Skocz do zawartości

Klasyczne auto moich marzen

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

Mi żona (i po troszę rozsądek) wybija z głowy weekendowe evo ale nie wiem ile wytrzymię ;)

Ale weekendowe evo to zupelnie inna rozmowa :) Moze warto polaczyc to z miloscia do klasykow? Szybkich aut nie brakuje, wtedy nie bylo tylu ograniczen..

Kwintesencja włoskiego stylu w dobrym tego słowa znaczeniu...

Szkoda ze 4C tak spieprzyli tymi przednimi swiatlami...

Ale weekendowe evo to zupelnie inna rozmowa :) Moze warto polaczyc to z miloscia do klasykow? Szybkich aut nie brakuje, wtedy nie bylo tylu ograniczen..

Szkoda ze 4C tak spieprzyli tymi przednimi swiatlami...

Światła w karbonie jak i pewnie wiele dodatków stylistycznych we wnętrzu to mam nadzieję tylko cechy wersji Launch Edition. Seryjna pewnie będzie miała takie jak w wersji Concept czyli zintegrowane pod jednym kloszem jak w 8C

Właśnie czytałem o tych światłach, bo to największe zeszpecenie jak dla mnie i podobno zostały tak zrobione, żeby zredukować masę i cenę autka.

"The real reason is that the number one goal was to make the 4C as light as possible. The new design with no outside cover and no extra components underneath is lighter and cheaper to make than the one from the concept. They still give the 4C its unique face" Tencone "I prefer the original solution from the concept but we will work on a solution to improve the car over its life cycle. We did try body colour for this new light cluster and it looked terrible"

Jedno z tych marzeń z dzieciństwa które ktoś sobie spełnił, myśląc że jak on marzy o skonstruowaniu samochodu, to inni marzą by go kupić :-) Dziwaczny, wóz, pod "nowoczesną" karoserią krył technikę z kilku europejskich samochodów klasy średniej, wykastrowaną dodatkowo przez DOT. Jako fan samochodów kuriozalnych i bez sensu- uwielbiam :-)

• 2 weeks later...

Ten na to nie wygląda, ale parę lat temu na Allegro grasowała grupa oszustów, która picowała po chamsku Fiaty i Polonezy i sprzedawała jako "nówki z niemal zerowym przebiegiem", za kilkadziesiąt tysięcy zł, tam wystarczyło kilka rzutów oka żeby to zobaczyć, bo byli niedokładni, ale ludzie i tak się dali nabrać. Swoją drogą nie wydaję mi się prawdopodobne by ktoś dał za malucha takie pieniądze, zdaję mi się że to jest jakieś sztuczne nakręcanie aukcji przez właściciela, nie wiem w jakim celu, ale takie rzeczy też już widziałem na allegro.

• 3 weeks later...