Aron Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Jeżeli kopyto Crawford przy rozmiarze 43 ma długość 285 mm, to nie jest możliwe, żeby przy 41 miało 280 mm (jak podaje sklep klasycznebuty.pl). Z kolei szerokość 95 mm jest ciekawa, wskazywałaby na bardzo wąskie kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Żeby było ciekawiej, moje Philadelphie na Churchillu w rozmiarze 44 mają coś koło 292-295mm, to całkiem spory skok od 281mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 A więc prawdopodobne są spore rozbieżności pomiędzy poszczególnymi wersjami kopyt. W mojej opinii Wellesley nie jest obszerne, a rozmiarówka typowa. Wyczytałem, że masz w posiadaniu kopyto Wellesley. Czy jesteś w stanie podać jego szerokość ? Lub czy masz odniesienie tego kopyta do kopyta Churchill, które posiadam i jest idealne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Nie bardzo mam pomysł jak zmierzyć szerokość kopyta w gotowym bucie. Podsuń rozwiązanie, to pomierzę. Odniesienia do Churchill też nie mam, ale CS twierdzi, że jest smuklejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Nie bardzo mam pomysł jak zmierzyć szerokość kopyta w gotowym bucie. Podsuń rozwiązanie, to pomierzę. Odniesienia do Churchill też nie mam, ale CS twierdzi, że jest smuklejsze. W sumie ciężko. To w takim wypadku jeśli można wymiary stopy, bo widzę, że podobnie jak ja masz 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Nie bardzo mam pomysł jak zmierzyć szerokość kopyta w gotowym bucie. (...) Cyrklem? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 @wojvv: haha zapraszam z "narzędziem" - nie posiadam niestety W sumie ciężko. To w takim wypadku jeśli można wymiary stopy, bo widzę, że podobnie jak ja masz 43. szerokość w najszerszym miejscu 25,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 @wojvv: haha zapraszam z "narzędziem" - nie posiadam niestety szerokość w najszerszym miejscu 25,5 cm Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc szerokość w takim razie. 25,5 cm szerokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Obwód stopy w najszerszym miejscu 25,5 cm - przepraszam, spieszyłem się pisząc - stąd mała precyzja w przekazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc szerokość w takim razie. 25,5 cm szerokości ? Paweł. Ty przy swojej stopie będziesz miał z 50 cm w obwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Obwód stopy w najszerszym miejscu 25,5 cm - przepraszam, spieszyłem się pisząc - stąd mała precyzja w przekazie.Dzięki wielkie. Właśnie zmierzyłem i mam 26 prawą i 26,2 lewą, czyli powinny się na tyle rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Dzięki wielkie. Właśnie zmierzyłem i mam 26 prawą i 26,2 lewą, czyli powinny się na tyle rozbić. Nie pamiętam, którą zmierzyłem. Lepiej uważaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 To już skoro rozmiarowo wszystko wiem, to mam pytanie odnośnie trzewików, model Edinburgh lub Dublin. Czy ktoś już takie buty od nich kupował i wie jaką podeszwę posiadają ? Nigdzie takiej informacji nie mogę znaleść. Ogólne info użytkowe rownież mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 13 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Za około 1 miesiąc będą dostępne całkowicie nowe modele: Goodyear-welted, 250 euro, wg właściciela - jakości Carmina, Crocket-Jones... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 To już skoro rozmiarowo wszystko wiem, to mam pytanie odnośnie trzewików, model Edinburgh lub Dublin. Czy ktoś już takie buty od nich kupował i wie jaką podeszwę posiadają ? Nigdzie takiej informacji nie mogę znaleść. Ogólne info użytkowe rownież mile widziane. Ze strony pośrednio wynika, że podeszwa jest skórzana. Należy wejść w: -> kolekcja jesienna -> filtr: skórzana podeszwa (na górze po prawej stronie). http://www.crownhillshoes.com/categoria/men/?lang=en Trochę nietypowe rozwiązanie dla trzewików, szczególnie żeby przechodzić w nich polską zimę. Opinie użytkowników byłyby w związku z tym bardzo cenne. Btw. to bardzo dobrze się prezentują, szczególnie Edinburgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 Ale w Hiszpanii ciężkich zim z reguły nie ma, więc skórzana podeszwa nie jest taką ekstrawagancją w trzewikach. Swoją drogą, też jestem ich ciekaw, zwłaszcza, że to chyba najtańsze trzewiki z zamkniętą przyszwą na rynku, a jakość CS za te pieniądze jest naprawdę wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2015 U nas zresztą chyba też mogą dać radę - jako buty miejskie, jeżeli się je podzeluje i nie będzie chodzić po zaspach. No i pod warunkiem, że nie są to podstawowe buty na złą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
29-ty Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Zakupiłem właśnie buty CS model The Edinburgh. Czy ktoś z użytkowników forum (a może i tych konkretnych butów) mógłby mi pomóc w doborze koloru kremu Pommadier? Nie mam zielonego pojęcia który odcień będzie najlepszy, a nie chciałbym zakupić nieodpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Naprawdę nie ma znaczenia czy ton czy dwa w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 @29-ty mam prośbę o wrzucenie zdjęcia tych butów, jak je już otrzymasz. Sam byłem nimi zainteresowany, ale z uwagi na duże przekłamania kolorów na stronie Crownhill odpuściłem żeby nie zwracać. Wydaje mi się, że mogą iść bardziej w czerwony brąz niż koniak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Zakupiłem właśnie buty CS model The Edinburgh. Czy ktoś z użytkowników forum (a może i tych konkretnych butów) mógłby mi pomóc w doborze koloru kremu Pommadier? Nie mam zielonego pojęcia który odcień będzie najlepszy, a nie chciałbym zakupić nieodpowiedniego. Napisz może do sklepu Multirenowacja. Jeśli tu nikt Ci nie odpowie, może oni pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Raczej Crownhill powinien zasugerować odpowiedni kolor kremu, tym bardziej, że sami też sprzedają kosmetyki Saphir. Choć z drugiej strony uzyskanie od nich jakiś miarodajnych informacji może być trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Choć z drugiej strony uzyskanie od nich jakiś miarodajnych informacji może być trudne Pisałem z doświadczenia znajomego, który starał się z nimi korespondować. Ostatecznie obsługa Multirenowacji pomogła w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klasycznebuty.pl Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 @29-ty po otrzymaniu butów zachęcamy do kontaktu i przesłania zdjęcia. Dopasujemy najlepszy kolorystycznie krem i pastę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Uzyskanie od nich jakichkolwiek sensownych informacji jest jak walka z wiatrakami... szkoda pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi