Skocz do zawartości

Marka Crownhill Shoes

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

p.s.

Nie jestem 100% pewien, ale w ofercie CS chyba tylko trzy modele (Philadelphia, New York i Budapest) są GYW, pozostałe z gumowymi wstawkami w podeszwie są chyba szyte metodą Blake. 

Kolega ma rację. Tylko kilka modeli jest szytych GYW.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Oczywiście! 

Chodziło mi tylko o to, że @Wiltom odwołał się do mojego posta a w międzyczasie doszperałem na stronie CS dodatkowe informacje. Też jestem jak najbardziej ciekaw, czy się potwierdzą  :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście! 

Chodziło mi tylko o to, że @Wiltom odwołał się do mojego posta a w międzyczasie doszperałem na stronie CS dodatkowe informacje. Też jestem jak najbardziej ciekaw, czy się potwierdzą  :)

Przepraszam, że tak długo to trwało jednak nie miałem kiedy odszukać maila od Crownhilla. Napisali mi, że goodyearem szyte są tylko modele New York i Philadelphia oraz damskie trzewiki/ wysokie buty (boots)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wyrazy uznania dla polskich handlowców.

Ciekawe jak będą się tym razem nazywać? Crownhill Shoes jest bowiem madryckim sklepem pozyskującym obuwie z konkretnej kastylijskiej fabryki/manufaktury. 

Opublikowano

Jak wynika z informacji na fb raczej pozostają przy nazwie marki Crownhill Shoes. Słyszałem, że Crownhill korzysta z usług jakiejś lokalnej fabryki. Tak samo robi sporo marek m.in. Królewski Herb.

Opublikowano

Nazwa jest sprawą x-rzędną. Najważniejsze, żeby buty utrzymały jakość znaną z CS  :)

Z informacji na fb wynika, że są spore szanse na utrzymanie cen na poziomie porównywalnym z tymi, znanymi ze strony CS - dla mnie super, uważam bowiem, że Crownhille są warte swojej ceny. Jeśli będą nieco (rozsądnie) droższe, też nie będę płakał, jakość obsługi znana z klasycznebuty też jest tego warta  ;)

Ciekawym tylko, jakie modele się pojawią w pierwszym rzucie?

Opublikowano

Podobne ('uniwersalne') jak obecnie w patine.pl lub "na zimę" - trzewiki balmoral albo chukka.

Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F.

Opublikowano

Nazwa jest sprawą x-rzędną. Najważniejsze, żeby buty utrzymały jakość znaną z CS  :)

Z informacji na fb wynika, że są spore szanse na utrzymanie cen na poziomie porównywalnym z tymi, znanymi ze strony CS - dla mnie super, uważam bowiem, że Crownhille są warte swojej ceny. Jeśli będą nieco (rozsądnie) droższe, też nie będę płakał, jakość obsługi znana z klasycznebuty też jest tego warta  ;)

Ciekawym tylko, jakie modele się pojawią w pierwszym rzucie?

Podobno m.in. model Chicago ma być dostępny. Ciekawe czy pojawią się te burgundowe oxfordy, które Mr. Vintage miał na kilku swoich sesjach. 

Opublikowano

Właśnie przeczytałem na fb, że od października Crownhill będzie do kupienia w klasycznebuty.pl. Zapowiada się ciekawie. 

Z informacji na Facebook'u wynika, że sklep klasycznebuty.pl rozpocznie sprzedaż produktów marki Crownhill.

Dziękuję ;)

Opublikowano

Podobne ('uniwersalne') jak obecnie w patine.pl lub "na zimę" - trzewiki balmoral albo chukka.

Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F.

Możesz napisać jakie konkretnie modele porównywałeś? Mam The Sophia na kopycie Wellesley, jest on dla mnie dość ciasny na szerokość, ale dało się rozchodzić, zastanawiałem się nad ich trzewikami, bo też są na kopycie Wellesley, ale inaczej szyte - GYW. Ciekawi mnie jak wypada ich tęgość w porównaniu do oxfordów/brogsów.

Opublikowano

Trzewiki vs oxfordy i penny loafers = G vs F

O ile loafersy na w/w kopycie pasują na moją stopę, o tyle trzewików nie byłem w stanie nawet włożyć ("ubrać"?). Oxfordy jestem w stanie zawiązać tak, że przyszwa się schodzi.

Opublikowano

Podobno m.in. model Chicago ma być dostępny. Ciekawe czy pojawią się te burgundowe oxfordy, które Mr. Vintage miał na kilku swoich sesjach. 

Mają być 4 modele:

1. bordowe monki

2. Seattle - bordowe semi-brogue (takiej jak na blogu Mr. Vintage)

3. Chicago - oksfordy

4. New Orlean - brązowe quarter-brogue

Trzewiki vs oxfordy i penny loafers = G vs F

O ile loafersy na w/w kopycie pasują na moją stopę, o tyle trzewików nie byłem w stanie nawet włożyć ("ubrać"?). Oxfordy jestem w stanie zawiązać tak, że przyszwa się schodzi.

Nie rozumiem :) Trzwiki w tęgości G są za ciasne, a oksfordy w tęgości F są dobre?

Wcześniej napisałeś "Z autopsji - o ile obuwie "poniżej kostki" to fit G, o tyle balmoral tol fit F."

Opublikowano

Oczywista pomyłka, przepraszam.

Trzewiki są wg mnie F, choć dodatkową rolę w ich niedopasowaniu odgrywa (obok znacznej szerokości stopy) moje tzw. wysokie podbicie. Myślę, że w przypadkach wymiarów "granicznych" można próbować...

• Oceniam pozytywnie 1