TomaszTomasz Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Dziękuję za odpowiedź. Czy Pana zdaniem firma powinna przyjąć zwrot butów? Są podstawy do reklamacji? Buty są bardzo ładne, ale te złamania bardzo je szpecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 2 godziny temu, TomaszTomasz napisał: Dzień dobry, Jeżeli to niewłaściwy wątek, to z góry przepraszam. Wczoraj kupiłem bardzo ładne buty partenope. Pasują i są wygodne. Dzisiaj był pierwszy test. 15 minutowy spacer do pracy i zauważyłem, że but od razu zaczął się brzydko łamać. Pytanie czy jestem przewrażliwiony czy jednak powinienem oddać buty do reklamacji? Zdjęcia nie oddają tego jak wygląda to w rzeczywistości. Zaczyna się robić mocne wgłebienie. Dodam tylko, że drugi but łamie się w innym miejscu i nie wygląda to tak źle. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało za kilka tygodni. Bardzo proszę o poradę. Buty kosztowały 730 zł. Nie znam butów tej marki, ale brzydkiego łamania się tylko jednego buta doświadczałem przy parach powystawowych. Podczas prezentacji jeden but stał na kartonie, a drugi był schowany, co powodowało różne wysychanie skóry. To jeden z głownych powodów, dla którego zrezygnowałem z zakupów wyprzedażowych i specjalnych okazji. Nie jest to wada, którą możnaby reklamować, ale omówiłbym to ze sprzedawcą. Z czasem różnice pomiędzy butami będą się tylko pogłębiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 To była ostatnia para. Może faktycznie nie była w najlepszych warunkach przechowywana. Zadzwonię dzisiaj do firmy i zobaczę co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Witam, Czy buty British passport (ale made in Italy ) w cenie 459 to opcja warta rozważenia zakupu budżetowego? Czy jednak dołożyć i lepiej kupić np Berwick'a za ok 700? Szukałem ale nie znalazłem zbyt wiele info na Forum o marce Bristish passport i jej produktach, ale może ktoś z Was użytkuje buty tej marki i zechce podzielić się opinią. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Cytat Załamanie faktycznie brzydkie, ale mnie zastanawia co innego. Tak spapranego medalionu, to ja nigdy nie widziałem. Czy Tobie to nie przeszkadza? Może to jest podstawa do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Czy możesz doprecyzować? Chodzi o to, że zdobienia są krzywe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Medalion ma zdobienia niesymetryczne i to jest podstawa do reklamacji, jeżeli buty kupiłeś jako towar pełnowartościowy w pierwszym gatunku.,O tym jak się łamią nawet nie wspominaj, gdyż pewnie mają gotowy slogan typu "to jest prawdziwa skóra i tak musi być" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 Masakra, wydaje Ci się, że te buty są ładne bo jest mała szansa, że takie widzialeś, one nawet sznurówki mają paskudne. Może Ci się uda odzyskać kasę to odłóż i dozbieraj np. do Yanko lub Carlos Santos, a nawet Patine, wtedy zobaczysz ładniejsze buty. Przy Berwicach też nie zobaczysz czegoś dużo ładniejszego, ale chociaż jakość powinna zyskać względem tego czegoś. Możesz zapytać kilku znanych blogerów, którzy kiedyś tak namiętnie promowali markę Partenope, może pomogą w reklamacji. PS te medaliony to chyba taki urok albo jego brak w tym modelu, jak dobrze widzę na stronie sprzedawcy jest podobnie. Nawet jak za buty za ok. 90 euro (była mowa o tym kiedyś na forum ile kosztują we Wloszech) można oczekiwać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Rozpoczęły się wyprzedaże świąteczne Trickers oraz Cheaney. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzyPe Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Znalazłem coś takiego - https://www.massdrop.com/buy/loake-bedale-wingtip-boot#overview Widzę, że one różnią się podeszwą od tych, które od dłuższego czasu za mną chodzą - https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-burford-tan,3,2303,439 Czy są jeszcze jakieś różnice? Czy gdzieś w Polsce można je dostać w zbliżonej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Musi być w Polsce? https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=15323 Wysyłka: £15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzyPe Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Też fajne. Ale tutaj prawie każdy rozmiar out of stock. I do tego chciałbym w kolorze Tan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Trzeba się orientować - odwiedzać często Sklepów jest multum. Nadchodzi czas wyprzedaży - coś się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Ciekawe jaką metodą szyte? 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 3 godziny temu, pmichal napisał: Ciekawe jaką metodą szyte? 😂 Szyte metodą :"Na wnuczka" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Na wnuczka to chyba skrojone, nie szyte:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoorBleedingMe Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Choć jestem starym czytelnikiem forum, to mój pierwszy post w tym zacnym miejscu, więc chciałbym się przywitać z wszystkimi Forumowiczami. Przechodząc do meritum, stoję przed dylematem zakupu porządnych botków, dających radę zimą i jesienią. Odpadają sztyblety i chukka. Buty mają być średnio formalne, żebym mógł je założyć do jeansów i bosmanki, ale też do zestawu koordynowanego. Myślę o średnio-ciemnobrązowych klasycznych captoe, ew. semi-brogue. Budżet to około 700-800 PLN. Mam kilka typów, ale szczerze mówiąc, wolałbym upolować jakąś okazję. Problem w tym, że mam dość typowy rozmiar 8-8.5, więc na większości wyprzedaży pustki w tym przedziale. Może ktoś z was ma jakiś pomysł? Póki co wśród faworytów:https://patine.pl/yanko-609yh-marron.htmlhttps://www.sklep.klasycznebuty.pl/442,berwick-321-country-calf.htmlhttps://patine.pl/boots-77014-1133.html Tak, wiem. Trochę ponad budżet, ale może uda się ustrzelić jakąś promocję. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Mam Yanko na kopycie 960 (opcja nr 1 ) i w/w buty Patine (opcja nr 3). Obie pary mają za sobą tylko kilka wyjść, więc mogę tylko rzucić kilka uwag "na gorąco". Jedna generalna: moim zdaniem to są buty dla osób o raczej "obszerniejszych" nogach - szczególnie w okolicach kostki i w górę. 1. Chociaż Patine to kopyto F a Yanko G, to Yanko w moim przypadku zdecydowanie lepiej "trzyma" nogę. Wynika to z tego, iż Yanko ma konstrukcję "derby" i można stopę mocniej ścisnąć. Poza tym Patine są szersze w okolicach kostki. 2. Obie pary są bardzo szerokie na samej górze (czyli nad kostką). Obłożyny przy chudej nodze odstają od nogi i jest tam spory luz. Niektórzy twierdzą, że to jest OK bo łatwiej się chodzi i prowadzi samochód (to prawda)... Inni, że tak być nie powinno. Jedno jest pewne: przy luzach w tym miejscu sznurówki często spadają z haczyków. Szczególnie w Patine (wąskie i woskowane). 3. Od strony termicznej buty te sprawują się podobnie do zwykłych półbutów na gumowej podeszwie. Może jest ciut lepiej, bo but sięga za kostkę... natomiast nie są to buty na głębokie mrozy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Ostatnio zamówiłem ten model https://www.ctshirts.com/intl/brown-goodyear-welted-toe-cap-boots/SHC0208BRN.html?cgid=clr_shoes#prefn1=season&prefn2=status¤tPageNum=2&prefv1=AW18|SS18|AW17|SS17|AW16|SS16|AW15&prefv2=new|continuity|terminal&sz=54&start=38&cgid=clr_shoes Mieści się w Twoim limicie i jeszcze zostanie trochę grosza, płaciłem w funtach i wyszło 549 zł. Po jakimś czasie i użytkowaniu dam znać ile są warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 napisz jak się sprawują, w porównaniu np do Loake oglądałem ostatnio w sklepie i te tańsze wyglądały mocno plastikowo, ale to 100GBP+ już całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 wrzuć też jakieś zdjęcia, czekam na dostępność 321 Country Calf w moim rozmiarze i może warto się zastanowić na tymi z ct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoorBleedingMe Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 13 godzin temu, Aras napisał: Mam Yanko na kopycie 960 (opcja nr 1 ) i w/w buty Patine (opcja nr 3)... Dzięki bardzo za wskazówki. Nogę mam średnio tęgą, więc te opcje zostawię sobie jako ostateczne. 3 godziny temu, flozbi napisał: Ostatnio zamówiłem ten model https://www.ctshirts.com/intl/brown-goodyear-welted-toe-cap-boots/SHC0208BRN.html?cgid=clr_shoes#prefn1=season&prefn2=status¤tPageNum=2&prefv1=AW18|SS18|AW17|SS17|AW16|SS16|AW15&prefv2=new|continuity|terminal&sz=54&start=38&cgid=clr_shoes Dzięki! Cena zacna, na zdjęciach wypadają bardzo porównywalnie do Berwicków 321. Jak pierwsze wrażenia na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 W dniu 19.12.2018 o 07:55, flozbi napisał: Ostatnio zamówiłem ten model https://www.ctshirts.com/intl/brown-goodyear-welted-toe-cap-boots/SHC0208BRN.html?cgid=clr_shoes#prefn1=season&prefn2=status¤tPageNum=2&prefv1=AW18|SS18|AW17|SS17|AW16|SS16|AW15&prefv2=new|continuity|terminal&sz=54&start=38&cgid=clr_shoes Mieści się w Twoim limicie i jeszcze zostanie trochę grosza, płaciłem w funtach i wyszło 549 zł. Po jakimś czasie i użytkowaniu dam znać ile są warte... Jak będziesz miał chwilę napisz coś o tych butach, bo widzę, że nie tylko mi wpadły w obszar zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 Napiszę, tylko znajoma musi mi je przywieźć z UK po Nowym Roku. Nie mam konta walutowego, to tak kombinowałem, bo przelicznik na złotówki jest nieciekawy, dokładnie 140 zł w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 2 godziny temu, flozbi napisał: Napiszę, tylko znajoma musi mi je przywieźć z UK po Nowym Roku. Nie mam konta walutowego, to tak kombinowałem, bo przelicznik na złotówki jest nieciekawy, dokładnie 140 zł w plecy. w jaki sposób to zrobiłeś, skoro cena w funtach wynosi 220? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi