Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zaplacisz przez paypal to zwrot masz za darmo, tzn paypal pokrywa koszty zwrotu do 120zł. 

Herring jak nie ma przecen to wysyła w tym samym albo w następnym dniu a paczka jest na drugi dzień u Ciebie... całość potrafi trwać nawet 1 dobę :D ale przy większym obciążeniu do tygodnia bym powiedział.

Dotarły do mnie oxfordy Ortigni, jednak tak, jak przypuszczałem, buty są dla mnie za małe (błyskawicznie znalazły kupca i myślę, że będzie zadowolony co najmniej tak, jak ja, mimo że butów się pozbywam ;) ). Co do samych butów - wrażenie bardzo pozytywne. Zamsz ma ciekawy kolor - coś pomiędzy brązem a zgnitą/khaki zielenią. Wydałem kwotę, za jaką kupuje się buty w CCC, z innymi rodzimymi markami będzie już problem, żeby kupić coś w tej cenie. Niech przemówią zdjęcia:

DSC01598.JPG

DSC01590.JPG

DSC01591.JPG

DSC01592.JPG

DSC01593.JPG

DSC01597.JPG

• Oceniam pozytywnie 1

Do mnie doszły te same buty,kupione chyba u tego samego sprzedającego.

Kupiłem rozmiar 42 bo taki tylko został,zwykle noszę 41,5.Mam stopę 26,5 cm

długą i buty są ciut za duże.Długość wkładki w tych butach to około 28cm,

rozmiarówka jest ciut zaniżona.Buty są ładne,szyte chyba metodą Blake.

• 3 weeks later...

Kłaniam się wszystkim nisko.

Mój pierwszy post i krótki opis sytuacji. Jakoś tak ułożyło mi się, że przez bardzo długi czas nie potrzebowałem garnituru, teraz jednak gdy jestem na studiach i przede mną pierwsze rozmowy o staże pomyślałem że warto troszeczkę bardziej wsiąknąć w modę męską, żeby nie odstraszać wyglądem. Dodatkowo zbliża się wesele na które jestem zaproszony więc postanowiłem wyposażyć się w komplet garnitur-buty, którego nie będę się, w najbliższym czasie przynajmniej, wstydził (tak jak mojego starego i butów z zadartym płaskim noskiem). Po przejściu przez nie mały problem znalezienia garnituru i koszuli (197 wzrostu i ręce trochę dłuższe niż powinny być przy idealnych proporcjach) czas nadszedł na buty. Niestety nigdzie nie mogę odnaleźć klasycznych oxfordów których cena by mnie nie odstraszała. Teraz właściwe pytanie: czy da się znaleźć w dość krótkim przedziale czasowym(do przyszłego weekendu) odpowiednie obuwie w rozmiarze 45-46, w cenie 300 do naciąganych 400 zł których można by się nie wstydzić? Wiem doskonale, że nie będą to cuda, ale najzwyczajniej na więcej mnie nie stać, zapewne przy napływie gotówki sprawię sobie porządną parę oxfordów i może jakiś brązowych brogues'ów ale nie teraz. Jeśli ktokolwiek odnajdzie chwilę na odpowiedź, będę niezmiernie wdzięczny.

PS. Mieszkam w Krakowie, więc jeśli jakieś sklepy stacjonarne to jednak w okolicy bym prosił.

1. Królewski Herb - sprawdź temat o tej firmie, buty za 369.

2. Na klasycznebuty.pl, buty marki FS, za 460, chyba nie były nigdzie opisywane.

3. Na Zalando możesz próbować trafić na przecenach np Gordon and Bros.

Stacjonarnie za 300 zł wg mnie kupisz Ryłko, Kazar itp, klejone.

• Oceniam pozytywnie 1

Po pierwsze, dziękuję za szybką odpowiedź.

Jeszcze zanim napisałem i po oczytaniu forum też od razu o Królewskim Herbie zacząłem myśleć, ale problemem jest rozmiarówka... Max 44, a teraz chyba nawet tego na magazynie nie miałem. Pisałem nawet do nich maila i ma linia królewska do końca kwietnia wyjść, ale 1)królewska>książęca, więc nie wiem jak z budżetem będzie 2)dalej ich najzwyczajniej w świecie nie ma.

A coś o tych FS z klasycznebuty.pl wiadomo więcej? I jeśli mam się kierować tym prawem, to niestety teraz wybieram szybko i tanio. To teraz szukam odpowiedzi na te dwa przymiotniki.

A czy to nadchodzące wydarzenie weekendowe to Twój ślub czy znajomego? Jeśli Twój, to może warto rozważyć dołożenie trochę do budżetu? Tak, żeby już się łapać na początki "szybko" i stosunkowo "dobrze".

Jeśli jednak budżet jest nie do przeskoczenia ja chyba na Twoim miejscu spróbowałbym FS (http://sklep.klasycznebuty.pl/296,fs-280-black.html). Gordon & Bros nie ma oxfordów bez ażurowania, więc odpada. Jest jeszcze Otisopse (http://otisopse.com/shop/classico/francesina-2011/ lub http://otisopse.com/shop/classico/francesina-pierre/), ale nie wiem czy w tak krótkim czasie dostaniesz to co chcesz. W przypadku sklepu klasycznebuty.pl dobrze jest przedzwonić i porozmawiać z nimi. Tak, żeby wysłali Ci dwie/trzy pary jeśli nie jesteś pewien rozmiaru. Dodatkowo ustal, że jeśli Ci się nie spodobają, odeślesz od razu. Tak będziesz bezpieczny i ryzykujesz jedynie koszty przesyłki. Ja już dwa razy robiłem tam zakupy (raz były to buty) i obsługę oceniam bardzo pozytywnie.

Pozdrawiam

A coś o tych FS z klasycznebuty.pl wiadomo więcej? I jeśli mam się kierować tym prawem, to niestety teraz wybieram szybko i tanio. To teraz szukam odpowiedzi na te dwa przymiotniki.

Wg mnie w ciemno można zalożyć, że będa lepsze i bardziej klasyczne niż klejone z sieciówek. Zamów i wypróbuj, najwyżej oddasz bez problemu.