Dr Kilroy Napisano 19 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2011 Jednak warto to uściślić. Pozdrawiam, Dr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 19 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2011 Kwestii mojego udziału w moim własnym pogrzebie wolałbym na razie nie uściślać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Kwestii mojego udziału w moim własnym pogrzebie wolałbym na razie nie uściślać Frankensteinie! Nie lękaj się! To Forum już zapewniło Tobie nieśmiertelność! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Kwestii mojego udziału w moim własnym pogrzebie wolałbym na razie nie uściślać Frankensteinie! Nie lękaj się! To Forum już zapewniło Tobie nieśmiertelność! Śmiem twierdzić, że "nieśmiertelność" zapewniło mu kilka napisanych książek i kilkaset artykułów, a dla archeologów internetu może blog. To tutaj to jednak wprawki, do których już za kilka lat trafią tylko nieliczni (jeśli MT będzie się nadal chciało utrzymywać to w sieci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtd Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Ja właśnie odebrałem Barker Exeter w Rosewood (zdjęcie ze strony sklepu): http://www.herringshoes.co.uk/_shop/products/Barker-Barker%20Exeter-Rosewood%20Calf-4671-2490-1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Niezniszczalne buty. Za kilka lat wymienisz podeszwę i przekażesz synowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Przepiękny kolor. Na moim monitorze przypomina dość mocno zaparzoną czarną herbatę, a jak prezentuje się na żywo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtd Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Przepiękny kolor. Na moim monitorze przypomina dość mocno zaparzoną czarną herbatę, a jak prezentuje się na żywo? Jak je pierwszy raz zobaczyłem to ich kolor wywołał we mnie uczucie "muszę je mieć" i już nie było odwrotu Zdjęcie/Twój opis bardzo dobrze oddaje rzeczywisty kolor, tylko na żywo prezentują się jeszcze lepiej W weekend postaram się wrzucić więcej zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Buty rzeczywiście bardzo ładne, ale kolor czarnej herbaty to to nie jest ( raczej "zwykłej" ). Kolor czarnej herbaty bym raczej określił jako "midnight brown" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Buty rzeczywiście bardzo ładne, ale kolor czarnej herbaty to to nie jest ( raczej "zwykłej" ). Kolor czarnej herbaty bym raczej określił jako "midnight brown" +++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Dobrze zaparzona czarna herbata ma odcień czerwono-brązowy, może odrobinę ciemniejszy od tego na zdjęciu, ale zdecydowanie jaśniejszy od "midnight brown", przynajmniej w moim wyobrażeniu tego drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 24 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2011 Dobrze zaparzona czarna herbata ma odcień czerwono-brązowy, może odrobinę ciemniejszy od tego na zdjęciu, ale zdecydowanie jaśniejszy od "midnight brown", przynajmniej w moim wyobrażeniu tego drugiego Może mocno nie równa się dobrze. Też (?) nie bardzo wiem, co kto ma na myśli w tej dyskusji, ale jeśli pod mocno podstawić napar na Liptonie pozostawiony na noc, a na dobrze napar na Twinningsie pozostawiony na 4 min. to wszystko staje się jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtd Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Widząc w jakim kierunku rozwinęła się dyskusja chyba będę musiał zaparzyć kilka herbat w przezroczystych szklankach i zrobić im zdjęcia obok butów (i podać rodzaj, temperaturę wody i czas zaparzania) aby każdy mógł odtworzyć właściwy kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Widząc w jakim kierunku rozwinęła się dyskusja chyba będę musiał zaparzyć kilka herbat w przezroczystych szklankach i zrobić im zdjęcia obok butów (i podać rodzaj, temperaturę wody i czas zaparzania) aby każdy mógł odtworzyć właściwy kolor Koniecznie. Proponuję od razu wrzucić całość w osobnym wątku i podpiąć go. "Przewodnik forumowego krytyka po odcieniach brązu", to brzmi dumnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 U mnie te buty mają kolor czerwonej herbaty parzonej przez 3 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip M. Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 To ja sie pochwale swoimi pierwszymi, zakupionymi koszulami, torba, spodniami Trzy z czterech koszul, zakupilem w Hawes & Curtis. Ostatnia, jest marki Savile Row, ktora wyhaczylem w TK maxx za 18 funtow. Jest ona cala biala, nie robilem zdjecia. Kupilem rowniez swoje pierwsze w zyciu granatowe chinosy, razem z bezowymi spodniami, ktore materialem przypominaja jeans. Dostalem je w Primarku, po 8 funtow za sztuke. Pierwsze, bo do tej pory, jedyne dlugie spodnie, jakie nosilem, to jeansy. W Kaliszu czekaja na mnie dwie marynarki. Jedna to szara, dwurzedowa marynarka marki Hugo Boss, ktora zakupilem w Second Handzie za 9zl. Druga to jednorzedowa, zolto-czarna marynarka, w drobna krate, ktora znalazlem u wujka w szafie. Tutaj zdjecie spodni i torby. Kupujac torbe, kierowalem sie brazowym kolorem moich butow i paska. Tutaj zdjecia trzech koszul. Ostatnia mam zamiar juz otworzyc u siebie w domu. Ta pierwsza jest troche pognieciona. Nie prasuje jej, bo tutaj w Anglii juz jej nie zaloze W planach mam kupno kilku krawatow. Jestem ograniczony do krawatow za kilka zl w second handzie, nie stac mnie na cos lepszego. Po przyjezdzie oczywiscie bede wrzucac swoje pierwsze kompozycje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Faktycznie się obkupiłeś, skubany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Witam. Przygotowuję się na jesień i zimę. Kupiłem sobie kamizelkę puchową (myślę, że w tym sezonie będzie na fali) oraz...kardigana. Pierwszego w moim życiu, a jeszcze niedawno pisałem, że nigdy czegoś takiego nie założę (skusił mnie kołnierzem szalowym). Do tego brązowa bluza z kapturem (quasi dziergana) i jasnoszary sweter z kołnierzem (szalowym?) zapinanym na dwa guziki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Kupiłem sobie...kardigana. Pierwszego w moim życiu, a jeszcze niedawno pisałem, że nigdy czegoś takiego nie założę (skusił mnie kołnierzem szalowym).Nigdy nie mów nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 @Filip M. --> Ładnie się prezentują te rzeczy; niedawno sam zakupiłem podobne chinosy (te beżowe). Właściwie dwie pary; jedne zwężane, a drugie klasyczne. Torba wygląda bardzo w porządku . Planuję sobie niedługo jakąś sprawić, przyda się na uczelnię. @Łukasz --> kardigan świetny! Ostatni ze swetrów, które przedstawiłeś (ten jasnoszary) także. Bardzo bym chciał taki sobie zakupić w niedalekiej przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 W planach mam kupno kilku krawatow. Jestem ograniczony do krawatow za kilka zl w second handzie, nie stac mnie na cos lepszego. Po przyjezdzie oczywiscie bede wrzucac swoje pierwsze kompozycje Czasami w sh bywają niezłe krawaty, trzeba szukać, ale udaje się coś znaleźć. Z klasycznymi nie powinno być kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lev Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Jak je zobaczyłem na stronie to się zakochałem i po okresie rozterek przybyły do mnie: Bliżej: Niestety radość została zmącona lekkim problemem jakościowym - opiszę co i jak dostanę odpowiedź od Herringsa Chętnie wysłucham propozycji zestawów do tych butów - na razie poluje na pasek (brąz+złota klamra). Co sądzicie o granatowym garniturze do nich? Z czy Waszym zdaniem będą się najlepiej komponować? A przy okazji owoc ostatniej wizyty w Berlinie (jakby co to mam drugiego ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Komponował bym je w zestawach mniej formalnych. Np granatowa marynarka i beżowe chinosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Lev, Pierwsze super!!!. Z jednej strony wstawki materiałowe (element lekkości), z drugiej ażury (dociażają design). będą pasować na pewno do zestawu klubowego w wersji light. Drugie natomiast, jak dla mnie zbyt nowoczesne. W mojej ocenie dobrym towarzystwem dla nich może być któryś z garniturów Bossa z czerwonej linii. Od klasyki odbiegają sporo. OT Widzę, że jest nas już kilku z Wrocławia. Można powoli pomyśleć może o jakimś spotkaniu forumowym we Wrocławiu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi