Krzysiek_W Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 Dnia 5/25/2017 o 23:16, Bartek 00 napisał: Panowie, jak się ma kopyto As 724 dokładniej model chukka Radwell do kopyta Yanko 915? Kształt stopy również robi swoje, ale AS 724 mam w rozmiarze 10, a Y 915 w rozmiarze 9,5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 @fan_dobrego_buta tak, już widziałem. Właśnie biję się z myślami czy zamawiać czy nie i żałuję że tyle fajnych modeli jest w 6,5 i 7,5 a nie ma ich w 7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 Jeśli mogę coś dodać odnośnie rozmiarów, mam kilka par Yanko (kopyta 960, 962, 915) i wszystkie w rozmiarze 10. Mam także kilka par AS (kopyta 109 oraz 87) i wszystkie w rozmiarze 10.5. Generalnie w moim przypadku rozmiar o pół numeru większy w przypadku AS versus Yanko jest regułą. Wszystko oczywiście zależy od budowy konkretnej stopy, niemniej jednak wnioskuję, na przykładzie również innych, że w większości przypadków ta reguła się sprawdza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 Bart - zawsze ciężko zdecydować. Ja w tym zamówieniu wybieram bytu produkowane dla Fosters & Son, gdyż były one sprzedawane w najwyższej lini RTW Fostersa i są robione zgodnei z linią Handgrade. Jest to bardzo dobra oferta cenowa. Taka okazja nie powtórzy się szybko, gdyż AS obecnie nie produkuje butów dla F&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 Moim zdaniem 724 jest minimalnie węższe w palcach, ale za to luźniejsze w podbiciu względem 915. Różnice jednak są na tyle małe, że może to równie dobrze zależeć od wymiarów konkretnej pary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2017 AS Drayton UK7, G fitting - Handgrade Range 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 28 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2017 @fan_dobrego_buta dzięki za info. Poszedł PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2017 W ofercie zakupu seconds dostępne są również modele wyprodukowane dla George Cleverley. Byty wykonane zgodnie z kolekcja handgrade Model Harry w room 8.5 oraz 9 EDIT: orginalne zdjecie modelu Harry oraz model Rowland w rozmiarze 7.5 wykonane ze skóry w kolorze espresso. Poniżej przykładowe zdjęcia tego modelu jednak wykonane z zamszu: http://www.georgecleverley.com/ready-to-wear/rowland-black-suede/ Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Osoby zainteresowane grupowym zakupem seconds z fabryki AS, proszę dopisywać się na listę na tablicy ogłoszeń: modeln rozm, kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Dzięki ciekawości jednego z kolegów forumowych, udało się uzyskać zdjęcia czarnych oxfordów na kopycie 87E, wykonanych ze skóry korygowanej (corrected calf), jaką stosowany w kolekcji Classic. Podeszwa Danity. Świetne woły robocze. Rozmiary UK6.5, UK7 oraz UK8. Bardzo atrakcyjna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Stara kolekcja classic była niezła, mam jedne longwingi z tamtych lat i są bardzo komfortowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Jaka cena? Można prosić o info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 160 GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Dobra cena, 87e jak się ma do rozmiarówki np yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Posiadam buty na 87F. Zakładając, że 87E będa delikatnie węższe (max 2 mm)uważam, że rozmiar będzie podobny do Y915F, i o jakieś 1/2 rozmiaru mniejszy od Y960G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Dziś otrzymałem zdjęcia butów, które zamówiliśmy grupowo z opisem wady: Fosters, UK8 - zły kolor podeszwy, czyli I gatunek CHARLES II Black, 5 eyelet, cap, Oxford, UK9,5 - marszczenie z tyłu buta AS Drayton UK7 G - Piękne buty - mała wada skóry na czubku buta: DUCKERS D004 Vintage Cherry, UK8 - Rewelacyjny kolor!!!!!! - luzniejsza skóra przy kciuku ze zdjęcia. Ten model jest dostępny jeszcze w rozm: 7.5, 8.5 - 10.5 Alfred Sargent Hunt 48F, UK7, chestnut - srobne zarysowania buta ASBJORN DAGESTAD 20590-12 Black, UK8 - wada skóry na czubku buta- nie otrzymałem zdjęcia. Prześlę w poniedziałek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Take zdjęcia jeszcze dziś otrzymałem to się dzielę: Duckers UK8.5 Oraz JCrew UK7.5 87F 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Świetne są te Duckersy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgadzam się. Bardzo ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 16 godzin temu, Kosiareks napisał: Świetne są te Duckersy Już nie mogę się ich doczekać Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Do zamówionych Drayytnów z zamowienia forumowego, organizowanego przez Fana, mam mozliwosc dokupienia dedykowanych prawideł do kopyta 48. Czy warto dać za prawidła,wyprofilowane pod kopyto 150-200zł wiecej niz za standartowe np z sklepu szewskiego? Macie własne doświadczenia z tym związane, "czuć" różnice zeby dopłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Teraz, Denior napisał: Do zamówionych Drayytnów z zamowienia forumowego, organizowanego przez Fana, mam mozliwosc dokupienia dedykowanych prawideł do kopyta 48. Czy warto dać za prawidła,wyprofilowane pod kopyto 150-200zł wiecej niz za standartowe np z sklepu szewskiego? Macie własne doświadczenia z tym związane, "czuć" różnice zeby dopłacić? Jeżeli kopyto jest bardzo nietypowe (jak np. U Vassa) to można się nad tym zastanowić. W pozostałych przypadkach - tylko ze względów estetycznych (droższe prawidła są na ogół dużo ładniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Drayton są w tęgości G i mają taki kształt: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Już dawno nie byłem tak podekscytowany zakupem grupowym AS.Tym razem wybrałem buty na kopytach których nie znam, gdyż w AS wyprodukowano je dla Fosters & Son rozm UK8E oraz George Cleverley UK8.5E. Mam nadzieję, że niebędę musiał wystawić je na "bazarku" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi