiaru większe.

Na pewno rozbiją się. Proszę założyć wilgotną (w miejscu ucisku) skarpetkę na prawidło i następnie wsadzić je do buta. Skóra cholewki powinna popracować w tym miejscu po kolejnym użytkowaniu. W razie dalszych pytań prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Pozdrawiamy :)

Opublikowano

Dla ludzi którzy zakupili model 3010 - jak sięma ich rozmiar do waszych standardowo kupowanych z polskich sieciówek (ewentualnie sportowych) butów? Po posłaniu wymiarów został mi polecony numer o 1,5-2,5 rozmiar mniejsze niż noszę normalnie   :shock:

Opublikowano

dzięki. mi pani ze sklepu poleciła 41,5 :o  ale zamówię na przymiarkę 42,5 ;) i można Rendenbacha zamówić  :mrgreen:  :-D  :D

Lepiej posłuchaj się Pani :) Ja żałuję, że tego nie robiłem teraz mam o 0,5 rozmiaru za duże 3561 i 3488 ( czarne oxfordy) oba kiepsko się łamią. Po rozchodzeniu 3561 mają straszne luzy. 

Ja sam w sportowych mam 44 a w Berwickach standardowo mam 8 ( buty dobrze dopasowane). W zimowych zszedłem za to do 7 1/2. To był dla mnie szok ;)

Opublikowano

Chyba zaniżana - bo np. but sportowy, który ma podany rozmiar 40, w rzeczywistości ma np. 42. Więc producent tego buta zaniża rozmiar, który realnie jest większy.