constantin Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 a teraz Dziękuję bardzo za odpowiedź. Baw się dobrze i stylowo na studniówce i tak samo zdaj maturę, czego wszyscy Tobie tu serdecznie życzymy!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Za to również bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Przepraszam, że post pod postem. Chciałbym zapytać czy wyprzedaże w Vistuli i Bytomiu w sklepach stacjonarnych mogą się różnić od sklepu internetowego? Chodzi mi o to, czy jest sens szukania jakiejś okazji w sklepach stacjonarnych czy tylko siedzieć i czekać na szczęście? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Z mojego doświadczenia sklepowe zniżki są najwyżej takie same, jak w Interencie, czasami są mniej atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 No i asortyment w sklepach stacjonarnych (szczególnie w Wólczance) jest zazwyczaj bardziej przebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Na tym modelu wygląda to fatalnie!! Jeżeli jesteś maturzystą i sam zadajesz sobie pytanie czy jest..? to zaufaj intuicji i poczekaj . Marynarka powinna być taliowana, ale... Ech BYTOM!!! Marynarka mocno wyszczuplona, rękawy również, ale pacha głęboka jak w latach 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Czy kwiatek w butonierce będzie dobrym pomysłem? Pytam, ponieważ bardzo mi się podoba to rozwiązanie i się zastanawiam nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Jeżeli postawię na czerwony goździk, to poszetka we wzór paisley odpada, czy mogę sobie na taką pozwolić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Też bym nie szarżował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Jaki krawat polecalibyście do czerwonego lub różowego goździka i białej poszetki, bo nie mogę się zdecydować? Dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Ja bym polecił granatowy w białe grochy, np ten http://www.poszetka.com/product-pol-1391-KRAWAT-jedwabny-CLASSIC.html choć ja bym wolał, żeby te grochy były większe niż na tym krawacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 A ja bym proponował odrzucenie pomysłu na różowy goździk i rozważenie białego zamiast czerwonego. A jak już podejmiesz decyzję, co do koloru, to zastanów się, czy ze względów praktycznych goździka nie zastąpić eustomą. Prezentuje się pięknie, jest równie trwała, a dzięki temu, że część zielona jest dużo mniej rozbudowana, ryzyko "zmasakrowania" butonierki jest mniejsze i można wybrać bardziej dorodny kwiat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasito Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 Panowie, czy garnitur z klapami w szpic jest odpowiedni na ślub cywilny czy jednak za mało formalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 proszę http://forum.butwbutonierce.pl/topic/297-marynarka-jednorz%C4%99dowa-z-zamkni%C4%99tymi-klapami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 Pytanie nie dotyczy bezpośrednio studniówki ale... czy takie brogsy będą dobre przy okazji matury, zakończenia roku itd? http://sklep.klasycznebuty.pl/244,gordon-bros-levet-2318-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 To zależy od tego, jak Ty, a przede wszystkim organizatorzy podchodzicie do organizacji tych wydarzeń. Moim zdaniem pasują, chyba, że zakończenie roku będzie bardzo galową uroczystością. Wtedy może mniej zdobień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabiddon Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Witam wszystkich, Jestem na etapie odkrywania tajników klasycznej elegancji, a powodem jest zbliżający się ślub. Pierwszym pomysłem był smoking, ale tutaj minusami są pora (ślub o 15 w lecie), ale przede wszystkim niewielka możliwość wykorzystania go w przyszłości. Następnie przyszła kolej na stroller, tutaj z kolei nie podoba mi się konieczność przebierania i kłopot w znalezieniu odpowiedniej kamizelki i spodni sztuczkowych. To nie to. Przeglądając ofertę "sieciową", najbardziej dostępną dla większości, głównie pod względem finansowym, przyszły mi do głowy kolejne dwa pomysły: 1. Czarny garnitur z zamkniętym kołnierzem. Do tego biała koszula z zasłoniętymi guzikami i włoskim kołnierzykiem oraz ciemna mucha. http://bytom.com.pl/files/sc_images/product/middle_img_2812.jpg 2. Granatowy garnitur z zamkniętym kołnierzem. Do tego biała koszula i jasny krawat. http://bytom.com.pl/files/sc_images/product/middle_img_2816.jpg W obu przypadkach rozważam ewentualnie dokupienia kamizelki w kolorze garnituru (łatwiej będzie pewnie znaleźć w kolorze czarnym, bo w granacie może być problem z dobraniem koloru, przy "czarnej" wersji chyba kamizelka byłaby istotniejsza ze względu na muchę). Proszę o krytyczny komentarz na temat moich wymysłów. Czy to w ogóle dobra droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Każdy Ci tu powie, że punkt drugi to doskonały kierunek. Mogłoby zostać już nawet w tej konfiguracji i już byłoby pięknie, ale dobrze kombinujesz, że kamizelka dodatkowo zwiększy szykowność zestawu. Opcje są dwie - albo wykonana z dokładnie tego samego materiału co garnitur (czyli po prostu zakup trzyczęściowego), albo wyraźnie kontrastująca (trochę niecodzienne, ale ładne rozwiązanie). W tej wersji też możesz pomyśleć o muszce, która będzie pasować niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na kamizelkę, czy nie. Przykłady wyczerpujące temat: http://macaronitomato.blogspot.com/2013/05/slubne-klimaty.html http://www.szarmant.pl/garnitur-slubny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Druga opcja jest w porządku. Miałem jeszcze coś napisać, ale okazało się, że niedokładnie odczytałem Twoje intencje. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 <ciach> Proszę o krytyczny komentarz na temat moich wymysłów. Czy to w ogóle dobra droga? Tak jak już koledzy napisali, druga opcja jest najlepszym wyborem. Zakładam, że masz jeszcze trochę czasu na poszukiwania i właśnie dlatego polecam Ci zmodyfikowanie opcji numer 2. Poszukaj garnituru w kolorze atramentowym (jeszcze ciemniejszy odcień niebieskiego od tego, który w ofercie ma Bytom). W świetle dziennym widać, że to bardzo ciemny odcień niebieskiego a w nocy wygląda jak czarny (mowa o kolorze atramentowym). Moim zdaniem idealne rozwiązanie Twojego problemu. Kamizelka faktycznie jest ciekawym dodatkiem o ile zostanie wykonana z odpowiedniego materiału (podobnie jak garnitur). Warto pamiętać, że uroczystość będzie miała miejsce latem gdzie możemy spodziewać się wysokich temperatur. Nie jestem pewny czy dodatkowa warstwa ubrania jest tu pożądana? Zdjęcie marynarki i "latanie" w samej kamizelce będzie mało eleganckim rozwiązaniem (podobnie zresztą jak wycieranie co 5min czoła). Podsumowując - wątpię aby trzy częściowy garnitur RTW na lato był dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Wycieranie czoła jest mało eleganckie? Muszę zacząć przepraszać, że żyję... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabiddon Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Dziękuję bardzo za zainteresowanie. Zgodnie z sugestiami rezygnuję z opcji 1 i będę próbował dalej szukać wersji 2. Nie udało mi się dzisiaj znaleźć w Bytomiu garnituru, o którym pisałem wcześniej, ale przy okazji poszukiwań odwiedziłem Próchnik. Załączyłem zdjęcia granatowego garnituru, który nazywają tam "smokingiem". Ma zamknięte klapy z połyskującego materiału, teksturę materiału samego garnituru i spodnie również załączyłem. Czy jest do dobry wybór czy raczej niebezpiecznie oddala się od klasyki? . PS. Proszę nie zwracajcie uwagi na buty i koszulę. Wziąłem co dali, nie chcąc wdawać się w dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Hybryda garnituru i smokingu, nie idź tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabiddon Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Racja, od początku wewnętrzny głos mówił mi to samo Dzisiaj pojeździłem jeszcze po galeriach i niestety nie udało się znaleźć atramentowego garnituru, który by mi odpowiadał (szukałem z zamkniętymi klapami, o dwurzędowym nie ma nawet co mówić). Tego garnituru z Bytomia niestety nie mogę namierzyć, a jeśli chodzi o inne sklepy, to jeśli już jest coś z zamkniętymi klapami, to daleko im do klasycznych i do tego garniaki w połowie poliestrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi