Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli dobrze patrzę, Lansky nigdzie nie napisał o jaki rozmiar mu chodzi - a takie okazje jak powyższa na Gatwicki to jednak rzadkość i rozmiarówka jest ciężko przesiana. Np. na moją nogę odkąd śledzę Herringa ani razu nie było tak dużej obniżki.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nikt też nie pisał, że jest w takich cenach pełna rozmiarówka ;)  Warto też pamiętać, że sytuacja zmienia się dynamicznie. Jeśli ktoś liczy na obuwie w tak atrakcyjnych cenach, to niestety musi mieć dużo szczęścia albo wytrwałości w obserwacji oferty.

Pozdrawiam.

PS. Ja z kolei mam na odwrót - kilka razy były seconds w moim rozmiarze ale staram się powstrzymywać od zakupów "Impulsowych" :)

PPS. Panie Mateuszu, o ile dobrze kojarzę nosi Pan rozmiar UK 6,5 - trafiały się fajne okazje, oj trafiały.

Opublikowano

Oczywiście, że nikt nie napisał :) Zwracam tylko uwagę, ze jeżeli kolega Lansky "szuka", a nie "kupi jak się przytrafi" to w Herringu w tym budżecie może jedynie polować na okazje - a polowanie może być żmudne i długotrwałe. Na pewny strzał raczej nie ma co liczyć. :) 

6.5G - leży sporo indyjskich Barkerów, głównie czarnych. Jedne Gatwicki za 520zł zgarnąłem i uważam to za świetną okazję, a buty były zdecydowanie warte swojej ceny. Natomiast z zazdrością patrzę na strony promocyjne kolegi z biura, który dla siebie bierze 8.5F. Zawsze ma więcej i ciekawiej :)

Opublikowano

Ja siedzę wlasnie na herringu i przeglądam wyprzedaż. 12UK G - prawie same czarne Brewicki. W normalnej tęgości faktycznie jest lepiej, ale tez sAłu nie ma. @musa19, pokaż mi tę świątynię 12UK ;)

Opublikowano
Opublikowano

Dzięki Zając, za moment spojrzę. Ja śledzę Vincenta, bywają Meerminy 12UK, ale zawsze boję się zamówić z uwagi na to, że ich kopyta są raczej wąskie. Na aukcjach podają E - i nie wiem czy to faktycznie E, czy mają jakieś inne oznaczenia i ich E to normalne F.

EDIT: No piekne te buty które pokazałeś, ale nawet ceny wyprzedażowe są wysokie. Rozumiem, że są adekwatne do jakości, ale mówiąc o wyprzedażach myślę o cenach oscylujących w granicach 500-600 zł - takie jak bywają na Herringu na przykład.

Opublikowano

http://stores.ebay.co.uk/sussexshoeshop?_trksid=p2047675.l2563

Choćby tutaj całkiem niedawno były świetne C&J - wszystkie, które mnie się podobały w rozmiarach powyżej 10,5. Najlepsze okazje cenowe na Zalando jakie się pojawiały także prawie zawsze dotyczyły butów w dużym rozmiarze - Barker Lambourn czy Butcher w cenach poniżej 600 złotych, czy z drugiej strony ostatnio G&B William za 280 złotych, itd. - te wszystkie w najniższych cenach dostępne właśnie w rozmiarze 46.

Na kilku innych stronach też pamiętam, że po wybraniu fajnego buta w bardzo atrakcyjnej cenie rozmiarówka była najczęściej zawężona do numeru 12 - stąd też takie a nie inne moje skojarzenia.

Generalnie nie jestem łowcą okazji i jeżeli trafię gdzieś na jakąś wyprzedaż to jest to bardziej dzieło przypadku niż efekt mojego wyszukiwania :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Panowie, mam pewne niedyskretne pytanie. Jaki procent swojego jednomiesięcznego wynagrodzenia jesteście w stanie przeznaczyć na buty? Nie pytam kto ile zarabia i w jakich butach chodzi. Ciekawi mnie jaki odsetek wynagrodzenia możecie przeznaczyć na obuwie bez poczucia hmm winy? 

Opublikowano

@Michal83

Może podam trochę odmienne podejście do tematu. Mój kumpel ma słoik do którego codziennie wrzuca 10 zł. Przeznaczenia słoika to tylko buty i paski. Ja mam taki sam na zegarki. Jak się uzbiera odpowiednia kwota na coś starannie przemyślanego, słoik traci zawartość, a my zyskujemy uśmiech na twarzy :)

Jeśli zaś chodzi o odpowiedź na konkretnie Twoje pytanie, to zakładam, że chodzi o maksymalną kwotę jaką jesteśmy w stanie wydać na jedną parę? Pytanie kolegi Hargin jest słuszne, bo buty to nie to co np. zegarek. Teoretycznie jeden wystarczy. Teoretycznie :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Michal83

Może podam trochę odmienne podejście do tematu. Mój kumpel ma słoik do którego codziennie wrzuca 10 zł. Przeznaczenia słoika to tylko buty i paski. Ja mam taki sam na zegarki. Jak się uzbiera odpowiednia kwota na coś starannie przemyślanego, słoik traci zawartość, a my zyskujemy uśmiech na twarzy :)

Jeśli zaś chodzi o odpowiedź na konkretnie Twoje pytanie, to zakładam, że chodzi o maksymalną kwotę jaką jesteśmy w stanie wydać na jedną parę? Pytanie kolegi Hargin jest słuszne, bo buty to nie to co np. zegarek. Teoretycznie jeden wystarczy. Teoretycznie :)

Chodzi mi o jedną parę. 

Opublikowano

Poszukuję intensywnie brogsów w kolorze koniakowym/brązowym/wiśniowym. Ponieważ budget jest dosyć ograniczony (ok. 300 zł) przeglądam w wyprzedażach, ale niestety nic interesującego nie znalazłem. Ktoś chciałby się podzielić jakąś interesującą okazją w jakimś sklepie internetowym? :)

Opublikowano

Czy ktoś może coś powiedzieć, o jakości butów Szewska Pasja ?

Ogólnie mieszane uczucia. Ich buty są bardzo tanie, co niestety odbija się na jakości skór w butach- choć zależy z jakiej buty są marki, bo jest ich tam kilka. Z drugiej strony chyba wszystkie ich buty mają bardzo dobry design, praktycznie nie dostępny w polskich markach. Ogólnie jeżeli dysponujesz niskim budgetem, warto spróbować- obecnie posiadam brogsy z wysoką cholewką marki solier by roamers (zdecydowanie nie polecam ; skóra bardzo słabej jakości) i mokasyny żeglarskie firmy dek (design bardzo dobry, skóra przyzwoita jak na cenę, co zresztą potwierdza całkiem pozytywna ocena na amazonie- http://www.amazon.co.uk/Mens-Navy-Leather-Boat-Shoes/dp/B004ND9GF0/ref=sr_1_9?s=shoes&ie=UTF8&qid=1439068749&sr=1-9&keywords=dek++shoe)No i kolejny mankament: zwykle dość długo trzeba czekać na odbiór przesyłki.

Ogólnie raczej jestem na tak, choć unikałbym ich butów które wyglądają "tanio". Reszta powinna być na tyle przyzwoitej jakośći aby posłużyć rok-dwa. Chyba się skuszę na koniakowe brogsy ze skórzaną podeszwą, kiędy te będą dostępne.Nigdzie nie mogę znaleźć równie ładnych w okolicach 300 zł.