spacerowicz92 Napisano 23 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2023 rzeczywiście, w wątku KH jest parę kwiatkó opisanych i niewiele jest pozytywnych opinii cóż, pozostaje mi wybrać się do warszawy i mierzyć, w międzyczasie czekając na eventy meermina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 24 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2023 Jakiś czas temu @phantom opisywał że wszedł w posiadanie butów KH. Zapytaj go o opinię. To chyba będzie najlepsze źródło od wiarygodnej osoby z forum i w dodatku posiadającej te buty już jakiś czas. Pamiętam że wstępnie oceniał ok. Może kwestia modelu a może długości użytkowania -warto wrócić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naphozord Napisano 10 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2023 Panowie co powiecie na ten model. https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=21156. Czekam z opłaceniem bo nie wiem czy warto. U mnie stopa 27 cm , ciekawe czy 8F będzie i jak jakość tej skórki. Np zamówiłem CS 8866 42,5 i jednak czuje że mógłby być mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 16 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2023 Pytanie co do zakupów z Herringa. Prawda to co piszą? Orders to the EU are fully landed: free delivery, all duty and sales taxes paid Express DHL including return: £0.00 Cobbler club shipping to PL: £0.00 VAT @ 23.00%: £0.00 Byłyby to mój pierwszy zakup od nich oraz pierwszy z GB po brexit. Jest tak jak napisano? Ewentualny darmowy zwrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 16 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2023 Godzinę temu, Cineos napisał: Pytanie co do zakupów z Herringa. Prawda to co piszą? Orders to the EU are fully landed: free delivery, all duty and sales taxes paid Express DHL including return: £0.00 Cobbler club shipping to PL: £0.00 VAT @ 23.00%: £0.00 Byłyby to mój pierwszy zakup od nich oraz pierwszy z GB po brexit. Jest tak jak napisano? Ewentualny darmowy zwrot? Nie wiem czy dotyczy to wszystkich zamówień (stosowna informacja wyświetla się w karcie produktu i przed finalizacją zamówienia, w koszyku) ale zamawiając kilka dni temu z darmową opcją „fully landed, DHL inc return”, następnego dnia otrzymałem buty bez żadnych dodatkowych opłat, z etykietą do ew. zwrotu. Przed zakupem dopytałem ich na czacie i potwierdzili, że dokładnie tak to wygląda (w koszyku wyświetlały się sprzeczne informacje). Na marginesie, mają tam wzorową obsługę. Ostatnio przerobiłem 4 zamówienia z UK i wszystkie miały z góry wliczone wszelkie dodatkowe opłaty. To chyba powszechna praktyka. Tylko jeden z sklepów oferował pokrycie opłat dla zamówień do kwoty 150 EUR, a powyżej sytuacja robiła się bardziej skomplikowana (nie doczytywałem jaka byłaby procedura). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Szukam eleganckich cichobiegów, czegoś w takim stylu:Budżet to powiedzmy 600-700 PLN, rozmiar 7,5-8 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Znalazłem:Berwicki za 649 zł, rozmiaru brak.Nordy Meka za 799 zł, czyli trochę ponad budżet.Loake za 940 zł, czyli mocno ponad budżet, w dodatku to linia designLoake, ale w przypadku trampków to chyba nie ma aż takiego znaczenia.Czy ktoś posiada któreś z wymienionych butów i potrafi polecić/odradzić? Gdzie jeszcz warto skierować kroki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 A tak w ogóle, czy w przypadku takich butów warto ograniczać się do marek „forumowych”, czy też „zwykle” marki maja sens? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 13 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2023 Miałem te Meki i Laoke na nodze i one w stosunku do "zwykłych" marek są cięższe. Ps. Laoke wydawały mi się dziwne bo mają bardzo wysoko poprowadzoną linie gumy ale są ciut smuklejsze od Meka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 20 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2023 sezon idzie, to wracam do tematu https://sklep.loakepolska.pl/foster-cedar-43,3,2670,3954 zna ktoś tańszą alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 22 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2023 @ciasteczkowy Co kto lubi, ale imo w wypadku tego typu butów te "forumowe" marki to przerost formy nad treścią. Mam podobny model do tego poniżej tej samej marki i dają radę, generalnie poszukałbym czegoś od tego typu polskich marek, bo jakościowo nie są złe, a jak się znajdzie model bez udziwnień to stosunek ceny do jakości jest niezły. https://brilu.pl/product-pol-10656-Skorzane-polbuty-sneakersy-Brian-brazowe.html @eduardo https://brilu.pl/product-pol-12982-Meskie-polbuty-sportowe-sneakersy-Jared-brazowe.html Generalnie jest sporo takich modeli od różnych polskich marek, poleciłbym szukanie po google grafika, bo wtedy można w miarę łatwo "odcedzić" te zbyt udziwnione od w miarę klasycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2023 Co kto lubi… W opiniach o modelu Brajan jeden z użytkowników cieszy się, że dopiero po roku puścił mu szew… Ja katuję Magnanni czwarty rok, Bally trzeci (noszone rotacyjnie niemal codziennie po pracy na spacery z psem itd.) i jestem w stanie założyć się o poszetkę z reprodukcją nawet choćby Bachusa i Ariadny, że do puszczenia jakiegokolwiek szwu jeszcze bardzo daleko… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 23 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2023 Przecież defekty mogą być różne, poza szwami skóra czy podeszwa może popękać. Tutaj lepsza była by opinia kogoś kto ma sneakersy sportowe premium. Tak jak pisałem na pewno jest spora różnica w wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 23 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2023 A jak wyglada kwestia jakości skory w obu przypadkach? I jak te buty są wykończone od środka? Miałem kiedyś takie nawet ładne eleganckie tenisówki Gino Rossi. Cholewka była skórzana, ale w środku były wykończone jakaś taka dziwna tkaniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 23 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2023 Mam w tym stylu buty z ECCO. Skóra na zewnątrz, skóra w środku, wszystko ładnie się starzeje, szwy trzymają. Ale podeszwa tragedia. Nie jest nawet za bardzo starta, a już popękała w miejscu zgięcia stopy. A od tyłu zaczęła się najzwyczajniej wykruszać guma (czy coś gumopodobnego z czego ta podeszwa jest zrobiona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 24 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2023 Jakaś amerykańska marka. Pytanie czy sklep scam czy nie (?) https://www.thursdayboot-polska.com/thursday-boots-premier-trampki-niskie-męskie-trampki-kawa-aqt730581-p-117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2023 Jakaś amerykańska marka. Pytanie czy sklep scam czy nie (?) https://www.thursdayboot-polska.com/thursday-boots-premier-trampki-niskie-męskie-trampki-kawa-aqt730581-p-117.htmlNo cóż, - towary za 2/3 ceny rynkowej - zero danych kontaktowych - płatność tylko kartąDziękuję, postoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2023 1 min zajęło mi sprawdzenie że to scam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2023 …ale ogólnie te trampki Thursday Boots wyglądają interesująco, nawet w oficjalnej cenie (129$), gdyby tylko dało się je kupić w Polsce, nie od złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 24 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2023 W dniu 16.02.2023 o 20:10, Cineos napisał: Pytanie co do zakupów z Herringa. Prawda to co piszą? Orders to the EU are fully landed: free delivery, all duty and sales taxes paid Express DHL including return: £0.00 Cobbler club shipping to PL: £0.00 VAT @ 23.00%: £0.00 Byłyby to mój pierwszy zakup od nich oraz pierwszy z GB po brexit. Jest tak jak napisano? Ewentualny darmowy zwrot? Prawda. Ostatnio tak zamawiałem, przyszło bezpośrednio do domu bez żadnych dodatkowych opłat. Zwrotu nie robiłem, ale znalazłem opłaconą etykietę zwrotną więc wnioskuję, że zwrot jest za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 10 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2023 https://kh-shoes.com/pl/p/Lord-Oxford-Czarne/183 Dlaczego powyższe buty są takie tanie? Co jest z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 10 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2023 Nie wiem co jest z nimi nie tak, ale użytkownicy narzekali na "papierową" podeszwę, więc bez podzelowania się raczej nie obejdzie, ale budy szyte metodą blake da się znaleźć nawet taniej. Ba, jak się poszuka to i szyte ramowo Gordony można taniej wyrwać. więc bym spisku nie podejrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 Ta marka zawsze plus minus tyle kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noOdmienByc Napisano 8 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2023 Witam, szukam butów na swój ślub. Bedą to brązowe monki, tylko nie wiem jakiej firmy wybrać. Chciałbym wydać tak max 450 zł. Znajdzie się coś w tej cenie godnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2023 Cześć, jak sensowne to nie, to nie budżet na buty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi