lupin Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Może wielu zaskoczę, ale polecam przychylne spojrzenie na firmę Wojas. "Dizajn" nierzadko ciekawy, materiały i wykonanie naprawdę fajne. Jak z trwałością niestety nie powiem, bo używam dwóch par mniej niż pół roku. Niestety buty na skórzanej podeszwie stanowią mniejszość, ale pewien wybór jest. W swojej klasie cenowej (150-300PLN) w mojej opinii b.przyzwoite buty. Do butów Ryłko zostałem skutecznie zniechęcony przez dziewczynę, być może męskie sprawują się lepiej i są trwalsze. Kupiłem w tym sezonie botki od Wojasa sądziłem, że skoro mają własne centrum badawcze i zarejestrowane patenty buty będą bardzo dobre. Myliłem się jednak. Były i są wygodne jednak po 2 miesiącach dosyć mocno starła mi się podeszwa w lewym bucie. Rozumiem, że nic nie trwa wiecznie ale kupując buty za blisko 400 zł chcesz je ponosić co najmniej 2-3 sezony. To był prawdopodobnie mój jeden z ostatnich zakupów w sklepie tej marki. Kilka tygodni temu zacząłem swoją przygodę z butami szytymi ramowo ( Gordon & Bros) i pozostanę przy klasycznych butach szytych klasycznymi metodami ze sprawdzonymi technologiami. ps. Buty Ryłko są trwałe sam miałem kilka par. Polecam również buty z Baty ( potrafią wytrzymać 5 lat praktycznie bez interwencji szewca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Polecam również buty z Baty ( potrafią wytrzymać 5 lat praktycznie bez interwencji szewca). chyba bez noszenia, tylko leżące na półce, choć i to jest "bynajmniej" wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 taniej sie chyba nie da.... http://www.henryjamesshoes.com/ robimy forumowy desant? Nie wygląda to źle, a nawet dość przyzwoicie. Na tassel loafersy mógłbym się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 chyba bez noszenia, tylko leżące na półce, choć i to jest "bynajmniej" wątpliwe. miałem brązowe derby, które w okresie wiosna-jesień często nosiłem i to właśnie one wytrzymały mi 5 lat. Kupiłem je jednak 7 lat temu. Krzysiek_W prawdopodobnie nastąpił "postęp" w postarzaniu produktu i obecnie buty Baty mogą wytrzymywać mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 taniej sie chyba nie da.... http://www.henryjamesshoes.com/ robimy forumowy desant? Jakby co to piszę się na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Ktoś coś wie o tych Henry James Shoes? Bo na zdjęciach wyglądają raczej kiepsko; wydać 50 GBP na coś, czego się nie będzie lubić to nie sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 hmmmm jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma Ja o tych butach też absolutnie nic nie wiem. Ot ciekawostka na którą się natknąłem w przewodniku po markach obuwia z GB napisanym przez Immune. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Ktoś coś wie o tych Henry James Shoes? Bo na zdjęciach wyglądają raczej kiepsko; wydać 50 GBP na coś, czego się nie będzie lubić to nie sztuka... Oczywiście przy tej cenie nie ma co się spodziewać cudów. Kopyto dziwne, fakt. W tasselach (model Next), o których pisałem jakoś ta dziwność ginie. Pytanie co bardziej/mniej kiepsko wygląda - buty Henry James czy chociażby Massimo Dutti? Po przecenie u obydwóch producentów koszt zbliżony. U mnie to porównanie wypada na korzyść HJS. Zaryzykowałbym! W miarę klasycznie wyglądające buty za 270 zł i chodzi sobie człowiek nie przejmując się, możliwością zarysowania . To mnie zachęca najbardziej, heheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Henry James Shoes - wysyłka 20Ł + 50 Ł = ~400 PLN... i czar pryska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Henry James Shoes - wysyłka 20Ł + 50 Ł = ~400 PLN... i czar pryska. Tylu rodaków na Wyspach więc jakoś te 20Ł można ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Henry James Shoes - wysyłka 20Ł + 50 Ł = ~400 PLN... i czar pryska. Koszt wysyłki 5,5Ł, ale nie wysyłają poza UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Koszt wysyłki 5,5Ł, ale nie wysyłają poza UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Koszt wysyłki 5,5Ł, ale nie wysyłają poza UK.No cóż, entuzjazm zakupowy maleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2015 Panowie, ta ekscytacja jest ciut śmieszna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francis Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 miałem brązowe derby, które w okresie wiosna-jesień często nosiłem i to właśnie one wytrzymały mi 5 lat. Kupiłem je jednak 7 lat temu. Krzysiek_W prawdopodobnie nastąpił "postęp" w postarzaniu produktu i obecnie buty Baty mogą wytrzymywać mniej. Może to i kwestia czasu, ale znając aktualny stan rzeczy zamiast pytać: "Jak długo?" zapytałbym: "Po co?". Pomijając już nawet kwestie czysto estetyczne, to samo wykończenie produktów przyprawia o lekki dreszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IKK Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Wrzuciłem temat w wyszukiwarkę forumową, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Czy ktoś miał do czynienia z butami z Barelly Bags? Interesują mnie TE chukka. Cena jest rewelacyjna, ale mam obawy w kwestii jakości wykonania, jakości skóry i smukłości cholewy. Na zdjęciach od tyłu wydają się być "koślawe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ja też zapytam o chukka. Co sądzicie o tych: http://www.sarenza.pl/sioux-bovino-s1207-p0000079691(nie znalazłem na forum nic o tej marce. Warto w tej cenie?) http://www.sarenza.pl/brett---sons-antrea-s764267-p0000044609(znacznie tańsze i niby GYW, ale lamówki i podeszwy dziwnie błyszczą na zdjęciu) Ewentualnie mogę spróbować Bexleyów, ale znalazłem opinie o słabej jakości ich zamszu, a w razie nietrafienia z rozmiarem może wyjść za drogo. EDIT: Chodzi o te: Warwick: http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/warwick/suede_nubuck?tarification=PROMO&coloris=velours_moca Greenwich City: http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/greenwichgommecity/suede_nubuck?tarification=PROMO&coloris=velours_havane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IKK Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Słuszna uwaga. Skupiając się wyłącznie na zdjęciach miałem kilka wątpliwości w kwestii tych butów i zapewne stąd powstało powyższe pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Ja mam natomiast pytanie jak oceniacie te Clarks'y do stylu smart casual W cenie poniżej 200zł (czyli na poziomie CCC) nie będzie to chyba zły wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Nie zwracając uwagi na cenę, a tylko na fotografie odpowiedz sobie na pytanie: Nosiłbyś? (to odpowiedź w sumie nie tylko na Twoje pytanie, a na wiele, wiele podobnych pojawiających się na forum - najpierw zastanówcie się nad sensem w ogóle, potem szczegóły wizualne, techniczne, a zachwyt nad ceną niech przyjdzie na koniec) Ryzykując bycie posądzonym o snobizm, w cenie do 200 zł do stylu smart casual polecam krawat knit, a xkoziol naprawdę ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 musiałbym mocno walnąć głową o ścianę aby za knit płacić 200zł oczywiście czytałem zacytowany post i moja odpowiedź była pozytywna, a cena była podyktowaną ciekawością czy relacja cena/jakość jest adekwatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 W takim razie inaczej: za niecałe 200 zł warto byłoby te buty kupić, gdyby warto było kupić jakiekolwiek buty w takiej cenie Relacja cena - jakość jest adekwatna: jedno i drugie niskie. To nie złośliwość, ale z doświadczenia wiem, że nie warto kupować tanich butów i niewiele ma to wspólnego z tym, na co kogo stać. Jeżeli te buty Ci się podobają (mnie nie) to kup, bo nie powinny się rozwalić w ciągu dwóch miesięcy, a w razie czego chronią Cię prawa konsumenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Tak wiem...ale nie rozmawiamy o Yanko za 200zł, bo też pewnie w tej cenie nie warto byłoby ich kupować W każdym razie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 To nie jest stylistyka, która byłaby akceptowalna (na tym forum) do jakiegokolwiek stylu. I nie ma znaczenia fakt, że Clarks robi niezłe jakościowo (nierozklejające się) buty - te są najzwyczajniej w świecie BRZYDKIE! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 no w końcu jakiś konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi