Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

...już wiem, kto mi knity podprowadza... :P

Mnie też się zdarzyło niedawno kupić około 20 sztuk od dwóch Sprzedawczyń z Allegro; obecnie mam zastawione sieci na jakiś tuzin kolejnych.

I potwierdzam, że od Użytkowniczki FHUbasta można brać praktycznie w ciemno.

Zajrzałem dzisiaj do jednego z second handów czy jak kto woli lumpeksów. Mówię sobie może znowu trafi mi się kapelusz Borsalino. Przewalam więc kosze, szukam czegoś konkretnego a kapelusza jak nie było tak nie ma. Zrezygnowany wsadzam łapę ostatni raz w morze szmatek i staje się cud! Wyciągam całkiem przyzwoity szal. Według metki  jedwab i wełna. Będzie doskonałym uzupełnieniem zestawów na chłodniejsze jesienne czy nawet zimowe dni. Zapłaciłem kilka miedziaków i zadowolony poszedłem do domku. A pomyśleć, że pieniądze miały iść na czekoladę :P

post-4260-0-09977000-1378925092_thumb.jp

:) Buty są niesamowicie wygodne, bardzo miękka, elastyczna skóra - otula dokładnie stopy, ale nic przy tym nie uwiera ani nie uciska. Nie ma porównania do moich dotychczasowych najlepszych butów - Loake z linii 1880 czy Lodingów.  Jeżeli w przyszłości finanse mi pozwolą to na bank dokupię jeszcze kilka par. 

Wykopałem na ciuchach taki oto "ciuch" w sam raz na nadchodzący sezon:

post-4040-0-84513600-1379238059_thumb.jppost-4040-0-98213000-1379238068_thumb.jp

post-4040-0-73542300-1379238063_thumb.jp

Zagniecenie od leżenia w koszu już się po nocy rozprostowało.

Gruba, ciepła wełna, z tych nieco "gryzących".

Moje pytania laika:

1. Czy można to bez obaw oddać do czyszczenia ot tak po prostu do pralni?

2. Z czym to się nosi? Byłbym wdzięczny za jakieś drobne rekomendacje, wizje  :)

• Oceniam pozytywnie 1

Była wyprzedaż w Lidlu to wziąłem ;)

a że ząb mnie bolał, musiałem znaleźć sobie zajęcie. Trochę Kiwi w kolorze "Dark Maroon", wody i jest już lepiej

A myślałem, że tam dobre są przede wszystkim słodycze. Idę zobaczyć, czy jakieś ładne monki nie zalegają w Biedronce.

A tak serio: w Lidlu?

Dzień dobry wszystkim,

To mój pierwszy post na tym forum - prezentuję od razu "nowy - stary" nabytek. Jakiś czas temu wydobyłem z dziadkowej szafy garnitur, który na tyle mnie zainteresował, że zdecydowałem się go wykorzystać do własnych potrzeb.
Jest to widoczna na zdjęciu dwurzędówka. Oddałem go do punktu przeróbek krawieckich, gdzie spodnie i marynarka zostały za symboliczne pieniądze bardziej dopasowane do mojej sylwetki.

I teraz pytanie - z czym takie cudo nosić?  Kolor ciężko mi nawet określić - najłatwiej będzie chyba jako  "oliwko-złoty". (Oby zdjęcie to dobrze oddawało!) Wełna w jodełkę. Marka "H.I.S.". ;-)

Zestaw ze zdjęcia pasuje zapewne tak sobie, ale coś trzeba było ubrać.

Na moje pojmowanie tematu, będą do niej pasować piaskowe spodnie. Ale jaka koszula? (Poza białą oczywiście).

Za wszelką pomoc będę wdzięczny, za komentarze (tak pozytywne, jak negatywne) co do samej marynarki też. Mogę postarać się o lepsze (niekomórkowe) zdjęcia całego kompletu.

Pozdrawiam serdecznie,

Paweł

post-4383-0-14197500-1379409467_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.