slamacek Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 o Wrocku gdzieś czytałem w necie, Lublin i okolice – domyślam się, że musi tam być szewc szyjący buty, skoro Skotan utrzymuje hurtownię w Chełmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Szkoda. Myślałem, że to jakieś konkretne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie Masz chyba już x podobnych, nie? zawsze jest ten niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie Francesco Benigno, dobry stosunek cena/jakosc, mam kilka par Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie Francesco Benigno, dobry stosunek cena/jakosc, mam kilka par zapytałem Cię o cene na priv, a Ty co..grzeszniku nie odpisujesz. Na katany wyzywam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Ja to chętnie bym sobie kupił o takie Francesco Benigno, dobry stosunek cena/jakosc, mam kilka par zapytałem Cię o cene na priv, a Ty co..grzeszniku nie odpisujesz. Na katany wyzywam! Juz odpisalem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Gravati Jeleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 AS Handgrade model Blake Last AS 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Ciekawią mnie Wrocław i Lublin - gdzie w tych miastach można uszyć buty?Niestety rozczaruję co do Lublina, kiedyś pytałem różnych szewców w moim kozim grodzie, żaden nie szyje już butów, nie opłaca się. Na ul. Chopina jest jeden starszy pan, który to potrafi, na wystawie miał swego czasu nawet oficerki przez siebie uszyte. ale teraz nie ma w mieście żadnego cholewkarza. niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Tej firmy nie było jeszcze u nas na forum: http://meermin.tumblr.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Wyglada bardzo interesujaco, poslalem im email z pytaniami. Eye-lip probowales sie z nimi kontaktowac? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Pod tym linkiem jest trochę informacji http://dieworkwear.com/post/16011578554 ... es-meermin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Wyglada bardzo interesujaco, poslalem im email z pytaniami. Eye-lip probowales sie z nimi kontaktowac? Pozdrawiam, dsc. Nie próbowałem. Mają dobre opinie na styleforum. Pamiętajcie, że do cen z linka powyżej trzeba dodać vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-ey ... strap.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Wracajac na szybko do Meermin'a, dostalem email zwrotny od Pepe (man in charge), na chwile obecna jedyna opcja na zamowienie to przez email, sam chyba skusze sie na ten model, ze wzgledu na wysokie podbicie: http://27.media.tumblr.com/tumblr_m2afi ... 1_1280.jpg Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Ile wychodzi z przesyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Cena samych butow to 150euro (z vatem), przesylka zgaduje ze w okolicach 20euro. Cena to chyba standard dla linii Classic, linia Maestro to wydatek 250euro. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Trickers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Dodatkowe info od Pepe, przesylka wynosi 15 euro. Czesc rozmiarow jest niedostepna, re-stock za okolo 2-3tyg. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Dsc, wiesz może coś więcej na temat tych butów? Jakie są dostępne? W takiej niskiej cenie sam bym się chętnie skusił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Oficjalna strona Meermin chyba jeszcze nie istnieje (a przynajmniej nie taka, zeby przegladac wszystkie modele), wiec jedyna opcja to wrzucony przez eye-lip'a link do roznych zdjec butow na ich tumblr'ze. Plus konsultacja przez email (do znalezenia rowniez na tej samej stronie gdzies w stopce). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Sprawa z Meermin prezentuje się następująco: Wysyłka do Polski 30 euro/para. Następujące linie, które są dostępne: - Classic Collection: Hand Lasted, GY-1 (Goodyear Machine welted): 120€-160€ - Linea Maestro Goodyear: Hand lasted, GY-2 (Hand-sewn goodyear welted): 250€-270€ - Linea Maestro 'Norvegesse': Hand lasted, Hand-sewn Norvegesse Construction: 350€-370€ - Linea Maestro Shell Cordovan: Hand lasted, GY-1(Goodyear Machine welted): 290€ Skóry: - Classic Collection: Rapello Suede (Charles F Stead - England), Boxcalf Spanish leathers, Nantes grain - Annonay (Tannerie d'Annonay - France), Pebody grain - England - Linea Maestro Collection: French Naturcalf (Tannerie d'Annonay - France), Black Freudenberg Calf (Weinheimer Leder - Germany), Sacpa Calf(Italy), Janus Calf Suede (Charles F Stead - England), Shell Cordovan from Argentina, Stingray. - Crocodile - Coming soon. Na styleforum jest cały wątek poświęcony tym butom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Dzięki wielkie za info. Wygląda to jako naprawdę fajna opcja, dobra alternatywa dla G&B. Dsc, zamówiłeś tam buty? To byłyby moje pierwsze "prawdziwe" buty, więc nie chcę sam szlaków przecierać ;p Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Pepe ma da mi znac kiedy beda mieli UK8 z tych Bluchers, z tego, co pisal ma to nastapic za 2-3tyg. Zgaduje, ze w polowie maja bede je mial u siebie. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Kolejny mail i sytuacja ma się następująco: Zamszowe monki to cena 150€- tymi jestem zainteresowany. Pepe napisał, że moje zamówienie zostanie zrealizowane mimo, że zamówień mailowych nie przyjmują- pracują nad sklepem online, ich fabryka jest przeciążona zamówieniami internetowymi, a buty muszą być też w sklepach Zastanawiam się, czy któryś z Panów chciałby coś zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi