Skocz do zawartości

Męska fryzura

matrix

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 weeks later...

Sugerując się podpowiedziami z forum i blogiem Szarmanta wylądowałem dzisiaj w M.E.N. Miejsce jest przyjemne, wystrój nowoczesny. Pan fryzjer to profesjonalista, potrafił co nieco doradzić, ciął zgodnie z moimi wskazówkami i wyszło świetnie wg mnie. Cała wizyta trwała 45 minut i kosztowała mnie niecałe 50zł. Bardzo polecam. 

fryzura Pana z tunelem w uchu to tzw. SS cut lub plereza

Błąd. Plereza to czeski klasyk/koszmarek lat 80/90-tych

http://i2.pinger.pl/pgr323/435fc256002342cd4fc11efe/20070930214812.JPG

Niemcy nosili "undercut", o którym już była mowa...

"In Nazi Germany, a version of this haircut which was long on top but shaved at the back and sides was popular among Wehrmacht officers."

• 4 weeks later...

Znacie może jakąś pomadę, która nie uliże włosów i będzie można w ciągu dnia "przejechać" po nich ręką?

Nie chcę takiego idealnego uczesania od grzebienia ale zwykłe pasty nie dają rady moim falowanym i walczącym włosom.

Interesuje mnie efekt podobny do tego:

QXz4Bpz.jpg

Ale u mnie grzywka chwile po ułożeniu zsuwa się do przodu.

Jakiś konkretny? Bo jest ich trochę...

Ja używam gumy Schwarzkopfa (czerwona puszka circa about 50ml) - jestem dosyć zadowolony, jest bardzo wydajna - na tyle, że zastanawiam się, czy gdzieś po drodze się nie przeterminowała, bo nieco zmieniła konsystencję (kupiłem w zeszłym roku, latem, i do teraz zużyłem połowę, stosując "jak mi się zachce", przewiduję, że starczyłoby na około 3 miesiące przy codziennym stosowaniu, przy mojej ilości włosów). Niemniej jednak działa, porządkuje i nieco układa włosy, ale właśnie na zasadzie poprawiania ręką przez cały dzień, niż utrwalenia. Inna rzecz, że ja mam proste, sprężyste włosy, które lubią sobie zwisać, a nie wędrować w górę, więc może z falującymi byłoby inaczej.

Ja mam po leczeniu cienkie i sztywne igiełki na głowie. Kupiłem do nich pastę Amercian Crew, która teoretycznie miała być mocna. Nie wiem czy to nie był błąd i ona nie ma skłonności do ich prostowania. Nie radzi sobie do końca(bez tragedii) z grzywką, a wiatr potrafi zrobić ze mnie szalonego naukowca. 
To taka: http://menspace.pl/american-crew-fiber-meska-pasta-wloknista-do-wlosow-mocne-utrwaleniematujacy-efekt-85g-p4429.html

Jej konsystencja jest jak masło z lodówki  ;), natomiast fryzjer przy strzyżeniu nałożył mi jakąś Goldwell'a, która była znacznie rzadsza, bardziej jak żel. 

Macie jakieś wskazówki do takiego rodzaju włosów?

Pogląd frzyury ;)
http://i.imgur.com/QyXu43K.jpg

Spróbuj może na mokre włosy dokładnie wmasować tą pastę. Woda powinna ją upłynnić i staje się to dużo łatwiejsze. Ja daję wtedy 3 'porcje jednego palca', zaczesuje i suszę.

W moim przypadku jest to jedyna możliwość żeby włosy były plastyczne.i układały się jak chcę. Włosy są wtedy jakby lekko tłuste, ale przy matowej paście tego nie widać.

Ja mam taką pastę: http://www.pomades.com/p/465-026-00/truefitt-and-hill-hair-management-styling-paste.html ale z każdą powinno być podobnie.

Mój fryzjer doradził mi, żeby rozgrzać gumę pocierając ją w dłoniach, bądź suszarką - wtedy lepiej się nakłada. Sposób ten działa - być może w przypadku innych produktów również.

To wręcz konieczność, nie tylko się łatwiej nakłada, ale też zdecydowanie lepiej układa się włosy, są bardziej elastyczne, sama pasta jest równomiernie rozprowadzona. 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Panowie jaką polecacie fryzurę przy zakolach? Niezbyt głębokie myślę, że około 2 max 3 cm wgłąb głowy od linii czoła. Coś z klasycznym przedziałkiem da radę uczynić czy nie bardzo?

Ja mam lekkie zakola i fryzura z przedziałkiem sprawdza się jak najbardziej.

post-4076-0-18081100-1401555999_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1