Łukasz_ Napisano 4 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2011 Ładne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Uploaded with ImageShack.us Fular zakupiony w dobrze krakowskim forumowiczom znanym sklepie Janina przy placu Dominikańskim. Piękny jedwab, niestety tego materiału już NIE MA, w tym sklepie kupiłem ostatni chyba fular z tego materiału. kosztował mnie 75 złotych. Ten fular nie jest klasycznie wiązany, tylko zakłada się go w inny sposób. Uploaded with ImageShack.us Mucha satynowa, czarna, zakupiona w sklepie tym samym, za 55 złotych. co mi się podoba - brak regulacji długości. jest to rozmiar 39-41. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Mój najnowszy nabytek, firmy Loake Shoemaker Przy okazji, jeśli ktoś wie, jaki to model, to byłbym wdzięczny za identyfikację. Na wewnętrznej stronie buta jest napisane: LONDON SIZE 8 504670 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Mój najnowszy nabytek, firmy Loake Shoemaker Przy okazji, jeśli ktoś wie, jaki to model, to byłbym wdzięczny za identyfikację. Na wewnętrznej stronie buta jest napisane: LONDON SIZE 8 504670 10 Twoj Loake, to Loake z kolekcji Shoemaker model London (obecnie nie produkowany) https://www.pediwear.co.uk/loake/products/2161.php Duzo przyjemnosci w uzytkowaniu zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Ten fular nie jest klasycznie wiązany, tylko zakłada się go w inny sposób. Mógłbyś pokazać sposób wiązania? Jak lubię chodzić do tego sklepu, tak ich podejście do niektórych kwestii jest dla mnie bez sensu. Chociażby fakt, że poszetki sprzedają jako zszyte trójkąty materiału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 przekłada się tą dużą część przez tą małą pętelkę na drugim końcu, potem przekłada w jednej trzeciej przez utworzony kąt, jak przez poprzeczkę, a potem znowu tak. jak pójdziesz, to Ci wyjaśni sprzedawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2011 Mój najnowszy nabytek, firmy Loake Shoemaker Przy okazji, jeśli ktoś wie, jaki to model, to byłbym wdzięczny za identyfikację. Na wewnętrznej stronie buta jest napisane: LONDON SIZE 8 504670 10 Buszowanie po tkmaxxie Swoją drogą nie spodziewałem się, że można tam nabyć takie buty. Masz bystre oko . Na Marszałkowskiej jest trochę Loake, na pewno angielek w dwóch fasonach (wczoraj były rozmiary 41, 43, 44, moze jeszcze jakieś), mają też ładne czarne loafersy tejże firmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Najnowszy nabytek: Boss, model AIKO HEISE: Zerknijcie tu, on jest z taką podszewką: http://www.axel.dk/Produktvisning-Axel.995.aspx?recordid995=0548780013 Nie za odważna? Ale nie mogłem się powstrzymać A na deser Clarksy... Chciałem 3 brązowe mieć, ale moja się przy takich uparła: http://clarks.pl/products/mens/casual/reflect-mocc---navy-suede/product_main Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 CZy ten garnitur jest czarny, czy to mój monitor przekłamuje kolory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Najnowszy nabytek: Boss, model AIKO HEISE: Zerknijcie tu, on jest z taką podszewką: http://www.axel.dk/Produktvisning-Axel.995.aspx?recordid995=0548780013 Nie za odważna? Ale nie mogłem się powstrzymać A na deser Clarksy... Chciałem 3 brązowe mieć, ale moja się przy takich uparła: http://clarks.pl/products/mens/casual/reflect-mocc---navy-suede/product_main Bardzo ladny garnitur z calkiem normalna czerwona podszewka ... Garnitur wyglada po prostu lepiej i "klasyczniej" i bardziej dystyngowanie z czerwona podszewka. Dobrze, ze nie wziales innej podszewki, jezeli miales taki wybor! Clarksy, to buty nastawione na swoiscie rozumiana wygode chodzenia. Mnie przypominaja buty sportowe odnosnie komfortu. Jezeli ktos to lubi to fantastyczny zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 A ja zaliczyłem wczoraj potężną wtopę... W TKMaxxie przymieżyłem marynarkę - drobna granatowa-biała pepitka z błekitnym overcheck. Leżała bardzo dobrze, przyzwicie wykonana, bardzo ładny wzór materiału i szanująca się marka (Pierre Cardin) - moja czujność została uśpiona. W domu obejrzałem metkę - 95% poliester, 5% wiskoza.... Czeka mnie jeszcze jedna wizyta w TKMaxxie (przy stanowisku Zworty i Reklamacje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 A ja zaliczyłem wczoraj potężną wtopę... W TKMaxxie przymieżyłem marynarkę - drobna granatowa-biała pepitka z błekitnym overcheck. Leżała bardzo dobrze, przyzwicie wykonana, bardzo ładny wzór materiału i szanująca się marka (Pierre Cardin) - moja czujność została uśpiona. W domu obejrzałem metkę - 95% poliester, 5% wiskoza.... Czeka mnie jeszcze jedna wizyta w TKMaxxie (przy stanowisku Zworty i Reklamacje). Teraz pytanie: dlaczego zwracać, ponieważ metka nam nie pasuje? Rozumiem, że obawiasz się o oddychające właściwości marynarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Bardzo ladny garnitur z calkiem normalna czerwona podszewka ... Garnitur wyglada po prostu lepiej i "klasyczniej" i bardziej dystyngowanie z czerwona podszewka. Dobrze, ze nie wziales innej podszewki, jezeli miales taki wybor! Clarksy, to buty nastawione na swoiscie rozumiana wygode chodzenia. Mnie przypominaja buty sportowe odnosnie komfortu. Jezeli ktos to lubi to fantastyczny zakup No miałem do wyboru podszewkę czerwoną i błękitną... Ale od razu sobie pomyślałem, jak fajnie będzie jak bedę miał rozpiętą marynarkę i wiaterek zawieje No i została czerwona. A Clarksy do jeansów, kolor granatowy - jeszcze takich nie miałem, ponoć teraz wszyscy w takich chodzą, ale jakoś nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 .... szanująca się marka (Pierre Cardin) A ja nie wiedzieć czemu nie lubię tej marki i trzymam się od niej z daleka. Tylko zupełnie bez powodu... No cóż, mam akie małe wriactwa Sorry za 2 wiadomości po kolei, jakoś tak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 A ja zaliczyłem wczoraj potężną wtopę... W TKMaxxie przymieżyłem marynarkę - drobna granatowa-biała pepitka z błekitnym overcheck. Leżała bardzo dobrze, przyzwicie wykonana, bardzo ładny wzór materiału i szanująca się marka (Pierre Cardin) - moja czujność została uśpiona. W domu obejrzałem metkę - 95% poliester, 5% wiskoza.... Czeka mnie jeszcze jedna wizyta w TKMaxxie (przy stanowisku Zworty i Reklamacje). Teraz pytanie: dlaczego zwracać, ponieważ metka nam nie pasuje? Rozumiem, że obawiasz się o oddychające właściwości marynarki? Z metką jest wszystko w porządku, tylko skład mi nie odpowiada. Nie chcę marynarki z poliestru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Bardzo ladny garnitur z calkiem normalna czerwona podszewka ... Garnitur wyglada po prostu lepiej i "klasyczniej" i bardziej dystyngowanie z czerwona podszewka. Dobrze, ze nie wziales innej podszewki, jezeli miales taki wybor! Clarksy, to buty nastawione na swoiscie rozumiana wygode chodzenia. Mnie przypominaja buty sportowe odnosnie komfortu. Jezeli ktos to lubi to fantastyczny zakup No miałem do wyboru podszewkę czerwoną i błękitną... Ale od razu sobie pomyślałem, jak fajnie będzie jak bedę miał rozpiętą marynarkę i wiaterek zawieje No i została czerwona. A Clarksy do jeansów, kolor granatowy - jeszcze takich nie miałem, ponoć teraz wszyscy w takich chodzą, ale jakoś nie zauważyłem Czerwona jest najzwyczajniej w swiecie ladniejsza. Jezeli wszyscy w tym chodza to powinienes nie kupowac . Tzn ... nie wiem jak w Polsce ... ja widze dosc duzo butow w tym stylu zwlaszcza latem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Co do Pierre Cardin, to polecam artykuł http://www.cpp-luxury.com/en/pierre-cardin---brand-s-----now-for-sale_1360.html. Pierre Cardin sprzedaje licencje setkom firm na całym świecie na przyszywanie metek z ich logiem, sam twórca nie ma nawet pojęcia, co i ile się sprzedaje. Tak więc ostrożność w przypadku tej marki jest jak najbardziej uzasadniona. Tym bardziej w TKMaxxie, z którym miałem przygody dowodzące, że w ogóle jakieś dziwne serie tam trafiają nawet w przypadku producentów bardziej "bezpiecznych", niż PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Tak wiem, czytałem kiedyś całą jego historię. Ale mimo to zabrakło ostrożności - albo doświadczenia. Przy okazji - czy jesteście w stanie okiem i dotykiem odróżnić wełnę 100% od blendów z poliestrem i poliester 100% (niebłyszczący)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Co do Pierre Cardin, to polecam artykuł http://www.cpp-luxury.com/en/pierre-cardin---brand-s-----now-for-sale_1360.html. Pierre Cardin sprzedaje licencje setkom firm na całym świecie na przyszywanie metek z ich logiem, sam twórca nie ma nawet pojęcia, co i ile się sprzedaje. Tak więc ostrożność w przypadku tej marki jest jak najbardziej uzasadniona.Bardzo mądry wpis w temacie. Pamiętam, że ja swego czasu kupiłem w jednym z markowych sklepów pewnej znanej sieci detalicznej worek przypominający ekotorbę z logiem i hologramami Pierre Cardin. Czasami zabieram go idąc na warzywno-owocowe zakupy na pobliski bazarek. Historia o tyle śmieszna, że prawdziwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Tak wiem, czytałem kiedyś całą jego historię. Ale mimo to zabrakło ostrożności - albo doświadczenia. Przy okazji - czy jesteście w stanie okiem i dotykiem odróżnić wełnę 100% od blendów z poliestrem i poliester 100% (niebłyszczący)? Ja nie jestem w stanie odroznic niektorych poliesterow od welny i zastanawiam sie, czy rzeczywiscie sa one od niej gorsze ... czy jest to jedynie kwestia tradycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 CZy ten garnitur jest czarny, czy to mój monitor przekłamuje kolory? Zgadza się, zakupiłem czarnucha, ponieważ bywam nie do końca poprawny i na wieczorne okazję lubię włąsnie czerń czasem założyć... Granatowych mam już kilka Jednak, struktura materiału jest tu bardzo ciekawie rozwiązana - nie jest do końca gładka i garnitur w świetle może być brany za bardzo ciemny grafit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Jednak, struktura materiału jest tu bardzo ciekawie rozwiązana - nie jest do końca gładka i garnitur w świetle może być brany za bardzo ciemny grafit. Za to po ciemku będzie bardzo czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Tak wiem, czytałem kiedyś całą jego historię. Ale mimo to zabrakło ostrożności - albo doświadczenia. Przy okazji - czy jesteście w stanie okiem i dotykiem odróżnić wełnę 100% od blendów z poliestrem i poliester 100% (niebłyszczący)? Ja nie jestem w stanie odroznic niektorych poliesterow od welny i zastanawiam sie, czy rzeczywiscie sa one od niej gorsze ... czy jest to jedynie kwestia tradycji? Mi się wydaje, że z wyglądu może być to czasem trudne, o ile coś nie jest błyszczące, natomiast w dotyku mógłbym sie pokusić o stwierdzenie, że może odróżnię Ostatnio macnąłem bardzo zacnie wykonany gajerek i się spytałem kolegi, czy nie zawiera poliestru - był naprawdę fajny w dotyku, ale miał to coś - okazało się, że zawierał właśnie 20% poliestru... Ale nie jestem żadnym fachowcem, więc to raczej był przypadek, że odrózniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Jednak, struktura materiału jest tu bardzo ciekawie rozwiązana - nie jest do końca gładka i garnitur w świetle może być brany za bardzo ciemny grafit. Za to po ciemku będzie bardzo czarny indeed... ...ale ja mam słabość do czarnego Zastanawiałem się na kim sie wzorować: Wszystkie foty wypluwa google po wpisaniu modelu garnituru Oczywiście to żart z tym wzorowaniem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwitek Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Ja nie jestem w stanie odroznic niektorych poliesterow od welny i zastanawiam sie, czy rzeczywiscie sa one od niej gorsze ... czy jest to jedynie kwestia tradycji? Oddychająca odzieź górska, tzw. polary, to 100% poliester - przykład na to, że materiał sztuczny może oddychać lepiej od naturalnego. Problem polega na tym, że przy zakupie marynarki nie wiadomo jaki konkretnie poliester został użyty i trzeba podejrzewać najgorsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi