Harth Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Godzinę temu, fan_dobrego_buta napisał: Jutro będę miał listę dostępnych butów. Dziś otrzymałem cenę - jedna dla wszystkich butów, bez względu na styl: 190 GBP BF również w secondsach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Jutro będę miał listę dostępnych butów. Dziś otrzymałem cenę - jedna dla wszystkich butów, bez względu na styl: 190 GBPWedług Afinepairofshoes.com AS wygasił linie produkcyjne Country oraz Exclusive. Mi na pewno pomoże to w decyzji co zamówić.Swoją drogą ciekawe jakie są plany nowego właściciela odnośnie AS. Niedawno w opisie aukcji z ebay przeczytałem, że nie są zainteresowani niczym innym jak tylko tańszą produkcją swoich własnych linii, co może tłumaczyć zamknięcie natywnych linii produkcyjnych AS. Byłoby szkoda gdyby potencjał AS miałby zostać tak zmarnowany. Bądź co bądź całkiem niedawno jeszcze produkowali dla Gaziano... Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 @Harth - jest warunek: min 10 par i zamówienie złożone do 12 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 @Harth BF? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 2 minuty temu, bratdominik napisał: @Harth BF? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Z jakiś przyczyn zdawało mi się że to skrót od Black Friday 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 @Harth muszę chyba dzisiaj ciężko myśleć, bo nie złapałem. Niemniej nadal zastanawiam się co miałeś na myśli. Przecież zawsze kupujemy tu seconds, nieprawdaż? A co na myśli miał fan pisząc o 10 parach do 12.12, to już w ogóle nie rozumiem. Czy chodziło o to że przy 10 parach zamówionych do 12.12 utrzymana będzie cena GBP 190? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 3 minuty temu, bratdominik napisał: @Harth muszę chyba dzisiaj ciężko myśleć, bo nie złapałem. Niemniej nadal zastanawiam się co miałeś na myśli. Przecież zawsze kupujemy tu seconds, nieprawdaż? A co na myśli miał fan pisząc o 10 parach do 12.12, to już w ogóle nie rozumiem. Czy chodziło o to że przy 10 parach zamówionych do 12.12 utrzymana będzie cena GBP 190? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Z tego co pamiętam ceny secondów nie schodziły poniżej 200 GBP. Stąd 'pytanie' o niską cenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 15 godzin temu, bratdominik napisał: Według Afinepairofshoes.com AS wygasił linie produkcyjne Country oraz Exclusive. Mi na pewno pomoże to w decyzji co zamówić. Swoją drogą ciekawe jakie są plany nowego właściciela odnośnie AS. Czy dobrze rozumiem, że zostaliby tylko z linią Handgrade? Wynikałoby z tego, że chcą siedzieć na półce obok GG i Lobba? Mnie też dziwi cena poniżej dwustu funtów. Albo więc ktoś naprawdę chce zejść z tych secondsów albo może już lepsze wydziobane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 W załączniku excel z dostępnymi modelami. Patrzcie na opis butów orz nazwę producenta. BUTY dostępne.xls 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 (edytowane) Zauważyłem, że czasami ten sam but wydaje się być produkowany dla różnych odbiorców hurtowych (przy czym potrafi mieć też różną nazwę). Wskazują na to opisy butów a przede wszystkim ich identyczne numery modelu. Z tego powodu pogrupowałem dla wygody buty o tym samym numeru modelu w załączniku. Być może pomoże to komuś *nie* przeoczyć modelu, o który mu chodzi. BUTY dostępne grouped.xls Edytowane 25 Listopad 2018 przez bratdominik Plik doedytowany, kilka pozycji dodatkowo zgrupowanych, po lekturze wątku dodanych kilka komentarzy odnośnie niektórych modeli 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 @Nowoanglik 20241 to najprawdopodobniej to: https://www.sidmashburn.com/espresso-sid-mashburn-cap-toe-balmoral.html czyli armfield na gorszej podeszwie (nie oak bark) a 20192 to może być to: https://www.sidmashburn.com/black-calfskin-sid-mashburn-chelsea-boot.html Armfield masz też pod numerem 20590 w Twoim rozmiarze. W wątku są zdjęcia, bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Dla wszystkich zainteresowanych zakupem warto zwrócić uwagę na to, że zamknięto linię Exclusive. W zestawieniu przesłanym przez [mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention] buty z linii Exclusive znajdują się w pozycji STxxK. Jest to o tyle istotne, że np. w przypadku Ramsey i Moore wiadomo, że podeszwa będzie Oak Barked z zamkniętym kanałem szycia. W przypadku odbiorców trzecich produktów AS nierzadkie są modyfikacje (np. inne kopyta, kopyta podzelowane itd itp). Jak twierdzi natomiast AFPOS, AS nadal będzie przyjmował buty Exclusive do napraw. To akurat dobra wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 (edytowane) Mnie też dziwi cena poniżej dwustu funtów. Albo więc ktoś naprawdę chce zejść z tych secondsów albo może już lepsze wydziobane. W porównaniu do czerwcowej dostępności pojawiło się trochę nowości i perełek. Jakaś część natywnego stocku AS Exclusive zeszła, ale nadal można znaleźć sporo ładnych butów. A propos perełek - loafer w kordowanie, oryginalnie 4 lata temu w Japonii za jakieś 5 tysięcy złotych (plus VAT), u [mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention] za 190 funciaków. Tylko jak to nosić z taką podeszwą? http://www.nepenthes.co.jp/topics/333/j333.html Edycja : na forum poświęconym ASom na SF znalazłem info że AS Herrick może być modelem z linii Handgrade na kopycie z linii Exclusive robionym wg standardów linii Exclusive. Nie do końca rozumiem w czym konkretnie leży różnica, lecz dzielę się tym w nadziei że komuś może to się teraz przyda. Być może chodzi po prostu o jakość skóry. Tu ciekawostka, w zestawieniu butów przesłanym przez@fan_dobrego_buta widnieją dwie pozycje o tym samym numerze modelu, jedna to Herrick w zamszu, a druga jest opisane jako skóra cielęca. Edytowane 25 Listopad 2018 przez bratdominik znaleziony link do butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 6 godzin temu, bratdominik napisał: @Nowoanglik 20241 to najprawdopodobniej to: https://www.sidmashburn.com/espresso-sid-mashburn-cap-toe-balmoral.html czyli armfield na gorszej podeszwie (nie oak bark) a 20192 to może być to: https://www.sidmashburn.com/black-calfskin-sid-mashburn-chelsea-boot.html Armfield masz też pod numerem 20590 w Twoim rozmiarze. W wątku są zdjęcia, bardzo ładne. Dokładnie, dzięki za to wyjaśnienie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 7 godzin temu, bratdominik napisał: @Nowoanglik 20241 to najprawdopodobniej to: https://www.sidmashburn.com/espresso-sid-mashburn-cap-toe-balmoral.html czyli armfield na gorszej podeszwie (nie oak bark) Mam te buty, prezentowałem je w tym wątku. W rzeczywistości kolor jest inny niż na stronie sidmashburn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 @fan_dobrego_buta, czy rozmiary podane dla sidmashburn to UK, czy US? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Które z tych butów to Armfieldy bądź ich ersatze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 2 minuty temu, De Lasalle napisał: Które z tych butów to Armfieldy bądź ich ersatze? Wiersze 3, 4, 5 i 6 w pliku @bratdominik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Dzięki. Co to za firma, to AS...RN DA...TAD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Pewnie chodzi o skomaker dagestad. 20 minut temu, De Lasalle napisał: Dzięki. Co to za firma, to AS...RN DA...TAD? Interesuje mnie jedna para 6.5 UK STxxK 20558 - 2 CHERRY CALF CAP BROGUE MOORE 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 @fan_dobrego_buta Moje zapytanie poszło wczoraj na PW. 20558 - 2 CHERRY CALF CAP BROGUE MOORE Nie wiem czy 6,5 czy 7 UK, ale załóżmy że pytam o 7 UK. Yanko na 915 mam 6,5 UK i są trochę ciasnawe w podbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 @De Lasalle ta firma to https://skomakerdagestad.no/collections/alfred-sargent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Ja jestem zainteresowany trzewikami. Nie jestem jednak w stanie rozeznać się w tej tabeli. Może ktoś bardziej obeznany w temacie znaleźć mi trzewiki w rozmiarze UK8-8,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 @NieMy proponuję wyszukać w zestawieniu po słowie >boot<. Jest ich trochę, niektóre trzewiki, niektóre jodhpur czy chelsea. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Trzewiki Holms są w pierwszej czy drugiej wersji? Jak ma się rozmiarówka AS do innych firm? EG 888 noszę 10; C&J 337 9,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi