Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Kwestii mojego udziału w moim własnym pogrzebie wolałbym na razie nie uściślać ;-)

Frankensteinie! Nie lękaj się! To Forum już zapewniło Tobie nieśmiertelność! :)

Śmiem twierdzić, że "nieśmiertelność" zapewniło mu kilka napisanych książek i kilkaset artykułów, a dla archeologów internetu może blog. To tutaj to jednak wprawki, do których już za kilka lat trafią tylko nieliczni (jeśli MT będzie się nadal chciało utrzymywać to w sieci).

Przepiękny kolor. Na moim monitorze przypomina dość mocno zaparzoną czarną herbatę, a jak prezentuje się na żywo?

Jak je pierwszy raz zobaczyłem to ich kolor wywołał we mnie uczucie "muszę je mieć" i już nie było odwrotu :geek: Zdjęcie/Twój opis bardzo dobrze oddaje rzeczywisty kolor, tylko na żywo prezentują się jeszcze lepiej 8-) W weekend postaram się wrzucić więcej zdjęć.

Dobrze zaparzona czarna herbata ma odcień czerwono-brązowy, może odrobinę ciemniejszy od tego na zdjęciu, ale zdecydowanie jaśniejszy od "midnight brown", przynajmniej w moim wyobrażeniu tego drugiego ;)

Może mocno nie równa się dobrze. Też (?) nie bardzo wiem, co kto ma na myśli w tej dyskusji, ale jeśli pod mocno podstawić napar na Liptonie pozostawiony na noc, a na dobrze napar na Twinningsie pozostawiony na 4 min. to wszystko staje się jasne?

Widząc w jakim kierunku rozwinęła się dyskusja chyba będę musiał zaparzyć kilka herbat w przezroczystych szklankach i zrobić im zdjęcia obok butów (i podać rodzaj, temperaturę wody i czas zaparzania) aby każdy mógł odtworzyć właściwy kolor :lol::P

Widząc w jakim kierunku rozwinęła się dyskusja chyba będę musiał zaparzyć kilka herbat w przezroczystych szklankach i zrobić im zdjęcia obok butów (i podać rodzaj, temperaturę wody i czas zaparzania) aby każdy mógł odtworzyć właściwy kolor :lol::P

Koniecznie. Proponuję od razu wrzucić całość w osobnym wątku i podpiąć go. "Przewodnik forumowego krytyka po odcieniach brązu", to brzmi dumnie.

To ja sie pochwale swoimi pierwszymi, zakupionymi koszulami, torba, spodniami

Trzy z czterech koszul, zakupilem w Hawes & Curtis. Ostatnia, jest marki Savile Row, ktora wyhaczylem w TK maxx za 18 funtow. Jest ona cala biala, nie robilem zdjecia.

Kupilem rowniez swoje pierwsze w zyciu granatowe chinosy, razem z bezowymi spodniami, ktore materialem przypominaja jeans. Dostalem je w Primarku, po 8 funtow za sztuke. Pierwsze, bo do tej pory, jedyne dlugie spodnie, jakie nosilem, to jeansy.

W Kaliszu czekaja na mnie dwie marynarki. Jedna to szara, dwurzedowa marynarka marki Hugo Boss, ktora zakupilem w Second Handzie za 9zl.

Druga to jednorzedowa, zolto-czarna marynarka, w drobna krate, ktora znalazlem u wujka w szafie. :D

Tutaj zdjecie spodni i torby.

Dołączona grafika

Kupujac torbe, kierowalem sie brazowym kolorem moich butow i paska.

Tutaj zdjecia trzech koszul. Ostatnia mam zamiar juz otworzyc u siebie w domu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ta pierwsza jest troche pognieciona. Nie prasuje jej, bo tutaj w Anglii juz jej nie zaloze :D

W planach mam kupno kilku krawatow. Jestem ograniczony do krawatow za kilka zl w second handzie, nie stac mnie na cos lepszego.

Po przyjezdzie oczywiscie bede wrzucac swoje pierwsze kompozycje :)

Pozdrawiam

Witam.

Przygotowuję się na jesień i zimę.

Kupiłem sobie kamizelkę puchową (myślę, że w tym sezonie będzie na fali) oraz...kardigana. Pierwszego w moim życiu, a jeszcze niedawno pisałem, że nigdy czegoś takiego nie założę (skusił mnie kołnierzem szalowym).

Do tego brązowa bluza z kapturem (quasi dziergana) i jasnoszary sweter z kołnierzem (szalowym?) zapinanym na dwa guziki.

post-229-13658920704385_thumb.jpg

post-229-13658920704761_thumb.jpg

post-229-13658920705194_thumb.jpg

@Filip M. --> Ładnie się prezentują te rzeczy; niedawno sam zakupiłem podobne chinosy (te beżowe). Właściwie dwie pary; jedne zwężane, a drugie klasyczne. Torba wygląda bardzo w porządku :). Planuję sobie niedługo jakąś sprawić, przyda się na uczelnię.

@Łukasz --> kardigan świetny! Ostatni ze swetrów, które przedstawiłeś (ten jasnoszary) także. Bardzo bym chciał taki sobie zakupić w niedalekiej przyszłości.

W planach mam kupno kilku krawatow. Jestem ograniczony do krawatow za kilka zl w second handzie, nie stac mnie na cos lepszego.

Po przyjezdzie oczywiscie bede wrzucac swoje pierwsze kompozycje :)

Czasami w sh bywają niezłe krawaty, trzeba szukać, ale udaje się coś znaleźć. Z klasycznymi nie powinno być kłopotu.

Jak je zobaczyłem na stronie to się zakochałem i po okresie rozterek przybyły do mnie:

Dołączona grafika

Bliżej:

Dołączona grafika

Niestety radość została zmącona lekkim problemem jakościowym - opiszę co i jak dostanę odpowiedź od Herringsa

Chętnie wysłucham propozycji zestawów do tych butów - na razie poluje na pasek (brąz+złota klamra). Co sądzicie o granatowym garniturze do nich? Z czy Waszym zdaniem będą się najlepiej komponować?

A przy okazji owoc ostatniej wizyty w Berlinie (jakby co to mam drugiego ;) ):

Dołączona grafika

Lev,

Pierwsze super!!!. Z jednej strony wstawki materiałowe (element lekkości), z drugiej ażury (dociażają design). będą pasować na pewno do zestawu klubowego w wersji light.

Drugie natomiast, jak dla mnie zbyt nowoczesne. W mojej ocenie dobrym towarzystwem dla nich może być któryś z garniturów Bossa z czerwonej linii. Od klasyki odbiegają sporo.

OT Widzę, że jest nas już kilku z Wrocławia. Można powoli pomyśleć może o jakimś spotkaniu forumowym we Wrocławiu :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.