Serwacy Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Ogromne wrażenie zrobiły na mnie dwa samochody Rolls-Royce Silver Wright. Biały samochód został wyprodukowany w 1949 roku, a czarno-bordowy w 1948 roku. Ciekawostką jest fakt, że samochody zostały karosowane przez dwie różne firmy nadwoziowe. Przez pare dobrych minut miałem niezłą zabawę w "znajdź różnice". Na jednym ze zdjęć właściciel jednego z tych przepięknych samochodów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 22 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2014 Ciekawy samochód prezentowany na w/w imprezie Motoclassic Wrocław. Mercedes-Benz W126 560 SEL z końca lat 80-tych, przerobiony przez firmę CARAT by Duchatelet. Na wyposażeniu fax, drukarka, odtwarzacz VHS, monitor z tunerem TV, telefon, barek. Tak się woziły tuzy z Wall Street 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2014 Ile może kosztować taka zabawka? Czy masz dla porównania współczesnego odpowiednika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 23 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2014 Ile może kosztować taka zabawka? Czy masz dla porównania współczesnego odpowiednika? Firma CARAT działa dalej, ale główna działalność firmy to produkcja aut opancerzonych na bazie limuzyn i samochodów typu SUV. Nie wiem ile kosztuje taki samochód od tej firmy, ale pewnie to zależy od wybranych opcji. Dla porównania w 2015 roku Mercedes-Benz wprowadza na rynek kolejną odmianę nowej Klasy S, w extra długim nadwoziu, która najprawdopodobniej będzie nosić nazwę S 600 V12 Maybach/Pullman. Samochód po części zastąpi na rynku Maybacha, którego produkcja została zakończona. Cena samochodu w Polsce ma być na poziomie 2 500 000,00 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 24 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2014 No przynajmniej jeden klasyk z kategorii marzeń jest - BMW M1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egonszef Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 WIem, jeszcze jestem poniekąd dzieckiem niemniej to moje marzenia http://2.bp.blogspot.com/_YAacXrznw8o/S7lg9N1y0eI/AAAAAAAAAYc/UNUlQBtDerg/s1600/sstp_1003_04_o%2B1971_nissan_skyline%2Bfront.jpg http://3.bp.blogspot.com/_YAacXrznw8o/S7lg-1GIrlI/AAAAAAAAAYk/ItA8R9FcASo/s1600/sstp_1003_03_o%2B1971_nissan_skyline%2Brear_view.jpg No i któeś od Magnusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longin Napisano 26 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Zdecydowanie wybrałbym Astona Martina db5 1963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Ile może kosztować taka zabawka? Czy masz dla porównania współczesnego odpowiednika? http://klasykagatunku.pl/encyklopedia-klasykow/mercedes-benz/carat-duchatelet/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 w zeszłym tygodniu w pewnym mieście miałem okazję zajrzeć do garażu mojego znajomego, który kolekcjonuje ciekawe samochody. Oto część jego kolekcji. co ciekawe ten ford pomimo lat to jest wersja z twardym dachem, wspomaganiem kierownicy i elektrycznymi oknami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 jakieś 10 lat temu miałem okazję pojeździć takim potworem - zawija asfalt na wszystkich biegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 Piękne Camaro. Niestety jak każdy amerykański sportowy samochód to auto do "jazdy na wprost" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 24 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2014 W przypadku wielu amerykańskich samochodów (np. Camaro, Mustang) jestem w stanie im to wybaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Taaa...; i może jeszcze z żoną?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Moim marzeniem był Ford Mustang, ale jak się dowiedziałem ile pali (ok, 20 l) to mi przeszło W tym roku będę miał okazję się nim przejechać i to mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Moim marzeniem był Ford Mustang, ale jak się dowiedziałem ile pali (ok, 20 l) to mi przeszło W tym roku będę miał okazję się nim przejechać i to mi wystarczy. a ile oczekiwałeś od jednostki prawie 5 litrowej V8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 a ile oczekiwałeś od jednostki prawie 5 litrowej V8? Zaryzykuję, że ten Mustang pali więcej niż 20L, moja V6 3,5 litra pali 18L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 a ile oczekiwałeś od jednostki prawie 5 litrowej V8? Szczerze to nie zastanawiałem się nad tym, gdy zakodowałem to jako "marzenie". Dopiero ostatnio zrewidowałem plany i przekracza to moje możliwości. Zaryzykuję, że ten Mustang pali więcej niż 20L, moja V6 3,5 litra pali 18L. Rozmawiałem z właścicielem auta, które wkleiłem i powiedział, że można zejść na 17 L przy nieprzekraczaniu 90 km/h, a nawet na 15 L przy mniejszej. Ale co to za przyjemność z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Może dojść nawet do 2 litrów jak będzie stał na jałowym biegu a w te 15 litrów to nie wierzę, chyba że jedzie za tirem z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Dokładnie,miałem kiedyś Chevroleta Camaro 5,7 litra , w mieście jak się mieściłem w 27 l to był sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2015 Jaguar XJR 4l v8 tez w 25L sie nie mieści, ale to mały pikus. Jesli ktoś widzi największe zródło kosztów w paliwie, to nie powinien myślec o takim samochodzie. Rozrząd to kilka tysięcy, uszczelka pod głowica tez, amortyzatory 6 tys. Kupno samochodu w dobrym stanie to loteria i spore koszty na starcie, a pózniej jest tylko gorzej... Nie kupiłbym samochodu od kogoś, kto chce oszczędzać juz na paliwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Rozmawiałem z właścicielem auta, które wkleiłem i powiedział, że można zejść na 17 L przy nieprzekraczaniu 90 km/h, a nawet na 15 L przy mniejszej. Ale co to za przyjemność z jazdy To powinno pójśc do działu humor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu123 Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Moje marzenie ford Mustang Shelby GT500 Eleanor 1967 A co do wcześniejszej dyskusji jak się nie ma pieniędzy na paliwo i utrzymanie takiego auta to się nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Damian, co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 polska produkcja miałem w planie zrobić z nimi wywiad, ale wiki mówi że firma zbankrutowała ;( co do nazwy producenta pls poczekajmy z odpowiedzią chwilę, bo właśnie na naszym FB pojawiła się zagadka z tym zdjęciem https://www.facebook.com/butwbutonierce/photos/a.216233708495627.28171957.171741822944816/715333128585680/?type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi