Kynio Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Bexley, model Edward, kolor chestnut: Mają trochę dłuższy nosek, niż wydawało mi się ze zdjęcia, ale w akceptowalnym zakresie i podobają mi się. Ponieważ to moje pierwsze takie buty (nie licząc starych garniturowych, kupowanych na szybko i bez przemyślenia) to mam pytanie: jeden z butów trochę uciska mnie w podbicie, poniżej sznurowania. Rozchodzi się czy może warto iść do szewca do rozbicia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Rozbicie u szewca to ostateczność. Nie rób tego przez 2-3 tygodnie, jeśli to jest tylko "trochę uciska", to skóra powinna się dopasować do stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 PS. Piękne buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 @Mr V: Dzięki, póki co chodziłem w nich wczoraj wieczorem ok. 3 godzin, a rano jak je znów włożyłem to ciężko było wytrzymać. Ale spróbuje jeszcze trochę pochodzić i zobaczę co z tego wyjdzie. I dlaczego rozbijanie to ostateczność? Czy wpływa to mocno negatywnie na but? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 na prawidła i załóż znowu za 3 dni, noga się musi zagoić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 na prawidła i załóż znowu za 3 dni, noga się musi zagoić Na szczęście ran nie ma, a prawidła jeszcze trzeba zakupić BTW, czy ktoś wie gdzie można zakupić pełne prawidła, ale z tańszego drewna, np. bukowe? Z tego co się orientowałem to pełne są tylko cedrowe, a te tańsze nie będą IMHO wypychać należycie buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 sklep z art. szewskimi na długiej (lewa strona idąc od Kleparza na Basztową), ok. 20-30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Ten, gdzie buty są "modne, tanie i wygodne"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 tam chyba nie ma butów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 sklep z art. szewskimi na długiej (lewa strona idąc od Kleparza na Basztową), ok. 20-30 zł Dziękuję, już chyba kojarzę gdzie to jest. Żeby nie było offtopu, zaprezentuję kolejny nabytek. Od dość długiego czasu szukałem przenośnego, kieszonkowego pióra. Niestety, w Polsce nie znalazłem nic przyzwoitego w ofercie żadnego ze sklepów (oprócz, jeśli dobrze pamiętam, dość kosztownego modelu Montblanc). Z bardziej przyziemnej oferty znalazłem pióro Sailor Sapporo Mini. Oprócz małych rozmiarów, co ważniejsze, ma również skuwkę z gwintem, która zapobiegać otwarciu i rozlaniu się atramentu w marynarce, a także przeciekom (a przynajmniej mam taką nadzieję ). Po drugiej drodze z Japonii, zwiększeniu swojej wartości w urzędzie celnym (serdecznie dziękuję ustawodawcom za 23% VATu), w końcu dotarło do mnie. Zamieszczam kilka zdjęć, dla skali na zdjęciach są 2 modele Watermana o standardowej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 no to ja też. marynarka feraud. bawełna. tkmaxx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Wygląda na iście przewiewną! Ma brustaszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 tak, ma. jest trochę mniej przewiewna, niż wygląda, bo bawełna jest dość gęsto tkana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zerth Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Bardzo ładna marynarka. Nawet ją przymierzałem przedwczoraj i miałem zamiar zakupić, ale niestety dopasowanie jak dla mnie zbyt "regular". Gratuluję świetnego zakupu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Kilka dni temu nabyłem drogą kupna po niezwykle atrakcyjnej cenie w Peek und Cloppenburg 10 poszetek bawełnianych Tommy Hilfigera. Nie przepadam za tą firmą, ale poszetki ładne. A cena taka, że głupotą byłoby się w ogóle wahać. Zapłaciłem 5 zł za sztukę, a cały zakup był w cenie mniejszej niż 1 poszetka po normalnej cenie. Mam mnóstwo poszetek, głównie jedwabnych, a bawełnianych sporo mniej. Teraz proporcje zaczęły się trochę wyrównywać. Panowie, czy w warszawskich P&C oferta nadal aktualna? W Łodzi niestety w ogóle nie były dostępne. Czy, któryś z Panów mógłby zakupić dla mnie te poszetki, jeżeli jeszcze są i wysłać je do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Zdecydowałem się wrzucić, bo wydają mi się dość nietypowe. Odrobinę zmodyfikowane bucksy w wersji zamszowej i wiązane tylko na 3 dziurki. Zdecydowałem się pozostawić logo garbarni tylko na prawym obcasie. Produkcja zajęła jedynie 2 i pół tygodnia. Jestem zadowolony z wyboru kopyta, bo wyglądają dość smukło, a ostatnia za sprawą Tidżeja przekabaciliście mnie trochę na takie formy i kształty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Masz je już czy to dopiero fotki produkcyjne? Ladnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Mam, wczoraj odebrałem. Zdjęcia life z balkonu, co zresztą widać bo jak zwykle wrzucam największą chałę. To pewnie jeden z ostatnich zakupów w tym roku (we Włoszech szyję jeszcze caponki-wiatrówki), ale za namową Prime Shoes i ze zniżką 85% trudno było się nie zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Po podwójnych monkach, bucksy są numerem dwa na mojej liście - a te wyglądają świetnie! Zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Zdecydowałem się wrzucić, bo wydają mi się dość nietypowe. Odrobinę zmodyfikowane bucksy w wersji zamszowej i wiązane tylko na 3 dziurki. Zdecydowałem się pozostawić logo garbarni tylko na prawym obcasie. Produkcja zajęła jedynie 2 i pół tygodnia. Jestem zadowolony z wyboru kopyta, bo wyglądają dość smukło, a ostatnia za sprawą Tidżeja przekabaciliście mnie trochę na takie formy i kształty.Fantastyczne! Da radę zorganizować jeszcze jedną parę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Popieram, buty są fenomenalne według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Buty są piękne. Gratuluję +Immune+! Intryguje mnie jak je będziesz pielęgnował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Piękne ale bałbym się w nich wyjść poza dom. nie do wyczyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Ja w przypadku takich butów zazwyczaj stosuję zasadę trzykrotnego sprawdzania prognozy pogody na trzech różnych portalach przed wyjściem. A tak na serio to na ogół nie jest tak źle. Buty po jakimś czasie trochę szarzeją, ale o ile nie zabrudzimy ich substancją niemożliwą do odplamienia to bez problemu wystarczą zwykłe cleanery i mydła do skóry zamszowej. Poza tym bucksy to mimo wszystko obuwie wakacyjne, na które trzeba mieć odpowiedni nastrój - do użytku zaledwie kilka razy w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2011 moje jedyne zamszowe buty (brązowe) rzeczywiście poszarzały, ale nierównomiernie. przed pierwszym użyciem impregnowałem je dwukrotnie sprayem do zamszu. można próbować czyścić, ale takiej świeżości jak widać na Twoich zdjęciach się juz nigdy nie odzyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi