Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Barker.

NieMy

Rekomendowane odpowiedzi

O ile jestem zdecydowanym orędownikiem teorii "dołóż do Yanko", a pytającym o solidne obuwie za 200 zł odpowiadam, że w tej cenie proponuję dwie pary solidnych skarpet na Patine.pl, o tyle Kolega Aspirujący wstrzelił się w trudną półkę cenową: za tanio by bezboleśnie dołożyć, a już coś za te pieniądze można zrobić.

Moim zdaniem kupiłeś nieciekawe modele ciekawego producenta. Jeśli ceny z linków są aktualne, drugie buty oddaj, a pierwsze (jeśli Ci się podobają - mnie nie) zostaw. Pieniądze otrzymane za drugie buty włóż do skarbonki, a kiedy pojawi się tam dodatkowe 500 zł, będziesz wiedział co zrobić (albo doczytaj w nowym logo forum:-))

O sensownej pielęgnacji butów ze skóry korygowanej zapomnij. Barker Flex powinny z definicji być wygodne, więc albo do tej pory chodziłeś wyłącznie w najkach i nie znasz tematu, albo coś jest nie tak z butami/dopasowaniem, więc też trzeba byłoby oddać.

1. Domyślam się, że kolega @Aspirujący nie spadł z nieba i ma inne buty w dyspozycji :)

2. Trudno mi wyobrazić sobie rotowanie tymi Barkerami, przy ich osobliwej urodzie. Raczej klasyczne i uniwersalne to one nie są :)

3. Brak rotowania nie powoduje włączenia trybu natychmiastowej auto-destrukcji butów :) Będą się zużywać szybciej i nie jest to zalecane, ale nadal IMHO lepsza opcja niż Barkery z Zalando.

1. Brak worków jest pewnie spowodowany tym, ze ktoś je sobie zabrał, a Zalando nie sprawdziło co przyjmują.

2. Tak, powinny dopasować się do nogi.

3. Nie miałem nigdy butów ze skóry polerowanej, ale na forum nie mają one najlepszej opinii. Drugi model - wystarczy zestaw Saphir.

A do mnie właśnie dotarły Bakery ze sklepu internetowego ale nie Zalando. Była bardzo duża wyprzedaż i żal było nie brać 8-)  I mogę potwierdzić, że jest szmatka, dwa woreczki i łyżka do butów. Buty o bardzo fajnej barwie, choć na zdjęciach kolor jest bardziej wyblakły niż w rzeczywistości.

post-7861-0-99460800-1454022167_thumb.jp

post-7861-0-60338500-1454022173_thumb.jp

post-7861-0-74414300-1454022182_thumb.jp

post-7861-0-84834200-1454022189_thumb.jp

post-7861-0-84083100-1454022196_thumb.jp

post-7861-0-63083600-1454022203_thumb.jp

post-7861-0-38575500-1454022213_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 8

Barker Lambourn Cherry - Moja 3 para od Barkera, zresztą każda kupiona na Zalando. Podsyłam linka, bo może ktoś zwróci, a cena jest dobra - https://www.zalando.pl/barker-lambourn-botki-sznurowane-brazowy-bk512d001-o11.htmlzresztą to właśnie cena i fakt, że był dostępny tylko mój rozmiar w ilości 1 szt. (przypadek?) zadecydował o spontanicznym zakupie.

Tym razem nie było oryginalnego pudełka, a sznurówki i łyżka znajdowała się w jednym z butów. Co mi szczególnie nie przeszkadza, bo nie kupuje się obuwia ze względu na pudełko ;)

Na razie zdjęcia na szybko (w warunkach pokojowych z lampą i bez)

post-215-0-80244500-1454089609_thumb.jpg

post-215-0-66896300-1454089618_thumb.jpg

Porównanie z tym samym modelem tylko w kolorze Cedar Grain, który obecnie jest w służbie czynnej, także musicie mi wybaczyć że niezbyt czyste :) (kupione lipiec 2014 r. - opisane zostały w poście nr 19 na str. 1 tego wątku https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2449-producenci-marki-butów-barker/?p=136829)

post-215-0-26459900-1454089633_thumb.jpg

post-215-0-06385600-1454089648_thumb.jpg

"Poczekaj trochę i dołóż do Yanko"?

Dziękuję, tym razem nie trzeba. Poniżej dla zainteresowanych zestawienie z Yanko 653 w kolorze bordowym.

post-215-0-20192800-1454089662_thumb.jpg

P.S. co by nie było, Yanko to dla mnie dalej świetne buty i kiedyś kupię jeszcze jakąś parę. Natomiast barkery mają tę przewagę, że nadają się bardziej do casualu (inny rodzaj skóry i cięższe kopyto), co akurat bardziej odpowiada mojemu stylowi. 

Jak będę miał trochę czasu to mógłbym napisać porównanie i załączyć więcej zdjęć w świetle dziennym 

• Oceniam pozytywnie 6

@Fan dobrego buta

@Koval

- dziękuje bardzo, też uważam, że mam duże szczęście jeśli chodzi o Zalando. Buty, które normalnie kosztują 290-295 GBP kupiłem w cenie 790 zł. Wróżę im długi i owocny żywot, jak tylko dobiorę odpowiednie kosmetyki ;)

Tak jak napisałem, postaram się niedługo zamieścić obszerniejszy materiał zdjęciowy.

• Oceniam pozytywnie 1

• 3 weeks later...

Panowie, kupiłem Barker Lambourn na Zalando i mam z nimi pewien problem. Mianowicie co starałem się uwidocznić na zdjęciach, skóra ma jakby ciemniejszy pigment w kilku/kilkunastu miejscach (szczególnie na lewym bucie). Nie wiem czy tak to powinno wyglądać, domyślam się, że nie ale ekspertem nie jestem. Drugie pytanie, czy to będzie można przykryć pastą/kremem? Napisałem też do Barkera w tej sprawie, aktualnie czekam na odpowiedź. Z góry dzięki.

post-5277-0-08801600-1455973941_thumb.jp

post-5277-0-04472600-1455973949_thumb.jp

post-5277-0-75413100-1455973953_thumb.jp

post-5277-0-77565900-1455973957_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Podeszwa z pewnością styka się z podłożem ale nie na całej swojej długości. Tzn całe śródstopie opiera się na podłożu, a czubek i 2-3 cm w tył jest jakby zadarte trochę do góry. To źle? Z tego co widzę na fotkach w internecie to chyba ten model tak ma.

Pochwalę się :D

Zakupiłem pierwsze w życiu porządne buty - Barker Banbury. Do stylu w jakim chodzę są wyglądają mega. Robią wrażenie na żywo. Tylko teraz tak. Kupiłem je w promocji w Herringu, gdzie były oznaczone jako seconds, za 100 GBP, normalna cena to ok 200 GBP.

Natomiast jak widać na drugim zdjęciu, skóra ma takie plamki (niedobarwienia na przyszwie).

Jak mniemam przez to że seconds, nie dostanę nic od Herringa dodatkowo (Czy jednak warto napisać?), natomiast mam pytanie, czy zwykły krem i na to wosk załatwi sprawę?

post-7989-0-90050500-1456780993_thumb.jp

post-7989-0-01445200-1456781013_thumb.jp

To wygląda na zwykłe (i to bardzo delikatne) otarcia, po jednym przejeździe komunikacją miejską w godzinach szczytu będziesz miał większe. Spokojnie do zapastowania. Jeżeli to kwalifikuje buty jako seconds, to powinieneś być zadowolony z okazji. Ciesz się nowymi butami, zamiast się nimi martwić. Żadna wada, noś na zdrowie.

• Oceniam pozytywnie 1

Te Barkery to rozmiar 8,5 (G)? jak tak, to były wystawione jako seconds, ze względu na zwrot klienta, a nie otarcia ;)

Tak, to 8,5G najprawdopodobniej ze względu na zwrot były wystawione.

No i mam pytanie jeszcze. Suma summarum są trochę za długie, o jakieś pół rozmiaru pewnie. Teraz mam pytanie, jkabym kupował oxfordy z Barkera, to jakie brać?

8G, 8F, 8,5F?

Mam podejrzenia że 8G może być ok, bo będą mniejsze we wszystkich wymiarach, a 8F za ciasne. z Kolei 8,5 F będą niepotrzebnie długie. Mają kilka modeli takich że mi ślina leci, a w Patine nie ma nic w promocji w moim rozmiarze. CZy ryzykować 8F?

Tak wiem, swoje trzeba wydać i przecierpić, tylko się też zastanawiam jak tu z obszernością oxford kontra debry.

Taka informacja na przyszłość - dla każdego kto również kupił na Zalando model Barker Lambourn Cherry - pasuje do niego idealnie krem Saphir z wyższej linii w kolorze 09 :)

Piszę, bo akurat dużo osób się mnie o to na forum pytało.

• Oceniam pozytywnie 1